Baby Jogger City Mini Twin

Ja då har man köpt ny vagn igen ;) Sålde Emmaljungan igår och åkte direkt till Köpbarnvagn (de hade kampanj på denna vagnen, den röda) och köpte vagnen..
Hjälp vilken smidig vagn, super lätt att köra och lätt att fälla ihop, går på ca 2 sekunder ;) Vagnen var inte monterad när vi köpte den men jag skojar inte om jag monterade ihop vagnen på ca 2 minuter :-)
Var ute och testkörde den idag med båda killarna i och än är jag nöjd.. Självklart finns de säkert en massa nackdelar med vagnen men de vill jag inte säga något om förrän jag testat den lite mer..

Karlstad båtarna

I söndags åkte jag och barnen in till Karlstad tillsammans men min mormor, mamma, pappa och bror och vi tog oss en båttur med Karlstadbuss/båten.. Först tog vi en fika och efter de var vi ute på vatten i ca 1 timma.. Oliver satt som ett ljus på båten och tycket det var väldigt roligt, Wiggo var överallt och hade inte alls ro i kroppen att sitta still.. Men de var en riktigt mysig eftermiddag!
 

Stallet

Oliver på fina Diglett
Idag åkte jag och killarna ut till stallet på förmiddagen och de var uppskattat.. Springa runt och riva i spån, hoppa i vattenpölar, leka med katter, åka skottkärra, mata hästarna och få rida.. Drömmen för en lite kille, dessutom har han världens bästa barnvakt som passar på honom och tvättar händerna på honom när han är lerig eller tagit i hästbajs ;)
Katterna var roliga en stund, vågade lyfta en av kattungarna idag, även om de inte är de lättaste att hålla en livlig liten 12 veckors i famnen, den stor kattmamman visade stolt upp sin jaktlycka idag, mindre mysigt!
Wiggo var också med men fastnade inte på bild idag.. Han tyckte hästarna var lite läskiga men efter en stund var de inte riktig lika läskiga.. Han satt i tryggt i famnen på Nicole.. Vilka barnvakter!!

28/7 2012

Det var ett jätte fint bröllop/dop och jag bjuder på en bild på de fina brudparet..
Har suttit och redigerat lite bilder, men nu skriker kroppen åt mej att hoppa i säng.. Min rygg värker något fruktansvärt, har blivit mycket bäring av barn som satt sina spår på ryggen..
 
Mina tre hjärtan <3

Bröllop/dop

Så här är det tänkt jag ska gå klädd i eftermiddag :)
Snart ska vi ge oss iväg på bröllop/dop kombinerat och jag har precis gjort mej klar.. Killarna sover middag och ska bara klä på sig så fort de vaknar..
Regnet börjar nu falla och jag hoppas verkligen de slutar snart, framförallt för brudparets skull!
Vi hörs senare!
 

Fredag lunch

Barnen sover och jag äter räkmacka till lunch som blev kvar från igår.. Om mindre än en timma åker jag till jobbet och kör ett 8 timmarspass..
Har tvättat både tvillingvagn och scootern idag då de har hamnat på annons.. Jag är nästan säker på vad jag vill ha för vagn nu, den ska bara provköras och testas av barnen först :)
La även ut annons på blocket på Wiggos babyskydd och den såldes på mindre än ett dygn så de var smidigt :) Nu sitter Wiggo i Olivers stol och Oliver fick en ny..
 
Ska hoppa in i badrummet snart och fixa till mej lite, ska använda lite nya produkter jag beställde hem från MaryKay..
 
Ha en bra dag

Tradera

Har inte varit så mycket för tradera men har nu ändrat mej en aning.. Testade att sälja lite saker, bla barnkläder och hästutrustning och det gav bättre resultat än vad jag hade väntat mej.. Så de blir till att lägga ut lite fler annonser tror jag.. Bra att de kommer till använding än att ligga i källaren och skräpa..
 
Mycket häst saker ska ut på annons är det tänkt :-)

Zara

Gjorde min första beställning från Zara och väntar nu spänt på hur kvaliten är på kläderna.. Någon som beställt därifrån och vet hur storlekar och klädkvaliten är?
Tyckte de hade väldigt bra priser och nu hade de en hel del på rea.. Killarna fick lite nytt i sin garderob :)
Dessa var inte på rea men såg väldigt mysiga ut!

Nedstämd

Är inte alls på topp denna eftermiddag/kväll, så mycket som snurrar i mitt huvud. Vet varken ut eller in på vissa saker och jag har svårt att sätta ord på mina tankar och funderingar. Jag blir själv snurrig av alla tankar som far runt i huvudet på mej och hur ska man kunna förklara något som man inte ens själv kan förstå. De är något som "gnager" men jag vet inte vad, eller är det alla de små sakerna som blir för mycket?
Somnar inte på kvällarna för att hjärnan går på högvarv, jag vill ha en avknapp!
Imorgon åker jag till stallet tidigt, ett av få ställen där jag inte tänker utan bara kan vara, en plats som älskar och som ger så mycket för själen.

Projekt tömkörning

Idag åkte jag ut till stallet för att testa att tömköra Agge lite.. Det blev ett litet projekt som tog sin lilla tid.. Fick på all utrustning och de var inga problem alls.. Hade Josse till hjälp som fick leda honom och jag tog hand om linorna bakom honom..
Linorna var han inte alls rädd för som jag trodde han skulle vara.. De största problemet var att han inte gick att styra och han gick och lutade sig mot Josse som höll där fram.. Efter en skrittvända fram och tillbaka på vagen, efter ett par vändningar och en resning så tog jag av honom linorna och tänkte träna med honom att skulle gå framåt med mej brevis sig(alltså vid bogen) Han går jätte bra när man går framför honom, men så får de ju inte att visa häst på treårstestet..
Höll säkert på en 20-25 min utan något större framsteg, fick bara en otroligt sur häst som inte alls vill de jag ville, men vi hoppas han lärde sig lite av de vi träna på idag och att de fungerar lite bättre nästa gång.. Både han och jag var helt svettiga, av att skritta!!!
Nya tag i övermorgon :)
Agge på löshoppningen i våras
 

Sovmorgon

Inte varje dag man får sovmorgon när man har två små killar.. Men idag synkade de varandra otroligt bra, Wiggo vaknade vid 7.30 för mat och somnade om direkt brevid mej i sängen! Sen vaknade vi inte förrän 9.20 och då sov Oliver fortfarnade.. Pappa i familjen hade redan åkt till jobbet för ett par timmar sedan.. Rätt härligt faktiskt :) Nu sover de igen och jag har lite egentid..
 
Älskade barn <3

Måndag

Riktigt tråkigt väder är det så jag passar på att rensa och fixa ordning här hemma.. Igår blev vi av med vårat stora matsalsbord (då de som vi lånade de av ska ha de tillbaka nu) så de är lite små tomt i vardagsrummet just nu.. Funderar på hur vi ska lösa detta på bästa sätt och jag tror vi har kommit fram till en bra lösning..
 
Nu när Wiggo fick eget rum blev de en massa möbler som hamnade i källaren så där håller jag på att ställa allt på rätt plats.. Rummet nere i källaren blir verkligen en allt i allo rum.. Vi kommer ha en gäst säng (som jag även sover i när jag jobbat natt), ett skrivbord+stol, en fotölj+fotpall, tv, två spinningcyklar och liten trääningshörna med hantlar osv, filmhylla och en bok/spel hylla.. De rymmer minsan mycket det rummet :) De blir nog bra i slutändan..
 
Så fort killarna vaknar traskar vi nog till affären och köper oss lite middag, de ekar rätt tomt i kylskåpet och storhandlingen får vänta någon dag till, frågan är bara vad man ska göra för mat?!
Ha en bra dag!
 
 

Agge 22 juli

Idag har Agge fått hoppa.. och som vanligt när de kommer till hoppningen sköter han sig exemplariskt! Uppe på maxhöjd 130 som de hoppar på 3 årstestet och han kliver bara över :) Nu blir det till att träna den nya varianten av löshoppning som införs nästa år, först ska han få åkta tillbaka till betet några veckor..

Wiggo 10 månader

Älskade lilla skitunge har redan blivit 10 månader och utvecklas för varje dag som går.. Han härmar Oliver hela tiden och är så frustrerad när de inte går som han tänkt.. Han vill så otroligt mycket mer än vad han klarar av för tillfället..
Det är en hel del gnäll från denna herre just nu men de går över..
Han ålar sig fram och de går fort, han ställer sig mit allt och vill gärna klänga upp i famnen på en.. Vill helst att man är med och leker hela tiden, Oliver går självklart också bra som lek kompis men problemet är att han springer iväg hela tiden :-)
 
Igår fick han flytta in i eget rum och han sov hela natten helt själv, fick gå in och ge nappen vid 1 tiden och 5 tiden men defick jag göra när han sov hos oss också..
Sover numera bara 1 lång middagsvila mellan 12.30-14.30 i sin säng.. Om vi är borta blir det fler och kortare sovstunder i vagnen..
Vaknar vid 6 tiden och får flaska och somnar oftast om i våran säng till 8 tiden..
 
Har börjat äta lite mindre igen, åt riktigt bra för ett par veckor sedan men nu lite sämre igen, men de går nog upp och ner beroende på om han är i växtperiod eller inte.. Äter 5 mål per dag ibland något extra mellanmål..
 
Han älskar att gå med gåvagnen, gåstolen är inte alls lika populär längre..
 
Blygheten som han visat när han var lite mindre är i stort sett helt borta..
 
Har inte varit iväg på 10 månaderskontroll så har ingen vikt och längd på honom just nu, han använder st 74-80 i kläder

Maxi

Fina Maxi passar vi i helgen till Olivers stora förtjusning :-) Idag får han ny kompis som hans matte och husse varit och hämtat..
Maxi skulle lätt kunna vara en fotomodell, han är så tacksam att ta kort på.. Gör sig väldigt fin på bild och verkar gillar när man fotar honom :-) Kanske inte helt konstigt då han är rätt van modell, hur många bilder har du på honom mamma? ;) 10000 kanske?? hihi men träning ger ju färdighet!!

Wiggo och favvo klossarna

Wiggo har verkligen hittat en ny favorit leksak.. Klossar som låter väldigt när man skakar och kastar dem :-)

Bortblåst

Tappar skrivförmågan totalt när jag sätter mej framför datorn :/ Har jätte mycket ideer och tankar jag vill dela med er men de försvinner som vatten när jag hamnar här.. Lite trist men tyvärr inget att göra åt..
 
Har idag varit till IKEA och shoppat med killarna, måste bara säga att jag har underbart snälla killar som är glada genom hela butiken :-) Världens underbaraste! Lyckades även hålla Wiggo vaken på vägen hem så han fick sova sin middagsvila i sängen..
 
Nu ska jag sätta mej och redigera lite bilder, fick många godbitar på Wiggo igår! Kanske slänger upp ett gäng lite senare ;)
Jag och killarna i Stockholm <3
 

Bilder från Stockholm

Hela familjen har tillbringat helgen i Stockholm, hos mina kusiner.. Min pappa och Wille var där för att springa Marathon, 100 års jubileum, 4,2 mil!
Bjuder på en massa bilder från helgen..
Allt gick tyvärr inte som planerat, Wille krockade med en annan löpare vid vändningen vid ca 2,1 mil och fick en rejäl smäll, men han sprang ändå vidare och tog sig i mål.. Efteråt var han inte alls pigg och vi fick köra honom till ett sjukhustält så låg han där för observation någon timma, fick lite dropp och tillslut fick vi åka hem.. Han kom ändå in på tiden 3.55 h, men riktigt tråkigt att de blev som det blev..
Pappa var i toppform och sprang in på tiden 3,42 timmar, ruskigt bra!!
 
 

Godmorgon

Wiggo gav mej sovmorgon till 7 idag och blev helt chockad då han låg på mage innan han vaknade, har aldrig hänt :) Om 10 min åker jag till jobbet och sen blir det packning hela eftermiddagen..
Igår var jag och killarna ut till betet men tyvärr kom inte kameran med så det här är en bild från gången innan..

Tisdag eftermiddag

Har tillbringat eftermiddagen på kalas hos mina föräldrar.. Min far som blivit ett år äldre ;) Killarna har varit slitna idag, hoppas verkligen inte det är någon förkylning på g.. Ska ju till Stockholm i helgen, Wille ska springa Jubileums Marathon!
Båda sover sen ett par timmar tillbaka och jag ska snart också ta natten, jobb i tre dagar framöver plus att jag och Wille går om varandra när de gäller jobb, så jag behöver all sömn jag kan få!

Älskade barn <3

Tidig morgon blev de idag också... 
Wiggo far runt i hela huset och Oliver sitter i mitt knä när jag skriver blogginlägg.. Han älskar att titta på bilder på sig själv :)
Nu ska vi dra igång dagen här hemma och förbereda för lite frukost.

Den lille löparen

Idag ville Oliver ha på sig mammas klocka och pulsband och han vet självklart vad man ska göra då.. "Klara, färdiga, gå!" är orden han vill höra varje gång han ska börja springa...
Var lite roligt och se hur pulsen ligger till på honom nu, under sjukhus tiden när han var liten hade man full koll på både syresättningen och pulsen..
Under de 10 min han hade på sig den hade han en medelpuls på 144 slag/min och han kom upp som högst i 168 slag/min
Knäppte lite snabba kort utan att kolla inställningarn ordentligt men vad gör de när man ser att sin lilla grabb bara lyser av lycka <3

Problem med kommentarerna

När man kommenterar på någon annans blogg och den personen svarar på kommentaren, visst ska man få reda på de här på bloggen då? De fungerade i början för mej men nu fungerar de inte.. Hur är det för er jag svara på här? Får ni ett meddelande om de då på mail el bloggen?
 
Tyckte de var jätte smidigt när man inte behövde gå tillbaka till inlägget för att läsa svaret på kammentaren man lämnade..
 
Ja de var lite funderingar som rör oss bloggare ;)

Klappar händerna

Wiggo har börjat klappa händerna, han började för ca 1 vecka sedan, men nu gör han de hela tiden och han är så stolt och ännu gladare blir han när storbror hänger på och klappar händerna han också..
 

Emmaljunga 2013

Kikade runt lite på internet och hittade då nyheterna som ska släppas nu till hösten.. Och då har Emmaljunga kommit med en ny tvilling/syskonvagn, Emmaljunga Double Monkey.
Ska bli spännande och se vilka mått vagnen kommer ha och vilken prisklass den hamnar i. Kommer garnaterat åka och kolla på denna! Hoppas också att den kommer i fler färger..

Vagntokig

Jag har en förkärlek till barnvagnar, jag vill hela tiden byta och ändra om i min "lilla" vagnpark här hemma.. Som inte går att missa är jag en riktig Emmaljunga nörd, har just nu 3! st emmaljunga vagnar..
Förra sommaren köpte jag en Babytravel tvillingvagn och den var jag jätte nöjd med, lätt att köra och fick plats i bilen bra.. Tyvärr gillade inte mina barn den vagnen så jag sålde den och köpte en Emmaljunga Twin City Cross och båda killarna har fullkomligt älskat den vagnen..
Nackdelen är att den är väldigt stor och tung och jag skulle så gärna vilja ha en liten och smidig (om de nu finns) syskonvagn nu när båda har blivit såpass stora så båda kan sitta framåt..
Har kikat runt lite och en som jag tycker verkar smidig är Babyjogger City Mini Double. Någon som har erfarenhet av den? Eller någon som har något annat bra tips på en smidig syskonvagn?
 
Sen skulle jag vilja byta ut scootern vi har till Oliver och köpa den nya scootern med svängbara framhjul.
Den enda vagn jag fortfarnade kommer behålla är Classic Sporten för den är underbar.. Båda killarna har älskat den och jag med! Men samtidigt är det den vagnen jag snart är minst behov av att ha kvar..
 
Ja inte blev jag något klokare av detta inlägg, snarare mer osäker på hur jag ska göra med vagnarna ;)

Lördagmorgon

Tidig morgon och jag är så trött så trött.. Blev alldeles för sent igår och Wiggo vaknade vid 5 tiden, somnade om till 6 och då var han helt hysterisk, mat var de som gällde ;)
 
Har inga planer alls för dagen idag men pga av vädret blir det nog en mysdag inne, kanska ska sätta mej och rensa lite kläder i barnens garderober, igen!
Blir kanske en sväng ut till betet ifall vi får lite uppehåll, ja som sakt vi tar dagen som den kommer.. Oliver och pappa i huset sover fortfarnade medans Wiggo far omkring i gåstolen..
Tänk om du kunde lärar dej lite av Oliver och bli en liten sömtuta som ligger och sover till 8.30-9 tiden ;)
 

Film mys!

Ikväll blir det film mys med ¨två tjejkompisar.. Planen är att kolla på War Horse :) Vi kommer väl alla tre att sitta och grina ikapp ;-)
Ha en bra fredagkväll!!

Motljusbilder

f/2,0 - 1/400 - ISO 100
Igår eftermiddag tog jag fram kameran och gav mej på den hel manuella inställningen på kameran, alltså jag ställer in bländare, slutartid och ISO själv. Oj vad mycket man kan göra med bilderna genom att göra små ändringar. Riktigt kul är det också :-)
Betydligt lättare var de när jag hade ett objekt som var still, lite knivigare blev de att fota Oliver som sprang runt överallt..
 
 

Ponnydressyr på KRK

Förmiddagen har jag och killarna tillbringat på ponnydressyr, tyvärr kom regnet efter någon timma så då hoppade vi in i bilen och åkte hem..

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0