ONSDAG

Dagen började med att vi försov oss lite.. eller vi har ingen tid att passa men vi hade tänkt gå ner till halv nio, men istället vaknade vi strax innan 10 :) Är trött hela tiden.. Anders åkte med bussen kl 11 för han ska jobba hela dagen.. Jag tog en sväng till Stuvbutiken och mötte upp mamma där.. Så nu äntligen har jag köpt färg till Olivers rum.

Oliver har varit jätte duktig, igår hade han två ordentliga Apneer (andningsuppehåll) men idag har han inte haft en enda.. Har även kunnat sänka ner syrgasen lite.. Ligger nu mella 30-40%
Idag är det onsdag och det beytder den vanliga rutin kontrollen på vikt och längd (vikt tar vi varje dag)

Vikt 1480g
Längd 39 cm
Huvudomfång 27,7cm


Han har på de senaste två veckorna växt 3 cm...Imorgon går han nog över 1500g :)

<3

Aktiv

Har märkt att Oliver är en väldigt aktiv kvällsbebis :) Han ligger och sprattlar och tränar på olika saker.. Idag har han kommit på att man kan stoppa fingrarna i munnen..Han har även blivit stark i sina nypor och kan hålla i ett finger en bra stund..
Provade även att ge honom lite mjölk i munnen så han får lära sig att känna smaken för den kommade födan.. Han tyckte det var jätte smarrigt och fick i sig hela 0,5 ml :)

Har varit i stallet idag och ridit Danilo för första gången sedan Oliver kom ut.. Det kändes bra att få komma upp på hästryggen igen och han skötte sig desutom jätte bra :)

När jag var i stallet så jobbade Anders.. Han ska börja denna veckan med det och se hur det fungerar.. Lagade även några matlådor och tvättade två maskiner..

Nu ska jag gå iväg till Oliver och Anders och ta hans dagliga tvätt och vägning...

<3


Beröm

Dagen har fortsatt bra :) Nu har även anders kommit hem från innebandy cupen och det blev en 3:e plats för dem av 40 lag totalt.. Super bra!!

Idag fick jag beröm av en sjuksöterka att jag var väldigt duktig på att ta hand om ett prematurbarn :) Det kändes bra att en del uppsakattar att man kan en del och vill lära sig. Man gör ju allt för sin lilla Oliver!! <3

Han har varit lite trög på att bajsa idag, magen är jätte stor på honom. Han ligger mest och fiser hela tiden, som inte är luktfritt.. men luften måste ju ut någon stanns.. Det blåser ju in en massa luft genom CPAPen hela tiden så det är inte så konstigt.

Snart blir det mat för Oliver och efter det blir det kvällsvägning.. Igår vägde han 1385g, kanske går över 1400g idag

<3

Oliver 6 veckor

Än så länge har det varit en bra dag, igår var den lite kämpigare. Hur många gånger ska man behöva säga till en sjuksöterska att hon/han behöver suga lite slem ur munnen på honom?? Varför kan de inte lyssna på någon som varit med Oliver hela tiden och vet tecknen??
Igår morse låg Oliver och hade det jätte jobbigt med maten och de höjde bara upp syrgasen hela tiden utan att det hjälpte. Sen kom en läkare och lyssnade på honom och tyckte vi skulle ta bort lite slem ur halsen på honom. Men det tog ändå en hel timma innan detta skedde, var tvungen att säga till igen.. Jag tror att den sjuksöterskan som var där igår var väldigt osäker på sin sak för hon stod nästan och skaka när hon skulle suga honom i munnen.. Känns jätte säkert!!

Han börjar bli en stor kille nu :) utvändigt utvecklas han jätte bra men det går lite långsammare med de inre organen.. men det kommer!

Just nu är Anders och spelar innebandy cup och jag får inte vara inne på salen just nu då de håller på att göra någon operation på ett annat barn.. Fick tydligen inte vara hos Oliver då :( ska snart gå och kika om de är klara med ingreppet..

<3


Lugn dag

Idag har varit en rätt lugn dag, har inte hänt så jätte mycket. Han har haft det lite jobbigt vid maten när han börjar bli mätt, inte så konstigt.. De tog även blodprover på honom och hans värden på hur han andas ut och hur han syresätter blodet är fortfarnade lite höga.. Hoppas att dessa värden går ner snart..

Imorse var det jätte lugn inne i salen, vi var ensamma.. och nu ligger det 3 stycket och alla på CPAP så det plingar en hel del.. Det är körigt för personalen..

Ska se om det är lite lugnare imorgon så vi kan ta och bada Oliver..

<3

Jobbig morgon

Har varit väldigt jobbigt idag.. Gick ner imorse till Oliver och plocka ut honom till mej, man såg på honom att han var aldrig riktigt tillfreds. Började mata honom och det gick rätt så bra.. Så fort han var klar så blev allt en mardröm..
Han blir likblek, grå och helt borta, flera sköterskor kommer och rycker i honom, höjer upp syrgas till 100% men han svara inte riktigt på den. Man ser att han försöker andas hela tiden men det är tungt.. Jag´bryter ihop totalt, jag har honom i min famn och han ser helt död ut.. Jag har ju sett det förut och jag vet att det går bra, men det blir för mycket och alla gånger orkar man inte hålla tårarna tillbaka..Efter någon minut ser man att färgen kommer tillbaka sakta men säkert..
Han ligger på rätt hög syrgas, runt 60-70% och det tar inte lång stund förrän det händer igen, då prövade de med att suga honom i hals och näsa och då kom han tillbaka, efter en timma så var han rosig och fin igen och låg och sov i min famn..<3
Det konstiga i det hela var att han hela tiden andades men väldigt ansträngt, i vanliga fall sjunker pulsen och därefter syresättningen och då andas han inte alls, så då kommer han tillbaka när man stimulerar honom..

under lunch har han varit jätte duktig och allt har fungerat bra..

Här kommer en blid på Oliver när han badar..<3

Ond cirkel

Nu känns allt väldigt jobbigt, Oliver har kommit in i en ond cirkel.. Han har de senaste dagarn behövt mer syrgas och hans värden, på hur han syresätter blodet och hur han andas ut ordentligt har ökat en del. För att minska detta måste han ligga på rätt tryck och flöde i CPAPen och det är inte det lättaste.. För Oliver ligger gärna med öppen mun och då får han inte rätt tryck ner till lungorna pga att allt åker ut genom munnen och då får han inte det hjälp han behöver och därmed får man höja syrgasen..
Det jobbiga i det hela är att läkaren kommer in och säger att han måste hålla rätt tryck, annars finns det risk för att han hamnar i respirator igen för att han inte andas ut ordentligt och värderna om hur han syresätter blodet ökar.. En läkare säger en sak om hur han/hon vill att det ska vara sen hur det ska lösas får någon annan komma på.. i detta fall en sjuksöterska.. Efter många försök med att få rätt tryck så säger sköterskan att "jag vet inte hur vi ska lösa detta"
Det känns inge bra att veta att han kan bli ännu mer sjuk i lungorna om inte detta fungerar rätt, så vad ska man göra?!
Han nu suttit brevid honom i flera timmar och hållt igen munnen och hållt "näsan" på plats för att få rätt tryck..

Oliver har sen i måndags fått min mjölk berikad med lite extra protein och det är inte någon höjdare för han har börjat spy upp mycket av det så nu har de fått minska berikningen för att se om det beror på det..
Har även gjort en lungröntgen på honom idag, tyvärr har de ej så mycket att jämföra med så de hade inte så mycket att säga om dem..
Något positivt i det hela är att läkaren tycker han växer bra..

Man får kämpa vidare och se det positvia i det hela, men det tar på en!!

<3

Bad

Det har varit en händelserik dag i Olivers liv idag :) Han fick för första gången bada!! Och han älskade det verkligen.. Kommer bilder på det imorgon.. Han var jätte irriterad innan vi hade fått av honom blöja osv, men så fort han hamnade i vattnet så blev han helt tyst och man såg att han njöt!!

Han har haft det lite svårt med syresättningen idag och fått haft mycket syrgas.. Tog prover på honom och man hittade ingen konstigt, det enda var att han behövde lite blod.. Så han fick 18ml blod på eftermiddagen..

Han ökar fortfarnade stadigt i vikt.. Vägde idag 1282g så snart är han en stor grabb!!

Ska nu iväg till min kära bröstpump...Sen blir det natten!

<3

5 veckor

Idag är lilla Oliver 5 veckor gammal.. Tiden går rätt så fort ändå, tyckte det inte var länge sedan jag låg där i operations salen och väntade på att min son skulle komma till världen :)
Han här ökat på i vikt idag med :) vågen visade 1232g. Ska även höja upp maten till 20 - 21 ml då han vid varje mål är helt tom i magen.. Så nu kommer han växa så det knakar!!

Övrigt idag har han skött sig jätte bra, hade varit lite orolig under natten och inte velat sova, hade somnat vid 4 tiden. När jag kom vid 9 och la ut honom så sov han som en stock. Var lite svårt att mata honom då, blev jobbigt för honom. Sen runt lunch så blev han pigg igen och har varit ute mest hela tiden och mått hur bra som helst..

Man blir så otroligt seg i kroppen av att sitta still på en stol hela dagarna.. Måste snart börja träna, annars kommer jag se ut som en säck potatis!! Får ta med springskorna och ta några varv runt sjukhuset ;)

Nu ska jag iväg och mata Oliver!!

<3

Oliver på bra humör

Idag har Oliver varit väldigt pigg och på ett väldigt bra humör. Inte varje dag han är det, så vi passade på att filma honom :) Oliver och Anders har en lekstund ;)Vikten som vi fick häromdagen på honom var lite fel som vi misstänkte, vet inte riktgit vad som hände när vi vägde honom.. Men idag vägde vi honom på en riktig våg och då vägde han 1188 g Inte dåligt det heller.. Han går iaf stadigt upp i vikt och han har ökat på sin matmängd till 19 ml varannan timma..

Igår skrev jag inget för jag var så arg och ledsen. Det finns en sjuksköterska som inte borde få jobba på en intensivavdelning. Det handlar inte bara om att ta hand om små barn utan man måste kunna bemöta folk/föräldrar runt omkring på ett bra sätt. Hon kläcker så mycket dumma saker så man blir ledsen.. Man får försöka och inte bry sig men det är inte alltid lätt..
Idag var hon lite bättre, tror hon fattade igår att jag blev ledsen.

Vi har haft mycket besök dessa två dagar :) Alltid roligt, men snart blir väl det besöksförbund för att vi kommer med så mycket folk... Igår på förmiddagen kom Mattias och Emma som en överaskning, jätte kul att de tittade in när de ändå hande vägarna förbi :)
Sen på kvällen kom Olivers morbror Joel..
Idag kom faster Maria tillsammans med sin sambo Jonas, de stannade kvar en lång stund och vi tog en fika. Fick även jätte fina presenter, TACK!!

Allt för idag!
<3


Värmesäng

Igår hann jag inte uppdatera något.. Dagen var lite jobbig på förmiddagen.. Han svängde mycket och ville inte bajsa ordentligt. Var väldigt uppsvälld i magen.. Blev lite bättre mot eftermiddagen, men överlag var han på ett väldigt dåligt humör igår.. Han skrek så fort man gjorde något med honom och var allmänt missnöjd..

Idag har det gått väldigt bra än så länge.. Har dock ej bajas på hela förmiddagen, får se om det kommer något senare ikväll..
Han fick även komma ur sin kuvös idag och får nu sova i en värmesäng.. Det är nästan som en vattenmadrass som är varm.. Ser jätte mysigt ut när han ligger där..

Ska iväg till min farmor och farfar på lite middag, ska bli gott :)

<3

Ultraljud på hjärtat

Inatt sov jag och Anders hemma, det var väldigt skönt.. Vi åkte tidigt för att hinna komma till ronden på morgonen. De sa inte speciellt mycket då förutom att när hans kuvös ska på tvätt (fredag) så ska han få en öppen kuvös igen :-) Det känns bra. De har iallafall sänkt luftfuktigheten så nu mår han inte dåligt..

Runt luch tid kom en hjärtläkare och gjorde ultraljud på Olivers hjärta.. Det blev bara positiva nyheter :) Hans ductus är dock ej stängd men han har inte ont av den, då blodet ej går fel, så han har inga direkta problem av den.. Skönt att slippa operation nu iallafall. Får han problem av den ska man ta ställning då..
För ca 1 ½ vecka sedan hade han även för högt tryck i lungan och det hade blivit normalt nu..så det är jätte bra! Läkaren var nöjd med vad han såg och i nuläget ska han bara få växa på sig och bli mer mogen, han är ju inte så många veckor än.. I normal fall sluter sig ductusen runt v 34-36 och lungorna brukar inte vara mogna förrän då heller..

Nu här ikväll har han fått bli ren och fin.. Han blev tvättat på hela kroppen och blev så fin <3 Han låg klarvaken och titta på mej med sina stora vackra ögon hela tiden.. <3 Han tyckte nog det var lite roligt att det hände något runt omkring honom.. När han var på så bra humör passade vi på att väga och mäta honom..

Vikt 1233 g
Längd 36 cm
Huvudomfång 26 cm


Han har växt bra sen sist.. Vikten är vi lite osäkra på.. Känns lite konstigt att han gått upp 160 g på två dagar, får se vad vi får för vikt på honom imorgon.. Det är inte lätt att väga honom när det är en massa saker som ska räknas av..

Nu är det nog sängen för min del, har precis matat Oliver så han sover också
<3

Hemma

Sitter nu hemma i mitt hus...känns konstigt på något vis!! Har varit i Värmskog och träffat Mimmi <3 Saknar henne.. Vi blev bjudna på god mat :) Tack mamma!!

Inatt fick Oliver blod och det gjorde underverk.. Han har inte alls varit lika svajig i syresättningen som igår.. Det känns bra, lite jobbigt i slutet av maten men det är inte så konstigt.. De har ökat på maten till 18ml varannan timma nu..
Idag kom även en läkare och gjorde en hjärnunderskökning på honom och allt såg jätte bra ut :) Imorgon kommer de göra ett ultraljud på hjärtat för att se hur blodet rör sig i ductusen och antagligen ta ett beslut om vad de ska göra..

Tog lite bilder idag på OliverPappa ligger och matar Oliver <3

Sen fick ju Oliver en nalle för att han hade åkte helikopter så här kommer en bild på Oliver och hans nalleÄr verkligen jätte trött.. Känner att jag aldrig får sova ut, ska ju pumpa dessa brösten var tredje timma, så längre än 3 h sömn åt gången blir det inte..
Längtar till den dagen då vi får ta med våran son hem!

<3

Känner mej lite lugnare nu

Idag var det lite mer rutiner här i Karlstad och vi fick ett läkarsamtal... Kändes mycket bättre!! Sen hade vi en mycket bra undersköterska på förmiddagen som förklarde väldigt bra och frågade även hur vi hade gjort i Uppsala..
 
På eftermiddagen kom ytterliggare en läkaren in och pratade med mej och han var hur bra som helst.. Han hade sett i journalerna att Oliver hade legat i öppen kuvös och han sa att det skulle vi ordna så fort som möjligt (vet dock ej när) Han sa även att de skulle göra en ultraljudsunderskökning på hans hjärta igen för att kolla ur ductusen ser ut nu och sen ta ställning till vad de ska göra.. Blir kanske operation i Göteborg!!

Tog även blodprov på honom idag och han hade lite lågt blodvärde så han skulle få lite extra blod inatt.. Han hade ont om röda blodkroppar och det är dom som syresätter blodet, kan vara en förklaring att han har varit lite upp och ner i syresättningen idag.. Hoppas det blir stabilare när han får lite blod... ynka 15ml :-)

Övigt idag har han varit jätte duktig.. Fick ett andingsuppehåll här på eftermiddagen, det var vid maten, mot slutet när han började bli lite mätt.. Vi har sängt syrgasen rätt mycket på honom sen han kom till Karlstad och det är jätte bra.. Nu när han ligger ute kan han gå ner till 28%

Tyvärr har jag inga bilder att lägga ut, sitter vid en dator som är sjukhusets.. Kan inte ens komma ut på facebook på den..

<3

Missnöjd!!

Något känns inte helt rätt.. När vi var i Uppsala kändes allt jätte tryggt hela tiden och Oliver gjorde framsteg.. Han fick ju ligga i en öppen kuvös sen i måndags och det trivdes han jätte bra med.. Han kunde hålla tempen bra och njöt varje gång han låg där..
Här i Karlstad lägger de honom i en stängt kuvös med jätte hög luftfuktighet i.. Känns som man har gått flera steg bakåt då :( Pratade med läkaren idag och vi får väl se om det blir någon ändring.. De pratar hela tiden om att han måste klara av att hålla tempen.. Men hur svårt ska det vara att förstå att han har klarat den hela tiden i Uppsala och där fick han ligga i öppen kuvös, alltså i våran luftfuktighet.. Nu ligger han som han gjorde i början när han kom ut!!

Vi hade några diskutioner igår med dem..blir det ingen ändring får jag nog ringa och prata med Uppsala och höra vad de säger.. De känner ju ändå Oliver rätt bra vid det här laget..

I övrigt sköter han sig bra..är fortfarande lite upp och ner, men i det stora hela så går det bra.. Han har haft lite hög temp vid några tillfällen.. Han låg tillomed och skrek igår för att han var så varm och fuktig.. :(

Nu ska jag gå iväg till Anders och Oliver

<3


Hemma i Karlstad

Nu äntligen har vi kommit till Karlstad! Oliver åkte helikopter kl 9 imorse och kom fram till Karlstad sjukhus runt kl 10.00 - 11.30 och hela resan hade gått JÄTTE bra!! Oliver hade varit duktig hela vägen. Han fick en nalle av ambulanspersonalen :)

Vi åkte i en Jumbolans från Uppsala vid 13.30 och kom fram till Karlstad 17.50, många timmar efter våran Oliver. Ringde till avdelningen två gånger för att höra så allt var bra med honom.. Han har varit duktig hela dagen, men tyvärr hamnade han i stängdkuvös igen för de trodde inte han klarade av en öppenkuvös.. Men jag berättade för dem att han hade legat i en sådan i 5 dagar så de byter nog snart till en öppen..

Det var lite annan utrustning i Karlstad, lite mindre och lättare saker och Oliver verkade stortrivas :-D Det var en mycket mindre avdelning än i Uppsala och inte lika mycket folk. Det var lite mer hemtrevligt och väldigt lugnt.. Blir nog jätte bra det här..

Jag och Anders är inbokade på patienthotellet, men idag åkte vi hem för att packa om väskorna. Imorgon bär det av till Oliver och sen sover vi där. Vi har ju iaf nära hem :)

Nu ska jag sova i min EGNA säng..Ska bli underbart!!
Ska uppdatera med lite bilder i helgen..

<3

Äntligen!!

Nu är det inte långt kvar..Om natten för Oliver går bra så åker han helikopter till Karlstad imorgon :-) Mer info kommer... <3

Oliver blir tvättad

Idag på förmiddagen har vi tvättat Oliver och det var ingen höjdare tyckte han.. Han skrek hela tiden ibörjan men sen började han ge med sig..
Vi åkte till lägenheten vid 13.00 för att tvätta och ska nu tillbaka till Oliver.. Och vi hoppas på goda nyheter då!!

Här kommer lite film och bilder på vårat underverk!!Här kommer två filmerUppdaterar mer ikväll :)

<3

En dag närmare Karlstad

Karlstad är inte långt borta nu.. Det pratades på att vi skulle få åka redan imorgon för karlstad sjukhus kunde ta emot oss men på Olivers blodprover hade han lite höjda värden så de skickar blod och urin på odling. Så nu får han antibiotika i fall det skulle vara en infektion.
Han har varit pigg idag och mycket med.. Lite dippar har han men inte mer än vanligt..
Han har även nyst och då är han för gullig :)

Nu hoppas vi på det bästa att det inte var någon infektion och att vi snart får komma hem till Karlstad, blir antagligen ambulansflygplan..

<3


Film (kräsen)

Dagen har varit lite upp och ner, han har haft 3 stycken ordentliga dippar men överlag har allt fungerat väldigt bra. Den första kom nog för att han var mätt och de andra två kom av att han hade väldigt mycket tjockt slem i halsen. Då är det inte konstigt att det blir svårt att andas för honom.

Prata lite med våra kontaktpersoner idag och det kändes bra, skulle även pratat med Olivers läkare men det får bli imorgon istället. Ska även se om vi kan bada Oliver imorgon, då kommer det en film på det.


Har kommit på att våran lilla Oliver är en kräsen pojke, allt ska vara perfekt för att han ska vara nöjd, nybytt blöja, ligga på rätt sätt, vara rätt inpackad, ingen får röra på honom, nappen i munnen, ja kan dra upp en massa saker, men inte förrän allt är rätt och gjort är han helt nöjd..


Idag lägger jag ut lite filmer på Oliver..


Allt för idag, nu sängen och hoppas på en bra dag imorgon!

<3


Öppen kuvös :)

Idag kom Olivers läkare tillbaka efter en vecka och tyckte Oliver hade gjort mycket framsteg under vecka..Han var väldigt imponerad av lillkillen och han nämde till och med Karlstad :)..Alltid kul att höra!

Idag fick Oliver en ny kuvös, en öppen sådan. Det är mycket lättare att ta hand om honom och man kan bara sitta bredvid och titta på honom. Allt har gått väldigt bra idag så då blir man glad. Han hade bara några få pulsdippar men överlag andades han på bra.

Det kom även in ett helt gäng med blivande läkare, sjuksköterskor och undersköterskor under eftermiddagen och kollade på lilla Oliver. De kom med lite frågor och Olivers läkare berättade lite om den utrustningen som Oliver har.


Jag vill även tacka för alla fina kommentarer som har kommit in under veckorna, samt svarar på några frågor som kommit in..

Lena – det var jätte synd att du inte kunde komma och kolla på Oliver i verkligheten. Du fick dej ett skratt av den intervjun av mej va?! ;)

Monica – från oss båda kan jag tänka mej, det finns nog dubbelt upp hos honom!!

<3


Oliver 3 veckor

Idag fik Oliver ett DIPLOM för att han har gått in i 1000g klubben :-) Han vägde idag 1020 g, har blivit 1,5 cm längre, nu 34,5 cm lång.

Mamma, pappa, Lars-Gunnar, Paulina och Klara var och hälsade på oss idag, det var jättre trevligt! Fick presenter idag med, TACK så  jätte mkt! Efter att de hade fått sett Oliver gick vi ner på stan och käka lite lunch.

När vi kom tillbaka till Oliver skulle Anders ha honom ute en stund, men han låg inte ute mer än kanske 15 minuter så började han spy jätte mycket.. Det kom upp en massa i respirator slangen och pulsen och syresättningen var jätte låg på honom.. De kallar på läkare och tillslut är det en massa folk runt lilla Oliver och han ligger helt likblek och de får inte upp pulsen på honom.. De ringer läkaren och han säger att de måste dra ur respirator slangen på honom..
Usch va hemskt det var att bara stå där och titta på... När de väl hade fått bort respiratorn och de hade ventilerat honom några minuter och sen stoppade de CPAP på honom och då var allt lugnt igen... När allt var klart kom läkaren (lite sent) och sa
"Men det här ser ju bra ut, ni gjorde helt rätt. Han ser rosig och fin ut" 
Sjuksköterkorna hade skött allt helt utmärkt!
Så nu ligger han i CPAP igen och hoppas det kommer gå bra denna gången.. Satt kvar en bra stund med honom och han var så pigg.. Klarvaken hela tiden och låg och höll i mitt finger hela tiden, fick han inte ha mitt finger tog han ett tag om tutten och så låg han och tutta på den samtidigt..så SÖT!!

<3

Besök

Idag har Oliver gått mycket upp och ner i satraktion.. Han ligger och motsträvar respiratorn hela tiden så det går upp och ner i syresättning hela tiden. Annars har han varit väldigt pigg idag, vill vara med hela tiden och kollar på allt med sina underbara ögon!
Idag vägde han 992g :)

Hade även besök av mina kusiner Linda och Elin och min farbror Kennet, tack för mycket trevligt besök! Det blev lite fika och Oliver fick en present :-)

Imorgon kommer mamma och pappa igen.. Blir nog lunch i Uppsala

<3


Busunge!

Idag fick jag träffa min lilla pojk :-) Han är det underbaraste som finns. Det har varit oförändrat idag och inget dramatiskt har hänt. Förutom att han bajsade ner en underlig sjuksköterska. Även Oliver tyckte hon var lite för mycket helt enkelt så då bajsade han på henne så då fick mamma ta över istället :) 
Denna underliga sköterska kunde till och med gulla med respiratorapparaten, det var helt sjukt, kunde inte föra en normal konversation med henne.

Har idag varit jätte fint väder i Uppsala, var riktigt skönt med en promenad till sjukhuset!söndag kommer Olivers mormor och morfar igen, det är helt sjukt att Oliver är 3 veckor på söndag och till onsdag har jag och Anders varit i Uppsala 1 månad!

<3


Alice i Underlandet 3D

Har varit förkyld och har inte fått träffa min underbara prins, men Anders har varit där och gosat med honom. Han har varit pigg och är nu uppe i 15 ml varannan timma :) även tarmarna sköter sig bra på honom. Får se om jag känner mej bättre imorgon och iaf får träffa honom en stund.

Jag och Anders var och kollade på Alice i Underlandet idag på 3D, det var riktigt häftigt att se i 3D, tog ett tag innan ögon hängde med ordentligt. Efter att man sett i 3D vill man nog inte se en vanlig film, man blev mer med i filmen. Filmen överlag var riktigt bra och väldigt rolig mellan varven, Johnny Depp gjorde ju sitt iaf :-)

Har även varit och klippt topparna också..
Här bjuder jag och Anders på en bild med 3D glasögon!!<3

Ductus

Läkaren kollade idag på Oliver och som de hört så är hans ductus öppen. Läs här nedan om ductus.

Ductus hos för tidigt födda barn
Hos för tidigt födda barn kan slutningen av ductus Fungera sämre. Förbindelsen kan förbli öppen efter födelsen och fortsätta att fungera som en genväg för blodet. Man brukar tala om öppetstående ductus eller PDA, en förkortning för arteriosus patent ductus.

Ju mer för tidigt fött barnet är, desto Högre är risken för ductusproblem. 

Vilka konsekvenser får en öppen ductus?
Om ductus är öppen efter födelsen, går blodflödet från kroppspulsådern (7) till lungpulsådern (3).

Två situationer uppkommer:
a) blod "stjäls" från kroppspulsådern - Kroppens organ får sämre blodcirkulation.
b) Lungorna får både blod från lungpulsådern och det "extra"-blod som kommer från kroppspulsådern - Lungorna får för mycket blod.


ductus-vit-bakgrund_02

<3

Läkare

Var bara en kort stund hos Oliver idag, Anders är kvar hos honom. Jag känner av min hals, då kan jag inte ligga ute med honom. Det är lite jobbigt, men får hoppas att det släpper fort så jag kan mysa med Oliver.

Pratade med läkaren idag och som det ser ut nu ska de avvakta för att se om ductus stänger sig. I de flesta fall stänger sig ductus av sig själv men i vissa fall kan det bli operation. Allt annat fungerar bra på honom och hans lungor är bra utvecklade då han knappt behöver någon extra syrgas när han ligger i respiratorn. De vill nu att han ska få vila upp sig och mogna och bli starkare för att sedan göra ett nytt försök med att ta bort respiratorn.


Imorgon eller på torsdag ska de göra e undersökning på ductus och se hur det ligger till. Som det ser ut nu kommer vi nog inte bli flyttade till Karlstad på några veckor till. De vill ha kvar honom här tills han klarar sig utan respirator och tills de kommit fram till hur de ska lösa det med hans öppna ductus.


Har tvättid nu så det blir till att tvätta lite, sen ska jag laga mat tills Anders kommer hem. Har även städat lite här i vårt lilla rum.

<3


I och ur

Har inte hänt så jätte mycket idag. Igår kväll var Oliver trött när vi åkte ifrån honom så det var väntat att han skulle hamna i respirator igen. Det hade gått bra hel natten men under morgonen var pulsdipparna för jobbiga så då kom en läkare in och satte på respiratorn.

Nu när de tagit i och ur respiratorn hela tiden så har han fått dåligt med mat. Han har med det inte ökat något i vikt idag utan minskat lite.

Imorgon har vi fått en tid hos en läkare, det känns bra.

<3 

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0