Vila

Får nu bli vila från löpningen 1 vecka¨då jag har fått otroligt ont i höften, värker nu efter löpningen hela tiden och jag hoppas de ger med sig fort..
Var ute på ett långpass i söndags och hade även då lite känning i höften men jag matade på ändå, idag tog de stopp efter ca 4,5 km, fick kämpa för varje steg.. Trodde de skulle släppa när kroppen blev varm men de blev snarare värre :(

Får jobba vidare på styrkeövningarna här hemma istället..


Wiggo 5 månader

Lösenordskyddat inlägg!!!


Receptboken

Jag har nu under en längre tid tagit kort på alla "vanliga" maträtter som vi lagar här hemma som går hem hos oss och barnen.. Min plan är att nu sammanställa allt i en typ fotobok och framkalla.. Då kan jag alltid gå och kika i den när jag inte har några ideer på mat här hemma..

Vissa veckor går det super bra att komma på olika maträtter men så har vi de veckorna som de står helt still i huvudet, ser bara en typ av mat framför mej och alla andra rätter är som bortblåsta.. Tror detta kommer bli super bra :-)

Då kan man sätta sig varje måndag och förbereda veckans matsedel tillsammans, även Oliver kan vara med då och peta på olika maträtter..

Idag åt jag och Oliver lasange :-)


Vår?!


Idag åkte solglasögonen på när vi var ute under förmiddagen.. Vädret är verkligen helt underbart och jag får gång på gång intala mej att de fortfarnade är vinter.. Skidsäsongen är fortfarnade i full gång och vi i Värmland har sportlov!! Men ändå visar tempen på flera plusgrader och solen värmer..

Förutom den underbara värmen så har vi fått andra vårtecken.. Dessa finns i våran trädgård :-)


Krokus, korten tagna idag 28 feb 2012, men de kom under helgen :-)

Vill också passa på att säga grattis till alla andra som heter Maria idag, det är våran namnsdag ;)

En dag på Skutberget







En helt underbar dag på skutberget i Karlstad med korvgrillning och bus.. När barnen sov passade vi på att sola i det fina vädret...

Sitter själv

Wiggo satt själv en liten stund idag när han lekte med hunden... Fortfarande väldigt ostadigt men en bit på väg iaf :-)


Måndagsplaner

Har varit en helg som gått i ett med en massa aktiviteter, där av dålig uppdatering här på bloggen.. Kommer med en massa bilder lite senare ikväll när grabbarna har somnat för natten :-)

Nu är det en massa bus som gäller, idag blir det hemmamys med mina killar.. Älsklingen jobbar till sent ikväll så vi får hitta på något själva.. Får Oliver bestämma blir det garanterat bus med bilar och filmkväll med filmen Bilar.. Behöver inte säga att han är biltokig ;)

En allvarlig kille i uterummet för ett par dagar sedan :-)

Kusin Thea

Lösenordskyddat inlägg!!


Underbara fredag

De underbara vårvädret hänger i och de var underbart att vara i stallet imorse bland alla dessa fina djur.. Blir en sån härlig doft av hästarna nu när värmen och våren kommer :-) Trots dålig sömn inatt så är jag full laddad av energi!!

Wiggo är nog inne i en utvecklignsfas eller så är det tänder som är på g.. Han sover iallafall väldigt oroligt och vaknar flera gånger och är ledsen och vill ha såååå mycket närhet, de ger nog med sig snart om jag känner min lilla kille rätt :)

Emmas torsdagsgrupp

Kom äntligen iväg på löpträningen i grupp.. Har hela tiden varit förhinder men idag passade det att min far passade barnen medan jag var iväg 1 timma och sprang..

Fick verkligen mer smak av att springa i grupp :-) Idag var det intervallträning på passet och de tog på mina ben, gött!!!
Först hade vi lite uppvärmning sedan körde vi 1 minuters intervaller(allt vad man orkade) * 10 stycken på blandad terräng, där efter någon kilometer nerjogg

Nu blir det tidigt i säng för mej för imorgon väntar morgonfodring i stallet igen :) God natt!!!

5 månadersfotografering






Har fotat lite 5 månadersbilder på Wiggo idag :)

Fast

Wiggo är som ett plåster på mej, vill inte sova själv... Närhet till max!!


Natten?!

Blev en otroligt tidig morgon.. Wiggo vaknade redan 4.30 och efter 40 minuters försöt till att få honom att somna i sin säng så gav jag upp.. Tog över honom till oss och efter 10 min somnade han i min famn.. Men där ville han inte sova länge utan vid 6 tiden vaknade han igen och han fick mat istället, var inte så super intresserad av de heller så de slutande med att vi fick sitta och prata istället :-) Då var han nöjd!!

Vid 07.20 åkte jag till stallet och morgonfodrade, släppte ut hästar och mockade så jag är lite halvt sliten just nu..

När jag kom hem åkte älsklingen till jobbet och jag packade på barnen kläder och vi gick ut i det helt fantastiska vädret... 9 grader varmt och jag har vårkänslor :-D


Snön var helt borta i lekparken och sanden var helt mjuk så Oliver kunde inviga sin present som han fick av hans farmor och farfar

Mysdress

Hittade denna mysiga dress till Oliver inne på ellos.se 
Den är underbart härlig i kvaliten och inte alls så tjock som många andra mysdressar är.. Sen tyckte jag den var alldeles underbar i färgerna :)



Wiggo 5 månader

Idag är min lilla prins 5 månader gammal :-) Tyvärr är han lite sliten på sin 5 månadersdag pga vaccinationssprutorna han fick igår :( Febern kom igår eftermiddag och har varit kvar idag under förmiddagen.. Nu sover han och jag hoppas den är borta när han vaknar..
Vågen visade 7 kg prick igår och han var 63,5 cm lång och han följer nu sin "nya" kurva bra :)



Nere

Idag är jag verkligen inte på topp.. Är seg och har inte lust till något alls, känner mej helt tom!! Vill vara pigg och glad och full av energi...

Ska försöka göra ett ryck här i hemmet nu när mina små godningar sover, sen blir det lite datortid för att tömma kameran och skriva lite, ska även lägga ut en annons på min häst :(


Hmm...

Hade tänkt att hinna med en massa blogginlägg idag men tiden bara springer ifrån en... Nu när jag sitter här framför datorn helt utmattad av en löprunda i det friska vädret så har jag glömt allt jag tänkte skriva :-)

Ska nu ta duschen för att sedan göra min älskling sällskap framför tvn och de blir nog till att lyxa till det med en semla.. De är ju trots allt fettisdagen ;)


Tugg tugg


De är gott att tugga på mjukdjuren :-)

Vi ska snart bege oss iväg för att träffa Olivers och Wiggos kusin Thea.. Första ska killarna få sova klart sin lunchvila.. Blir nog en sväng på ICA Maxi också, de hade bra erbjudanade på blöjor, sen måste jag köpa fler nappflaskor till Wiggo.. Igår började han nämligen äta större mål mat (äntligen) så nu räcker inte den lilla flaska till.. Skönt nu när han får i sig en större mängd, gick 4 timmar mellan målen då och han var väldigt nöjd och tillfreds, kom på mej själv när jag skrev att han är ju nästan alltid nöjd och tillfreds :-) Idag har han dock haft väldigt stort behov av närhet och vill gärna somna i famnen, men de är ju bara mysigt :)

Nu ska jag packa de sista och skriva en matsedel som jag INTE får glöma ;)

Mina små hjärtan <3



Oliver myser i sin nya fotölj tillsammans med sin bil som han fått av morbror Joel :)


Wiggo tränar i gymet

Älskar mina små grabbar <3

Lösenordskyddat

Lösenordskyddat inlägg!!


Kalas

Två dagar i rad har vi nu haft kalas för Oliver... Och han har blivit så bortskämd med en massa paket, Tack så jätte mycket alla som kom och firade Olivers 2 årsdag :-)

De tar på krafterna att ordna med barnkalas men de är bara att vänja sig ;) Bilder kommer det imorgon då de enda som min kropp orkar med just nu är soffan, så ha en fortsatt bra lördagkväll kära läsare!!

Hästen - jobbiga saker

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, har jag fått fatta ett väldigt svårt men nödvändigt beslut och det är att sälja min lilla häst :-(

Idag var vi iväg till ridhus med honom för första gången och han fick löshoppa.. och vad kan jag säga, han sköter sig helt exemplariskt!!
De var som han aldrig hade gjort något annat i hela sitt "korta" liv.. Kändes nu ännu jobbigare att behöva sälja honom efter att jag sett honom hoppa..usch vill inte tänka på att jag inom en framtid kommer bli hästlös.. Har haft egen häst sedan jag var 10 år, har alltid tävlat och tränat (förutom de sista två åren) och hästarna har haft en väldigt stor plats i mitt hjärta, kommer självklart ha de fortfarnade men de känns som en bit av mej slits bort när man nu måste släppa taget om dem..
Min ridning har ju trappats ner under åren pga två graviditeter (som jag absolut inte ångrar) och man har ju sakta men säkert blivit inställd på att de blir mindre stall och hästar.. Men ändå tar de så hårt på en :-( Man vill inte inse, man vill inte tänka, men man måste!

Man måste ta tuffa beslut i livet även om en bit av mej förvinner i samband med det, hela min uppväxt har kretsat runt hästar, träningar och tävlingar så självklart är det tufft (ett helvete rent ut sakt)




Några av alla mina hästar jag haft... Dessa fyra har en speciell plats i mitt hjärta och som jag alltid kommer minnas..

5 timmar

Första arbetspasset avklarat för min del och de var riktigt skönt! Blev sjukskriven från v 21 så de var väldigt länge sedan jag jobbade sist, men allt satt i ryggmärgen och man kom fort in i allt igen..
5 timmar jobbade jag och efter de timmarna längtade jag hem till mina små troll ;)
De var riktigt skönt att bara få vara Maria och släppa allt som har med hemmet och barnen att göra.. Riktigt skönt, en liten stund iaf ;-)

Kom hem med en massa energi, tyvärr var inte Oliver på super humör när jag kom hem.. Lite middagssovning och lite mat hade han fått i sig.. Hoppas verkligen inte det är någon förkylning på väg!!

Underhållning


Underhåller nu Wiggo för fullt inför läggning.. Vill att han ska vara riktigt trött :-)
Han sitter i gåstolen och jag leker tittiut med honom och han skrattar som en tok!!

Oliver 2 år

Älskade lilla Oliver har hunnit bli 2 år gammal.. Du kunde inte ha valt en bättre dag än självaste alla hjärtans dag <3 och du visade direkt att du var en kämpe som ville leva, fast förutsättningarna var små..

Idag har vi gjort de som Oliver gillar :-) som de ska vara när man fyller år.. Vi har haft morgonbus i sängen med hans presenter, efter frukost gav vi oss ut i lekparken och gungade och åkte pulka, efter vilan blev det film och en massa lek med bilar :-)
I matväg är de ju inte direkt någon lyxmiddag, men vilka barn tycker om de ;) så på menyn har de varit makaroner och falukorv till lunch och mos och grillkorv till middag..

Paketöppning i sängen

Oliver var väldigt nöjd över sin brandbil :-)




Älskade unge som älskar att spexa

Efter en massa bus tog Oliver pulkan och började traska hem..

Oliver har verkligen varit på toppen humör hela dagen och varit väldigt nöjd..
De händer så otroligt mycket med Oliver just nu.. Han förstår så otroligt mycket och fler och fler ord kommer det ur hans mun, fast att de fortfarnade är lite otydliga.. Men han vill prata och blir väldigt arg och frustrerad när vi inte förstår honom..
Som vanligt leker han väldigt bra själv, kan sysselsätta sig väldigt länge utan att vi behöver vara med honom..
Han verkligen älskar att titta på film och blir väldigt "inne i filmen" skrattar om han tycker något är roligt och gråter om det är något han tyckte var läskigt.. Dagar när han är trött och sliten sitter han gärna framför datorn och kikar på film och han släpper den inte.. Kollar lätt genom en film på ca 1-1,5 timma :-)

Men Olivers sömn har vi varit väldigt bortskämda, sover alltid hela nätter från 19 till ca 8-9 tiden.. Trivs fortfarnade väldigt bra i sin spjälsäng.. Sover fortfarande middag ca 1-2 timmar (var en period i vintras som han hoppade över vilan vissa dagar)

Är en rutinmänniska ut i fingerspetsarna ;) och de har man nog sig själv att skylla på.. Han älskar sina rutiner och blir inte allt för nöjd när man ruckar på dem..

Oliver är en musikälskare och diggar och gör lite dansteg till allt som låter som musik.. Jag skrattar varje gång han drar igång för han är så otroligt söt!! Har även börjat snurra runt till musiken :)


Helt inne i filmen (Lejonkungen) och skrattar åt Simba som tränar anfall ;)


Bergvik och badhuset

Idag blev det en tur till Karlstad för att inhandla de sista presenterna till Oliver och även en liten present till lilla kusin Thea :-)
Båda killarna skötte sig riktigt bra (brukar sluta i massa gnäll och tårar).. Oliver fick smaka hamburgare (från snabbmat ställe) för första gången.. Han fick även smaka lösgodis (dock inte från mej) för första gången.. 2 år är han imorgon och har aldrig ätit snabbmat eller godis förut ;)
Är absolut inte emot det på något viss utan de har mest blivit så och Oliver har aldrig frågat om de heller så varför ge honom när han inte vet vad det är?! Som sakt jag förbjuder honom inte att äta de utan vi snarare undviker de som tex att vi alltid äter godis här hemma när han sover..

Nog tjatat om godis och snabbmat ;-)

Wiggo spanar in vad vi äter ;)

Väl hemma igen blev det vila för Oliver och matlagning för min del... Sen gav vi oss iväg till badhuset som de flesta måndagseftermiddagar.. Barnbassängen är då lite varmare än normalt så att Wiggo kan vara i vattnet också.. Sen är det otroligt lugnt där på måndagar, idag var det bara vi och en familj till..



Oliver var helt sjövild efter vilan <3

För 2 år sedan

Dagen innan Olivers 2 årsdag!!

För två sedan låg jag i Uppsala och var rätt så glad över att de äntligen hade fattat ett beslut om vad som skulle hända ifall värkarna skulle dra igång ordentligt igen.. Jag hade hunnit fått båda kortisonsprutorna och det var alldelses för stor risk att låta mej föda honom i säte(pga av att han var så liten), så beslutet de tog var att om värkarna börjar komma igen blir det akut snitt..
Vi och läkarna var samtidigt väldigt glad över att jag också hade kommit in i v 25+0 och chanserna för lille Oliver ökade för varje dag vi lyckades hålla honom kvar i magen..

Lördagen den 13/2 - 2010 blev jag serverad denna "omelett" och de var inget jag fick i mej kan jag säga.. Jag levde på nyponsoppa och saftsoppa de dagarna jag var inlagd på Uppsalas förlossning.. Maten var verkligen inget att lyfta hatten för

Kusin

Oliver och Wiggo fick idag sin första kusin :-)
Stort GRATTIS säger vi till Anna och Tobbe som imorse fick en liten tjej!! ÅÅ vad vi längtar tills vi får träffa lilla prinssesan <3 <3

Socka & Maxi








Hundarna hade du super skoj när vi var nere på isen... Lättroade, en boll är det enda som behövs :)

Underbar lördag!!


Dagen började lite små jobbigt men efter ett bra beslut att ge sig ut på isen och grilla blev den helt underbar :-) Solen värmde trots att det var -8 grader.. Oliver passade på att sova i vagnen (har han inte gjort sedan i somras) undertiden vi gjorde ordning en eld för att kunna grilla lite korv...

Har inte så mycket att säga om dessa timmar ute på isen mer än att det var helt fantastiskt och underbart!!! Barnen skötte sig exemplariskt och likaså hundarna :)







På hel spänning

Vi fick ett sms inatt/ tidig morgon och vi väntar nu på spänning efter ett till.... Lite små nervös är ja också :)

Återkommer :-)


Tröööött

Dagarna går i ett här hemma!!!
Jag är helt slut i kroppen så nu blir det sängen.... Är så trött att ja mår illa :( usch!!

Får se om de finns ork för ordentlig uppdatering imorgon..

Kram från mobilen


Dagens lunch


Har haft jätte trevligt besök hela eftermiddagen igår och hela förmiddagen idag :-) Därav lite dåligt med bloggande..

Idag blev min lunch ett ihop plock av vad som fanns i kylen, kände inte för att ställa mej att laga mat så de fick bli sallad :)

Orolig natt

Denna natten blev inte riktigt lika bra.. Oliver som ALDRIG vaknar på nätterna var inatt väldigt orolig och vaknade och gråt flera gånger.. Vet inte vad det kan ha varit men han verkade lite rädd när man gick in till honom så jag funderade på om han kan ha drömt något läskigt..
Wiggo sov iaf bra och sov även denna natt ändå till 7 :) Då vaknade Oliver också så de var bara att kliva upp :)

Nu får vi snart besök utav en gammal klasskamrat till mej, ska bli så skoj :) Vi har inte träffats sedan vi gick ur skolan, alltså 4,5 år sedan!!

Glafisen ;)

Sovmorgon

Dagen började med en underbar sovmorgon till 9.30!!!! :-) Wiggo sov ända till 7 och somnade sen om igen efter lite mat, så idag har man varit utvilad..
Tror de var gårdagens bad med killarna som gjorde att de var så trötta.. Wiggo fick testa på att dyka och han var så nöjd :) Oliver blir tuffare och tuffare i vattnet (gick aldrig på babysim med honom som liten, han började bada i badhus detta året)

Dagarna går som vanligt jätte fort, hinner inte med jämt.. Kvällen tillbringade jag på hästryggen och var med på en hopplektion.. Mamma satt barnvakt åt de små grabbarna <3
Nu blir det att lägga sig i sängen och läsa igenom lite bloggar för att sen ta natten.. Imorgon väntar stallet igen :)


Skit göra

Gör sånt där tråkigt arbete idag undertiden grabbarna sover, jag rengör nämligen fläkten!! Usch tycker sånt är riktigt äkligt men de är väldigt behövligt.. Hade jag haft en diskmaskin så hade jag kunnat slänga in den där men nu får jag stå för hand och diska.. Just nu ligger den i varmt vatten så allt fett löser upp sig..

I eftermiddag väntar det bad igen för hela familjen :-)

Tappar hår


Tappar fruktansvärt mycket hår just nu.. De bara ramlar av!! Därav försöker jag ha hårt uppsatt hela tiden, annars flyger det hår överallt ;)
Idag gjorde jag en inbakad fläta på sidan som jag flätade ner ända i nacken och runt till andra sidan.. Så länge håret är uppsatt ramlar de inta av något..

Under graviditeten och de första 3 månaderna efter förlossningen tappade jag inte ett hårstrå!! Så inte konstigt att de ramlar av nu.. Hoppas de ger sig snart så inte håret blir allt för tunt..

Lite sömn


En ledsen liten kille som inte jämt är med på Olivers vilda lekar.. Tur att han lugnar sig fort :-)

Fick inte många timmars sömn inatt då jag hade svårt att somna igårkväll (00.45) och hade en liten Wiggo som vaknade första gången vid 5.. efter de blev de inte så mycket mer sömn för varken min heller hans del.. Men känner mej rätt så pigg ändå :-)

Som jag bestämde igår så tillbringade vi förmiddagen ute i kylan, jag och små killarna.. Älsklingen jobbar 10-20 idag så han ser vi inte mycket utav :(

Nu sover snart båda så jag ska passa på att göra lite träningsövningar är hemma och sen hoppa i duschen, eftermiddag tänkte vi tillbringa hos mina föräldrar :)

Dagens killar och middag


Bröderna sitter och studerar ambulansen <3

Wiggo bär en body från NameIt, byxor från Esprit och dregglis från Dregglis Collection

Oliver har t-shirt från MyKidoo och byxor från POP

Idag har vi haft en inne dag då tempen ute har vista väldigt lågt.. Kände inte för att vara ute och frysa idag men imorgon måste vi nog komma ut en sväng och trotsa kylan en liten stund iaf :-)

Wille har varit ledig idag så jag passade på att ställa mej i köket och laga till en "lite" lyxigare variant av mat.. De blev Kycklingfilé fylld med fetaost, soltorkade tomater och färsk basilika och till de hasselbakspotatis och fetaostkräm.. Bakade även Focaccia bröd till (tyvärr blev det lite myckt salt i den så de smakade inge vidare)

Kycklingen var en riktig hit så den lär göras om :-)

En massa kvällsfunderingar

Att de ska vara så svårt att släppa denna dumburken och hoppa i säng... Jag har kikat runt på lite födelsedagspresenter till Oliver som snart blir 2 år!

Sen har jag suttit och funderat på när han ska börja få sova i vanlig säng.. Han sover fortfarnade i spjälsäng och älskar sin säng.. Han är ju som en liten torped i sängen så jag är rädd för att han kommer sova på golvet varje natt ;-) Sen brukar han vakna på nätterna (behöver aldrig gå in till honom) och sitter och pratar en stund där inne och somnar sen om igen.. Risken finns ju att han då går ur sängen och börjar leka istället?!

Ska man låta han sova kvar i spjälsängen ett tag till eller ska man byta?! Hur har ni andra gjort med era små, gick de smidigt och hur gamla var de?

Fredag med tokiga hästar ;)

Är så trött.. Blir nog tidigt i säng för min del, älsklingen är iväg på bio och blir hemma sent..
Hade morgonfodring idag också men idag gick det inte lika smärtfritt.. De var en bitande kyla när jag kom ut och jag bokstavligt sprang mellan boxar och hagar för att få upp värmen..
Hade fått instruktioner om att ställa ponnyhingsten i en annan hage och gjorde de stora misstaget att ta ut honom rätt tidigt.. Alla ungstona blev helt galna vilket medförde att alla hästar (8 st) jag skulle gå förbi med också blev helt "tossiga".. Två stycken likades slita sig och sprang in i fel hage och en av dem stod mer på två ben än fyra..
Phuu.. de var skönt när alla väl var ute!!! Mockningen gick i speed fart för att få upp värmen men de gick inte så bra, var ändå som en isbit när jag kom hem..

Under eftermiddag tog jag med mej Oliver till badhuset och busade en massa i vattnet.. Var riktigt skönt att bara få komma iväg med Oliver, lite egentid med bara honom :-) och Wiggo fick lite egentid med sin pappa!

Wiggo har ett snack med grisen ;)

"Agge"





All I Got is U
f 2010
e. Algot u. Queen Gordon (e. Robin Z)

Torsdag

Dagen har börjat i ett högt tempo och jag har tänkt att avsluta den lite lugnare :-) Åkte tidigt ut till stallet för att ge 31 hästar mat, släppa ut 19 stycken i olika hagar, mocka åt 12 stycken och bära vatten till lösdriftshästarna.. Allt detta på 2 timmar så de flöt på bra..
Tog även kort på min 2 åring, bilder kommer senare..

Väl hemma igen packade jag på barnen och vi gav oss ut i lekparken.. Oliver älskar att vara ut och gråter varenda gång vi ska gå in igen, stackaren, men vi var tvugna att få i oss lunch så nu är vi alla 3 mätta och belåtna.. Oliver sover middag och Wiggo är påväg att somna i soffan..

I eftermiddag väntar vi besök av Tina och Axel så då blir det en massa bus :-)


Blivande ryttare?? ;-)

Mat funderingar

Lösenordsskyddat inlägg!!


Milen avklarad


Idag slog jag alla mina egna rekord när det kommer till löpning.. Har aldrig tidigare sprungit 10 km men idag spräckte vi den gränsen :) Riktigt skönt var de..
Nu ska vi bara jobba på tiden så jag klarar mitt mål till sommaren.. Idag sprang jag 10,35 km på 63 minuter så de gäller att jobba :)

Är riktigt seg i benen nu, men hoppas att de är pigga imorgon för då är det morgonfodring och mockning åt en massa hästar :)

Mina stora killar :-)


Wiggo testade gröt för första gången igår och det var väldigt misstänksamt från han sida till en början.. Idag gick det betydligt bättre :-)

Oliver har nu blivit en stor kille och han fick inviga tripptrapp stolen.. Han var såååå stolt när han satt och åt sin mat :-)
Han var inte riktigt lika nöjd med att Wiggo tog över hans gamla matstol ;)

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0