Mina älskade grabbar <3

Vi har Förmiddagsmys inne i Olivers rum <3
Finns inte ord i hur mycket jag älskar dessa två grabbar!!

Tårtorna från kalaset

Dessa två tårtor bakade jag till min mammas kalas.. En riktig onyttig och en nyttig variant :-)


Tisdag

Har inte haft någon ork alls att sitta framför datorn de senaste dagarna.. Därav min frånvaro! Har varit allt för mycket i huvudet och runt omkring mej..

Hade tänkt mej att skriva några blogginlägg nu och greja lite med ALLA bilder som jag fotat de senaste dagarna men mina killar är inte synkade idag.. Wiggo vaknade när Oliver skulle sova middag, i vanliga fall brukar de sova samtidigt..

Fick fina tuplaner i fredags av min farmor och farfar <3


Förberedelser


Har nu under kvällen förberett för morgondagen då min mamma fyller år.. Det är jag som ska baka tårta till henne och de blir inte bara en utan två stycken olika.. Bild kommer på dessa imorgon när de är klara :)

Hela familjen har även varit ute och sprungit.. Wille med barna i tvillingvagnen och jag med två hundar :) Blev nästan 7,5 km så nu är jag lagomt trött i kroppen..

Två kvällar i rad har lille Wiggo haft magknip och vaknat flera gånger efter läggning, vet inte alls vad det beror på men synd om honom är det.. Han är sovit bra idag men har varit sämre på att äta och Oliver har varit precis tvärtom.. Tampas med hans middagsvila, tog 30 min innan han somnade..

Blir nog tidigt i säng idag för att orka med morgondagen som är fullbokad med stall, tårtbakning och kalas

Sjukling :(

Blir inne dag idag.. Bara att inse att lille Wiggo är sjuk :( Febern kom och gick igår och den är även kvar idag.. Han är hes i halsen och hostar en del på natten.. Han är allmänt lite sliten och har svårt att komma till ro, eller de kanske man inte ska säga för han behöver bara lite gungande på vagnen så somnar han, men i vanliga fall när han är sitt rätta jag somnar han utan gungning..
Hoppas de går över snabbt!!

Oliver är pigg iaf och är väldigt självständig just nu, leker mycket själv inne på sitt rum.. Duktig kille :-)


Kökshjälp

De flesta som känner Oliver vet att han älskar att vara med i köket.. Allt som hör matlagning till är roligt och intressant.. Han tittar även på matlagningspogram!!! Hör han Per Moberg på tvn i "Vad blir det för mat" så sitter Oliver bänkad framför tvn.. leker bara i pauserna och när pausen är slut sätter han sig igen..
Är inte detta rätt så facinerande av inte ens en 2 årig kille?!!

För ett par veckor sedan var det flera avsnitt efter varandra och han satt i en hel timma och kollade på Per Moberg och hans mat.. Med jämna mellanrum hör man ett "mmmm...." från Oliver :-)

Som sakt igår hjälpte han till i köket och sitter mer än gärna på diskbänken och är med och lagar mat :-)
'

Stenen försvann

En stor och tung sten släppte från mina axlar idag efter ett telefonsamtal... Har fått fattat ett beslut som är otroligt jobbigt men väldigt nödvändigt!! Nu är vi en bit på väg och kan nu jobba vidare därifrån :-)


Dregglisar

Har kikat runt lite grann på dregglisar.. Oliver var inte i behov av de på samma sätt som Wiggo är.. De rinner en massa dreggel från Wiggo så fort han är vaken.. På bara några minuter är bodyn genom sur och man kan vrida ur dreggel :-)

Dregglis.se har en massa fina, här är några som skulle passa Wiggo...



Nappflaska

Nu har Wiggo fått ordentlig smak för ersättningen och han äter numera lätt upp en flaska på 150 ml :-) så nu bör han hoppa tillbaka på sin kurva!!


Rensar kläder

Har under förmiddagen rensat bland barnens kläder och de är alltid lika tråkigt att plocka bort en massa kläder som inte passar längre.. Man har ju en del favoritplagg och de är extra jobbiga att rensa bort, man använder kläderna in i det längsta tills man kommer till insikt att de tyvärr är för små..

Olivers kläder går lite lättare att rensa bort då jag vet att de kommer plockas fram igen om ett par månader :-)

Massa bus ute i snön

Lösenordsskyddat inlägg!


Fotografering Wiggo 4 månader


Försökte mej på lite 4 månadersfotografering av Wiggo men blev inte helt nöjd med resultatet.. Glömde ändra vissa inställningar på kameran plus att ljuset var inte de bästa där jag höll till.. Ville vara i Olivers rum då det är bäst ljus där, men han sov.. Ska göra ett nytt försök en annan dag..

Bjuder på några bilder av mitt lilla charmtroll :-)




Måndag


Jag, Oliver ocg Wiggo tillbringade förmiddagen ute i det fantastiska vädret.. Blev lite pulkaåkning och en hel del "brum,brum".. Brevid pulkabacken körde nämligen en stor traktor runt och sandade och Oliver var fast i den.. De var riktigt häftig!!

Spannar in den stora traktorn :)

Ammning


Håller ju på att trappa ner på ammningen men jag tycker inte de blir något mindre.. Någon som har något bra tips på hur jag ska gå till väga??!!

Inatt fick jag gå upp och pumpa ur lite då de gjorde så fruktansvärt ont.. Ska man trappa ner eller ska man bara sluta helt och ta smärtan som blir ett par dagar?? Som sakt jag behöver lite råd av er bloggläsare :-)

4 månader & foton

Lösenordsskyddat inlägg!!


Grillning vid Trulsön


Packade på båda barnen massa kläder och satte Oliver i pulka och Wiggo i barnvagnen, och började traska neråt, mot sjön :-)
Mötte upp tre andra familjer med barn i Olivers ålder.. Vi hade det supermysigt med korvgrillning och en massa mys.. När klockan började närma sig 1 började Oliver tröttna.. Han villle hem och sova, så det var en hel del tårar innan vi var hemma igen..
La han i sängen och han somnade som en stock, lär nog få gå in och väcka honom snart så han somnar ikväll också :-)




Oliver älskar bilar!!

Lösenordsskyddat inlägg!!


Tung dag


Dagen har varit tung men har blivit bättre nu under eftermiddagen/kvällen... Nya tag imorgon :-)

Ute blåser de och snön yr.. Lite mer soffhäng och sedan blir det natten..

Banan & Jordgubbs smoothie


2 dl frysta jordgubbar
½ banan
2 dl turkisk yogurt
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Tog vad jag hade hemma och blandade ihop allt i en mixer...


Storhandling och speedad 2 åring

Tillbringade förmiddagen/lunchen med två andra mammor och som vanligt finns de en massa att prata om.. Tog en ordentlig promenad i den kyliga luften..

Har även storhandlat idag, vilket var väldigt välbehövligt så nu inväntar jag älsklingen så vi kan avnjuta årets första semla :-) Mums!!!

Sitter nu i lugn och ro framför datorn med en kopp teá... Den sista timman innan läggning var Oliver hur speedad som helst här hemma och sprang runt och skrek "KOCKAAAA" (Socka, våran hund) samtidigt som han försökte få henne att ta leksaken han hade i handen.. Kom hon i närheten av honom skrattade han så han nästan ramla omkull..Lättroad?! :-)

Nu tyckte jag jag hörde älskligen utanför.. Ha en bra kväll!! 


Magknip

Lösenordsskyddat inlägg


En bestämd herre

Lösenordsskyddat inlägg!!


Hemmaövningar


När jag var i badhuset i måndag med mina tre grabbar insåg jag när jag stod där i min baddräkt framför spegeln att man var tvungen att ta tag i träningen ordentligt..
Vikten har jag tappat men vart är alla muskler?! Min rumpa har nog aldrig varit så platt som den är nu och de mesta på kroppen är halv sladrigt.. Så kan man inte ha de ;)

Därför har jag kört igång med lite hemmaövningar då tiden inte räcker till för att gå på gym varje dag.. Löpningen kommer jag fortsätta med men de ger ju mest kondition, likaså alla promenader..

Målet är att göra lite varje dag.. Kör mest övningar som fokuserar på mage, rumpa, lår och ländrygg.. Har även en träningsschema med armhävningar där målet är att klara 100 armhävningar..


Beslut

Jag har nu beslutat mej för att lösenordskydda vissa inlägg.. Känner mej nöjd med de beslutet just nu men de kan alltid ändras..

De som vill ha användarnamn och lösenord till inläggen får helt enkelt fråga om de..

Wiggo BVC 16 jan 2012

Lösenordsskyddat inlägg


Shapelink

Måste bara tipsa om en otroligt bra sida för er som vill föra träningsdagbok.. I gratis versionen kan man fylla i alla sina träningspass och programet räknar utt all statistik åt dej.. Du kan fylla i mått och kost osv. Man kan även få träningsprogram av en coach..

Klicka på bilden så kommer ni direkt till sidan :-)

All I Got is U "Agge"




Wow får bli ny målsättning

Gjorde idag något som jag ALDRIG tidigare har gjort.... När älsklingen kom hem från jobbet packade jag på barnen kläder och stoppade dem i tvillingvagnen, tog själv på mej träningskläder och hela familjen gav oss ut på en löprunda..
De var ingen liten löprunda direkt..eller för min sambo var de inte så långt men för mej var det record!!! Nästan 9,6 km sprang vi.. Har svårt att förstå att jag sprungit så långt och framför allt att de gick såpass lätt som de gjorde..

Hade satt som mål att springa Stadsloppet (1mil) i juni på under 60 min, men efter dagens pass måste jag höja ribban.. Sprang idag 9,6 på 60 min och jag har ju flera månader kvar att träna..

De nya målet får helt enkelt bli att klara Stadsloppet under 50 min.. De blir tufft men de ska gå!!!

Jag och Oliver i pulkabacken förra veckan <3

Svåra beslut angående bloggen

Usch jag tycker det här med bloggen är så svårt... Vill skriva av mej en massa och vill skriva mer om killarnas utveckling osv men de känns inte bra när jag inte känner alla som läser min blogg..
Tycker verkligen jätte mycket om att skriva av mej här i bloggen men jag får hela tiden tänka på vad jag skriver och så vill jag inte ha det..

Har funderingar på att antingen lösenordsskydda bloggen eller byta innehåll i bloggen.. Alltså skriva om sånt som inte är så personligt.. Ja vi får se hur det blir, har som sakt inte bestämt mej än

Morotskaka


I helgen hade besök så jag passade på att göra en Morotskaka :-)

Receptet är taget från Leilas bok "A Piece of cake"

Leilas morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morötter

Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av en lime
100 g philadelpiaost

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda allt torrt och rör ner äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och häll i smord springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Låt svalna innan du brer på frostingen.



Året 2011

Ska sammanfatta året 2011 med bilder och text. Tyvärr har jag inte alls mycket bilder från de första månaderna av året då vi inte hade någon kamera, lånade min mammas kamera ibland

Januari

Jag återgår till min gamla blogg (den jag skriver i nu). Känner att hemsidan tar för mycket tid. Oliver får sina första tänder och får sin första spruta för RS-viruset.

Jag jobbar en del, både med MK och ute på macken och övrig tid tillbringar jag ute i kylan, antingen i stallet eller på långpromenader tillsammans med andra mammor.

I slutet av månaden flyttar jag ponnyn Danilo till ridskolan vilket underlättar ridningen i den bitande kylan.

 

Februari

Månaden vi plusade på graviditetstestet. Hade de på känn redan i slutet på januari men väntade till tisdagen den 1 feb med att ta testet.

Vi blev klara med renoveringen i sovrummet..

Denna månaden firar vi Olivers 1 årsdag. Att våran lilla plutt på 820 g hade hunnit bli 1 år och hela 8,5 kg stor var helt otroligt. Vi firade hans dag över 2 dagar för att de inte skulle bli så mycket folk på en dag.

Var en otroligt jobbig månad då jag mådde otroligt illa hela tiden och var väldigt trött.

 

Mars

Jobbar mycket om varandra och blir lite tid tillsammans.

Försöker sälja min ponny Danilo, lovade mej själv att skippa ridningen nästa gång jag blev gravid. Man vet ju aldrig om de kan ha varit de som påverkade Oliver förtidiga födsel. Ridningen framkallade mycket sammandragningar.

I slutet av månaden går jag ut med att jag är gravid här på bloggen, foglossningar har redan smugit sig på och illamåendet håller fortfarande i sig.

 

April

En jobbig månad på många sätt. Fick ta bort våran älskade hund Mimmi och mina foglossningar blev värre, blev sjukskriven! Fick även tillbaka ponnyn Danilo som var utlånad och pga av foglossningar kunde jag inte rida honom.

Oliver och jag tillbringar mycket tid hos min mamma och pappa så jag får lite avlastning.

Vi firar min 23 årsdag och påsken bjuder på fint väder.

Oliver älskar att vara ute i trädgården och krypa runt bland blommor och jord.

 

Maj


Är iväg på rutin ultraljud och får se vår lilla sparv inne i magen.

Jag, Oliver och mamma åker ner till Vimmerby i början av månaden för att lämna Danilo till mina kusiner. De slutar med att de köper honom!

Jag köper min första systemkamera som jag inte har ångrat en gång att jag köpte. Den är guld värd!

Blir mycket bilder knäppta nu och Oliver börjar bli en riktigt liten vilde som man hittar överallt. Han utforskar och utmanar sig själv hela tiden.

I mitten av månaden provjobbar jag igen för att se om fogarna pallar de.

 

Juni



Blir sjukskriven igen!! (v. 23) Men nu får jag inte gå tillbaka till jobbet igen. Får strikt order om att inte röra mej eller lyfta tungt, bara göra det mest nödvändiga. Hade mycket prematura sammandragningar och en mjuk livmoderstapp.

Är på bröllop, Anders syster Maria gifter sig.

16 juni förlovar vi oss!!

Min sambo börjar tävlings springa och jag och Oliver följer med som stöd och fotograf. Fotar mycket under den här tiden och tillbringar mycket tid ute med Oliver.

Till midsommar åker vi upp till sommarstugan och tillbringar en dryg vecka där. Massa bad och mysiga stunder i det härliga vädret. Anders och min far tränade som tokar uppe i de stugan, löpning, cykel och simning. Själv satt man mest ner och tag en massa bilder och busade med Oliver.

 

 

Juli 



Oliver börjar få intresse för att lära sig gå och traskar runt med sin gåvagn ute i trädgården. Blir som tidigare många dagar på baksidan eller hemma hos mina föräldrar och bara njuter av sommaren och en underbar son.

Blir en del bus med kompisen Viktor och jag passar på att baka en massa under min lediga tid.

När Anders går på semester tar vi oss lite längre utflykter, men håller oss fortfarande rätt mycket hemma ifall lilla sparven också bestämde sig för att komma ut för tidigt.

 

Augusti




En milstolpe i graviditeten, v 32!! Jag började känna mej lite lugnare då vi nu hade passerat de mest kritiska veckorna.

Oliver börjar gå på allvar denna månad och vi är även iväg på 18 månaders kontroll, där man ser att han har kommit ikapp riktigt bra!

Jag och Anders är iväg på en försenad förlovningsmiddag i början av månaden.
Förnyar på bloggen med design och storlek


Fortsättning följer....


Lugnt på bloggfronten

Blir tyvärr inte så aktivt bloggande om dagarna.. Har fullt upp och vill ge mina grabbar så mycket tid som möjligt, Wiggo är ju mer och mer vaken nu och älskar uppmärksamhet!! Han är en riktigt pratkvarn :-)

Oliver hoppar gärna över sin middagsvila, men idag tog jag en dust med honom och tillslut somnade han.. Därav hade jag en pigg och glad kille nu under eftermiddagen..

Wiggo är en riktigt glad filur som ÄLSKAR sina händer :)

Oliver myser innan läggdax

Älskar min familj <3

Årets pulkaåkning

Vi hade ju snö en dag denna veckan och då passade vi såklart på att gå till pulka backen och åka pulka :-) Första gången för Oliver.. Förra vintern åkte han aldrig i några backar..


De första gångerna åkte jag och Wille med honom men han skrattade så mycket under åkturerna så tillslut fick han åka själv :-)


Två omkullåkningar blev de och jag trodde han skulle bli lite rädd, men inte vår tuffing.. Snö i hela ansiktet så ställer han sig upp igen och börjar traska upp för backen :-)




Älskade knasunge




Finns de något mysigare än att härja runt i mammas och pappas säng i en morgonrock efter kvällsbadet?! Spexa är något som Oliver är duktig på och prata om lampor är en stor favorit ;)

Härlig förmiddag

Idag blev det en tidigare morgon :-) Vaknade av att brösten spände något fruktansvärt, kikade på kolckan och den var 7.30!!! Wiggo hade sovit i 12 timmar.. Så jag var riktigt utvilad när jag vaknade.. Oliver vaknade också strax efter de så hela familjen satt samlade runt frukostbordet vid 9.. De var skönt!!

Efter frukost packade vi på oss ordentligt med kläder, 10 minus ute, och gav oss ut på en promenad innan Älsklingen skulle till jobbet..

Väl hemma igen så bytte jag bara vagn och tog med mej båda barnen till Tina och Axel.. Lena och Theo var också där så Oliver hade två kompisar att leka med..


Missnöjd Wiggo


Barnen sover och jag har varit ute på en löprunda i den kyliga luften.. Väldigt uppfriskande och härligt :-) Skönt att bara få komma ut lite utan barn.. Man känner sig som en ny människa..

Wiggo har inte alls varit tillfreds idag.. Sover inte bra på dagen och är inte nöjd när han är vaken.. Börjar fundera på att inte min mjölk räcker till riktigt, då han skriker fast han ammat klart och ligger max 3 minuter per sida för att sedan släppa taget och skrika..
Jag ger det några dagar till då det eventuellt kan vara så att han försöker öka matmängden.. Men blir det inte bättre får jag börja ge honom lite extra ersättning.. Han får ju det på kvällen och då sover han som en stock.. Vill ju ha en glad och nöjd bebis :-)

Nu blir det film och en kopp te med älsklingen

Ute i snön

Blir bortskämd med sovmorgon av mina små grabbar här hemma.. Jag ska verkligen inte klaga med de är rätt skönt om de kunde vakna vid 8 tiden så man hinner med lite mer på förmiddag :-)
Vår frukost äts vid 10 tiden och sen innan man fått ordning på allt och på med kläder för att kunna vara ute en sväng så är klockan redan 11..

Idag tillbringade vi förmiddagen ute i lekparken och Oliver traskade runt i pudersnön som hade kommite under kvällen/natten.. Får gärna komma lite till så man kan åka pukla :)




Testar nytt objektiv

Har fått låna ett objektiv av min mamma, 35 mm 1:2 och jag har under dagen testat mej lite fram.. Gillar fasta objektiv och de blir bättre bilder med de än med mitt 18-105 mm..

här kommer lite bilder (hoppas ni inte blir trött på alla dessa bilder jag lägger ut på bloggen)








Lördag

Hade en otroligt övertrött Oliver idag inför läggning.. De blev en hel del tårar innan han somnade, lill plutten.. De blir så när man hoppar över middagsvilan.. Blir helt fel när han lägger sig lite senare dagen innan.. Då la han sig vid 20 på kvällen och sov till 9.30 på morgonen.. Då är han inte trött efter lunch, utan är trött vid 16-17 tiden, men då kan man inte lägga honom för då skulle han nog aldrig somna sen på kvällen.. Blir lite som en ond cirkel! Han mår som bäst när han vaknar själv vid 8-8.30 ungefär för då sover han efter lunch..

Även Wiggo har varit lite ur balans idag och har inte alls sovit mycket.. Har svårt att komma till ro och sova djupt, de blir mest små korta sovstunder.. Trots lite sömn under dagen har han varit väldigt glad.. Han vill se och upptäcka allt just nu :)



Oliver ÄLSKAR pannkakor och äter gärna med händerna :)


Förlossningsberättelse del 2 (Wiggo)

Jag klarade av att andas genom värkarna med hjälp av lustgasen (som jag mest blev snurrig av) men jag hade otroligt svårt att slappna av. Jag rörde mej inte alls och försökte bara hålla kontrollen över mej själv. Började samtidigt känna mej otroligt dålig och orkeslös.

Jag arbetar genom värkarna med lustgasen

Barnmorskan kommer in och tar blodtryck på mej. Jag börjar bli smärre och blodtrycket hade stigit ordentligt. Hon ger mej blodtrycksänkande och frågar om jag vill ha EDA. Jag var väldigt snurrig av lustgasen så de enda jag minns är att A säger ”Ja de vill hon ha!”

18.30 kommer narkosläkaren in som ger ett väldigt tryggt intryck och jag kände mej otroligt lugn. Jag minns att jag frågade honom om det var värt att ta EDA och han svarade JA!!!

Allt gick rätt så smidigt tycker jag när han skulle lägga bedövningen, han var väldigt lugn och väntade ut mej. Jag fokuserade bara på att ta mej genom värkarna och andas rätt undertiden han skulle sticka mej. Och de gick otroligt bra för jag kände ingenting. Men helt plötsligt rycker barnmorskan lustgasen från mej och skruvar på till syre och ger till Anders. Han höll på att svimma av när han stod och höll i mej. Men med lite syre och en stol så var han med igen :-) 

Nu var jag i himelriket!! Efter bara 5 minuter så kände jag knappt något alls. Värkarna andades jag lätt genom utan lustgas. Trodde inte att de skulle bli så stor skillnad som det blev. Blodtrycket började gå tillbaka och jag mådde otroligt mycket bättre.

Vi fick nu lite lugn och ro på rummet och jag och Anders pratade om allt möjligt. Jag trodde där ett tag att nu kommer de nog inte hända mycket.

Jag och A ligger och pratar om allt möjligt, ca 3 timmar innan Wiggo är ute

20.30 börjar jag skaka något fruktansvärt, jag kan inte kontrollera kroppen alls. Barnmorskan kommer in och gör en undersökning och jag var 6 cm öppen. Hon ger även en extra dos med ryggmärgsbedövning i hopp om att de får mej att slappna av och de hjälpte. Jag kunde kontrollera kroppen igen och kunde slappna av.

21.45 ringer jag på klockan då det trycker på som bara den. Hon undersöker mej och säger att jag är 10 cm öppen men inte redo för att krysta. Nu snurrade de i min skalle, jag som hade krystvärkar, eller hade jag inte de?! Jag låg och höll emot i över 1 timma och ringde på klockan igen. Då sa hon att jag inte skulle hålla emot utan bara ta värkarna som vanligt. Ja gjorde som hon sa, men fattade fortfarande inte varför jag inte fick börja krysta.

23.45 kommer hon in igen och kollar läget och säger att nu kan du testa att trycka på.

Ryggmärgsbedövningen hade nu tagit slut och jag började få otroligt ont i ryggen. Jag började krysta och de kändes otroligt skönt att äntligen få göra något.

Jag var sjukt fokuserad under krystningsarbetet. Men smärtan i ryggen var olidlig. Känner att jag börjar bli illamående av smärtan och mellan två krystvärkar spyr jag. Jag lägger upp benen i gyn ställning i hopp om att smärtan i ryggen ska försvinna, men de gör den inte.

Barnmorskan är otroligt imponerad över hur fokuserad jag är hela tiden och vad mycket ork jag har. Det hände en massa hela tiden och de var otroligt skönt att veta att jobbet man gjorde gav resultat.

Dock hade väldigt långt mellan krystvärkarna så barnmorskan sätter in värkstimulerande dropp och då hände det grejer.

Jag får en massa ny energi när A säger att han ser hår och alla i rummet börjar klä på sig plastrockar. Då fattar jag att nu är det inte långt kvar.

Jag tar i allt vad jag kan för nu ville jag verkligen ha ut bebisen och värken tar slut när huvudet är halvägs ute. Den smärtan som då infinner sig är obeskrivlig. De gjorde så sjukt ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ville såklart trycka på mer men fick snällt vänta på att nästa värk skulle komma. De var inte mycket som behövdes då för att han skulle komma ut. 00.23 den 22 september kom vår lilla kille ut i världen!

Ynka 1 min gammal och han skriker för fullt innan han snabbt lugnar sig och kollar sig omkring <3

De la upp honom på bröstet och ett lugn infann sig hos mej. Jag hade lyckats hålla kvar mitt barn i magen full tid och fick uppleva en naturlig förlossning. De var så underbart!!

Barnmorskan var fortfarande förundrad över hur pigg jag var och det var jag. Var inte alls trött och utmattad som jag trodde jag skulle vara.

Moderkakan kommer bara någon minut efter och barnmorskan visar upp den och pratar lite om den.

Efter gör hon en koll och meddelar mej att hon behöver sy lite grann. Men vad gör de när man har fått en underbar liten grabb i sin famn.


Han tar bröstet direkt och efter lite tuttande så väger vi vår lilla kille, 3055g och 47 cm!

Vi låg och myste någon timma och efter de var jag upp på benen och tog mej en dusch. Efter de rullade vi iväg till Avd 11.

Fick ligga där i nästan 4 dygn för att hålla koll på mitt blodtryck som inte ville gå ner.

Bilder från de första dygnen på sjukhuset



Förlossningsberättelse del. 1 (Wiggo)

Torsdagen 15 sep

 

Var på rutinkontroll hos BM och mina värden var lite dåliga så jag fick en ny tid på måndag för att kolla så allt såg bra ut då

 

Måndag 19 sep

 

Åkte ner till BM för att kolla blodtryck och göra urinprov. Proverna idag var sämre och min barnmorska ringde in till Spec. MVC och de ville att jag skulle åka in direkt för att göra en kontroll där också.

Jag hoppade in i bilen och åkte in till Karlstad. Väl inne tog de blodtryck igen och gjorde en CTG kurva. Blodtrycket var ännu högre och de beslutade att lägga in mej på Avd 14 (förvården). Jag hade åkt på havandeskapsförgiftning!

Planen var att jag skulle ligga där tills de hela startade av sig själv om inte jag skulle bli sämre. Jag fick blodtryckssänkande medicin och skulle hålla mej så lugn som möjligt. Fick även en tid till tillväxtultraljud.

Hade 160/100 i blodtryck och +2 i urin.

 

Tisdag 20 sep

 

Gick ner tidigt på morgonen för att göra TUL. Utav måtten bedömde de att han vägde 2910g och de var helt normalt för v. 37+4 och flödet i navelsträngen var också fint. De var skönt att höra att han mådde bra!

När jag kom upp på avd igen tog de en CTG kurva och blodtryck. Kurvan var fin och jag hade svarat rätt bra på medicinen, blodtryck låg runt 135/90 .

Huvudvärken blev värre och värre mot eftermiddagen och den ville inte släppa. På ronden så beslutade de att avvakta ytterligare ett dygn.

Ville verkligen inte ligga och bara vänta på sjukhus.

Blodtrycket togs 3 gånger om dagen och jag fick trandate 3 gånger om dagen. CTG kurva tog de en gång om dagen, blodprover tog de på mej med jämna mellanrum.

 

Onsdag 21 sep

 

Jag började må sämre och sämre. Huvudvärken var jobbig och jag började få flimmer framför ögonen. Hade även ont ovanför livmodern. Blodtrycket hade stege igen till 160/105.

De beslutar att sätta igång mej med gel som de lägger vid livmoders tappen. Jag fick äta lunch först och 13.30 får jag lägga mej i sängen för att vänta ut gelen. De kopplar även på en CTG kurva. Innan hade de kollat ifall jag var öppen något men de var jag inte. Så de passade på att göra en hinnsvepning, å hjälp vad de gjorde ont!

Efter att de satt in gelen frågade jag om ja skulle ringa Anders men de förvarnade mej om att de kunde ta upp till 3 dygn innan de hela kom igång ordentligt. Jag tog inte riktigt till mej vad de sa om att inte ringa A, så jag ringde honom på en gång och de gjorde jag rätt i för sammandragningarna kom igång direkt och efter bara 30 min hade jag ordentliga sammandragningar.

Anders har kommit till sjukhuset och jag ligger med CTG kurva under igångsättningen
Efter 1 timma med CTG kurva så hade de kommit igång ordentligt, men de sa till mej att de kunde stanna av.  Nu hade även A kommit till avdelningen.

Jag tog mej upp från sängen och gick på toaletten. Skulle gå tillbaka till min säng men kom inte så långt.

15.04 sa de POFF (Anders hörde det också) och så forsade ner vatten mellan benen. Då insåg jag att de kommer bli bebis snart.

Nu kom värkarna igång ordentligt, än så länge lyckades jag andas genom värkarna bra, jag höll mej lugn och fokuserad.

16.06 rullar de ner mej till förlossningen och vi får komma in i ett rum. Jag ber om att få gå på toaletten och A följer med dit och står utanför. Väl där inne får jag fruktansvärda värkar med ett väldigt tryck neråt och jag känner att jag börjar tappa kontrollen. A och barnmorskan hjälper mej tillbaka till rummet och hon ger mej lustgas. Gör även en koll på hur mycket jag har öppnat mej och de var lite som en besvikelse. Ynka 2-3 cm!!

Fortsättning följer....

Trettondagen

Har haft en fantastisk dag!!
Efter frukost och morgonbestyr så packade sig jag, Oliver, Wiggo och mina föräldrar in i bilen och åkte ut till Segersta och promenader bland klipporna och vattnet.. Tog oss lite fika och varm choklad och bara njöt av de fina vädret..








Vi kom hem strax innan 14 och då var Oliver riktigt trött.. Han sov i nästan 2 timmar och sen packade vi på oss kläderna igen och begav os hem till min mor och far igen för trerättersmiddag!! Jätte smarrigt och hur mysigt som helst :-)
Vid 19.30 var vi hemma igen och då hade vi två trötta grabbar som somnade inom en halvtimma..


Förlossningen

Har ju inte delat med mej av min förlossningsberättelse till er än.. Såg när jag kikade i arkivet att jag inte ens har en från Oliver, men de beror nog mycket på att vi låg på sjukhus..

Men jag lovar att båda kommer komma ut inom kort :-)

Nu blir det natten för mej!

Torsdag

Dagen har rullat på bra och jag har fått en hel del gjort här hemma.. Efter Olivers vila så blev de lite frukt och sen gav vi oss ut på en promenad i kylan.. De var riktigt bitande kallt, fast jag höll högt tempo med tvillingvagn och hund så frös jag hela vägen.. Dåligt blodcirkulation?? De går i släkten tror ja..

Har fått undan alla julsaker och de kändes väldigt skönt.. Tyvärr så försvinner mysfaktorn lite när man plockar bort allt ljus, men de får jag ta..

De blev ingen gourmet middag idag direkt, men en favorit hos Oliver och de är ju ändå de viktigaste..

Oliver ville visa upp en massa olika grimaser framför kameran <3

och som vanligt sitter Socka på helspänn nedanför matstolen och hoppas att mat ska ramla ner.. Och de händer väldigt ofta :)

Wiggo var även han med vid middagen och väntade snällt på sin tur att få mat <3

Julen ska ut

Idag ska jag göra ett ryck i julsakerna.. De ska nämligen bort!! Känner inte för att ha julen kvar i huset just nu, har inte haft julstämning i kroppen en enda gång i år..
Oliver sover och nu väntar jag på att Wiggo vill somna, men de ser tyvärr inte så lovande ut ;) Han sitter nu i sin babysitter och leker med sin björn som hänger framför honom.. Är en lite spegel att kika i också, så den är nog extra rolig :-)

Nu är de bara att invänta

Jag har nu under eftermiddagen piggnat på och jag är verkligen glad för att denna hemska magsjuka är kortvarig.. Natten var riktigt hemsk!! Usch säger ja bara, ja är glad att jag över huvudtaget lyckades amma och ta hand om Wiggo och att de fanns mat kvar åt honom.. Själv hade jag ingenting kvar!!
Nu går jag bara och väntar på att Oliver ska insjukna.. Tror inte han kommer klara sig undan, men jag hoppas för hans skull att han slipper.. Ja de återstår att se
Nu ska jag försöka sova ikapp lite av den missade sömnen... God natt!


Vinterkräksjukan

Ja då är man liggandes igen :( både jag och älsklingen vaknade i morse med illamående och magsmärtor....
Oliver har också varit väldigt trött, sov ända till 10.30 och har sovit middag i 2 timmar och somnade för natten vid 19...
Ja hoppas detta är borta imorgon för nu är jag inte pigg, har ont i alla muskler ja har på kroppen och denna ständiga smärta i magen..
Kram från iphonen


Bilder från 30 dec 2011







Träning


De har varit lugnt med träningen nu i mellandagarna och jag har varit dålig på att uppdatera vad jag gör osv. Men nu är det nytt år och nya möjligheter..
Fick ju ett startbevis till Stadsloppet i Karlstad(10km) i julklapp av min sambo, så de gäller att hårdträna :-)
Målet förutom Stadsloppet är att få bort mina sista gravidkilon och få tillbaka min platta mage!!

Idag var jag ute på en löprunda, dock var det väldigt halt ute så de blev ingen lång tur, 3,6 km..

Nyår 2011/2012




Under dagen försökte vi oss på lite familjefotografering, men som vanligt blev de inte så lyckat ;) hihi ja bilderna talar ju för sig själv!!

Nyår blev väldigt lugnt för oss i år med tanke på att vi har två små barn, var hundvakt och att älsklingen skulle upp och jobba dagen efter..
Mina två bröder var med oss hela dagen och vi åt god middag som jag tillagade efter att båda grabbarna hade somnat för natten (de fick inte vara med vid 12 slaget)
Huvudrätten bestod av Helstekt Oxfilé, potatisgratäng och gorgonzolasås (en av mina favoriträtter)

Till efterätt blev det fruksallad med grädde och hemmagjord dajmsås... Galet mumsigt!!

Hade så ont i magen efter all mat jag tryckte i mej...
Efter all mat tog vi de lugnt och inväntade 12 slaget.. Gick ut för att se fyrverkerierna och ge varandra en nyårspuss :-)


God fortsättning på de nya året!!!

Snöööö

Jag och Oliver bygger en snögubbe :-)


God morgon 2012


Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0