Åska och regnbåge


Åskan och regnet kom väldigt fort... De är en flod utanför huset :-)


och efteråt kom den en fin regnbåge :-)

God natt på er!!

Onsdag

Hade igår en riktig städdag och fick mkt gjort så idag blir det en lugnare dag.. Fick fruktansvärt ont i ryggen efter all städning en massa sammandragningar som hållt i sig hela natten och förmiddagen..

Idag har jag och Oliver varit i lekparken och gungat och lek.. Nu sover sparven och jag ska nog också ta mej en tupplur.. Ska först ringa ett samtal..

Ha en fortsatt bra dag!

Puss&Kram

Gräsklipparen




Från att Oliver har varit livrädd för gräsklipparen till att älska den.. Den är allt bra intressant och fick tillomed vara med och dra den :-) Hade en överlycklig son!!

Puss&Kram

Bad day

Usch har varit en jobbig dag... Sover som sakt dåligt om nätterna och är inte ett dugg utvilad på morgonen.. Har nästan legat hela dagen..
Samtidigt har vi en gnällig liten kille här hemma.. Inget har varit bra för honom idag! Igår hade han hög feber (39,6) hela dagen men den var borta idag.. Han har haft svårt att sova.. Nattningen tog drygt 3 timmar.. Nu sover han äntligen!! Hoppas han gör det hela natten..

Har även samlat på mej en massa vätska.. Kan inte ha ringar eller armbandsur på mej och strumperna får åka av då de sitter åt för mycket och jag får kraftiga märken av dem.. Från igår har jag ökat 1 kg, antagligen bara i vätska!! Usch man känner sej som en svullen boll..

Nu ska jag ta natten och hoppas jag får sova ordentligt..
Blev mycket gnäll detta inlägg men jag var tvungen att få skriva av mej!!


Socka har iaf haft en bra dag :-)

God Natt

Graviditetsvecka 35 (34+1)

Magen växer så det knakar och det börjar bli riktigt tugnt nu... Den är ivägen överallt ;) Fortfarande en massa sammandragningar som är väldigt långa och starka nuförtiden.. Nätterna är hemsak, sover uselt och har även då en del sammandragningar.. Trycket som är neråt nu ska vi inte ens prata om.. Känns som den ramlar ut när jag sätter mej ner.. hihih :-)

Trots allt de jobbiga så är det skönt att lillen har bestämt sig för att stanna kvar i magen längre än storebror som kom i v. 25.. Mycket heller alla dessa graviditetsbesvär än 3 långa månader på sjukhus där man inte ens visste ifall Oliver skulle överleva..



De har hänt lite på 2 veckor..
v. 32+0                                                                   v.34+0

Magen växer verkligen rakt fram ;)

Puss&Kram

Piffat till hallen

Idag har jag tillbringat större delen på golvet... Har monterat IKEA möbler och det tar sin lilla tid, speciellt när man har en STOR mage ivägen :-)

Före                                                                     Efter

       


Före                                                                   Efter
        

Det är meningen att vi ska byta ut tapeten också men det får vänta tills min mage är borta.. Vill inte börja med för stora saker nu när man inte orkar så mycket... Sen har jag inte hittat någon hallmatta som jag vill ha.. Den får nog vänta tills tapeterna är på plats :-)

Puss&Kram


Onsdag

Har lite bloggtorka idag...

Har varit i Karlstad på förmiddagen med familjen.. Var bla på IKEA och som vanligt när man är där får man en massa med sig hem ;) Nu är vardagsrummet uppiffat med nya dukar och ljus inför höstmörkret.. Sen har hallen fått nya möbler..

Eftermiddagen har tillbringats hos Olivers mormor och morfar..

Nu väntar jag på att älklingen ska komma hem.. Sitter och kollar på Förlossningsakuten och sen blir det För tidigt födda..

Puss&Kram


Ute och går


Oliver är ute och traskar med den stora barnvagnen :-)

Känns riktigt bra att få montera ihop liggvagnen nu.. Trivdes så otroligt bra med den vita skinnklädseln när Oliver var liten.. Älskar den verkligen!!

Puss&Kram

BM besök v 33+4

Nu är lilla sparven i magen fixerad :-) Det är som jag misstänkt då jag har haft fruktansvärt ont så fort jag reser mej, sätter mej ner och när sparven bökar runt inne i magen.. Men nu har vi förklaringen på det och det är att huvudet nu sitter fast :-)

Hade ett Sf mått på 31 cm och hjärtljudet var på 132 slag/min när den höll sig lugn... Tillslut blev de en massa liv inne i magen och pulsen steg jätte mkt... Redan en busunge därinne :)


Magen idag

Drygt 2 veckor till nästa besök

Puss&Kram

Måndag

Idag står det städning på schemat och jag har redan dammsugit nästan hela huset.. Dock är det inte de lättaste när man har en 18 månaders som springer efter en och sliter och drar i dammsugaren och på det kommer den en hund som attackerar dammsugaren ;-) Hihi....

Nu blir det en lite paus för att sedan fortsätta.. Ska ta en liten promenad nu innan lunch också är det tänkt :-)


Gårdagens kvällsmiddag :-) Mums!!!

Ha en bra dag!
Puss&Kram

Mysfredag


Mys framför tvn med ost och kex <3

Fredag

Kollade på Leila Bakar igår och då bakade hon Amerikanska Brownies och de såg otroligt smarriga ut.. Så jag ska snart åka till affären och inhandla lite saker så blir det till att baka :-) Återkommer med bild senare!

Här i Grums har vi en regnig dag, lite trist då man blir så instängd på något vis.. Oliver blir lite rastlös av att vara inne en hel dag.. Tur ändå att vi bor i ett stort hus :-) Han har lite ytor att röra sig på..



Puss&Kram

Liten har blivit stor



Skillnad??? Tatueringen är på Olivers fot och hand när han var två dagar gammal.. Man glömmer fort vad liten han var!!

Graviditetsvecka 34 (33+0)

Till veckan ska jag iväg på BM kontroll, var ett tag sedan sist..  Spännande att se vad Sf måttet ligger på nu.. Känns som magen har blivit gigantisk de sista veckorna..

Har fortfarande tryck neråt och mycket sammandragningar.. Börjar tydligt märkas nu att bebisen inte har så mycket plats längre.. Den bökar runt en massa :-) Inga direkta sparkar längre..



Lite fakta lånat från vårdguiden

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Puss&Kram


18 månaderskontroll

fm var vi iväg till BVC för 18 månaderskontroll och vaccinationsspruta.. Allt ser jätte bra ut och han är riktigt bra med jämfört med sina jämnåriga trots att han är 3 månader för tidigt född..

längden ligger han endast en kurva nedanför och på vikt och huvud två streck nedanför normalt..

Vikt 9.830 kg
Längd 79,5 cm



Oliver hittade idag till äppelträdet och har gått runt och ätit äpple :-)

Puss&Kram


Rågsiktskakor



Riktigt goda och lättbakat bröd :-)

Tisdag 16 aug

Vart tar tiden vägen?! Redan mitten av augusti.. Jag som tyckte de var början på sommaren jämt nyss..

Oliver blir stadigare och stadigare och traskar runt överallt.. Släppte honom lös på Ica när vi var och handlade och det var riktigt skoj tyckte han :-)

Wille är på jobbet och jag och Oliver har tillbringat eftermiddagen hos min mamma och pappa.. Lite bilder.. bla. på den nyinköpta vagnen som Oliver trivs riktigt bra i :-)





Nu ska jag gå och ta min deg som jäst färdigt :-) Bakar goda rågsiktskakor!!

Puss&Kram
Mia


Chokladkaka

Blev inget matbröd men istället en god chokladkaka med chokladglasyr och strössel på :-)



Ska nu ta en dusch och sen blir det soffan.. Har massa sammandragningar/förvärkar som kommer och går!

Ha en bra måndagskväll!


Frykenklassikern 2011

I Lördags var min älskade sambo Anders och min far Sven-Erik iväg på Frykenklassikern.. Under en dag genomförde de 30 km längdskidor (i Torsbys skidtunnel), 10 km terränglöpning, 1000m simning och avslutade dagen med 100km cykling..

Alltså är det en tjejklassiker på en och samma dag!!! Helt galet enligt mej, men de genomförde allt och desutom med bra tider..

Bilder från deras dag i Torsby/Sunne


Här har de genomfört 30 km längdskidor.. De startade kl 07.00 och efter en 24 varv inne i tunneln var de klara efter ca 2,5 timma


Två slitna efter 10km tuff löpning.. Kom in runt 50 minuter


Här är de ute och simmar 1000m och kom i mål efter ca 25 min


Här ska de ge sig iväg på 100km cykel och jag tror ingen av dem trodde det skulle bli så hårt och jobbigt..


Tillbaka från cyklingen och de hade fått kämpat de sista 5 milen..Kom in på ca 3,5 timma.. Två utslagna kämpar!!

Stolt sambo och dotter :-)


19 stycken var det som var med under dagen





Regn

Usch vilket väder vi har här... Tror inte lilla Grums är ensam om regnet idag!!

Älsklingen började jobba idag efter en härlig semester.. Oliver och jag har tillbringat fm i hans lekrum och diggat till musik :-) Just nu sover han middag men borde vakna när som helst..

Blir nog till att baka idag.. Lite matbröd och ev lite fikabröd att fylla frysen med.. Alltid bra att ha ifall man får besök..

Bjuder på en sommarbild som jag tog för ca 2 veckor sedan..

<3

Puss&Kram

Ordning på bloggen

Har nu fixat lite ordning här på bloggen så det blir lite lättare att hitta :-) När jag började blogga la jag alla inlägg under allmänt.. Visste inget bättre :P men nu har jag äntligen flyttat över alla inlägg till andra kategorier.. De tog sin lilla tid..

De nya kategorierna är

Mias Dagbok 2010
Oliver - sjukhustiden
Oliver 3-6 månader
Oliver 6-12 månader (där finns det inte så jätte mycket då jag under den perioden hade en hemsida istället men valde tillslut att återgå till bloggen)
Oliver 1-2 år

Hoppas det blir lite lättare att hitta nu :-)

18 månader

Idag är det mysdag hemma med familjen... Fotboll på tvn och pizza i magen :-) Firar även Oliver lite då han idag är hela 18 månader gammal!!! Stora killen <3



Puss&Kram

Härlig lördag

Har idag haft besök av Tina och Axel.. Hur trevligt som helst, skönt att få prata av sig lite :-) Sen har Oliver och Axel det riktigt roligt tillsammans..

Här är kompisarna ute och går tillsammans :-) Hur söta får man vara!!!



Oliver traskar runt hela tiden och är väldigt nöjd med att kunna gå :-)



Under eftermiddagen kom Olivers mormor och vi begav oss till lekparken.. Där blev det en massa gungande och lek i sanden.. Sand kan vara otroligt roligt!!



Har haft med mej kameran hela dagen och det blir några bilder man tar.. Visst så är det lite klumpigt med en stor systemkamera men man har igen det på bildkvalitén :-) och sen är det roligt att ta kort när det blir bra bilder.. En nackdel är att man spara så otroligt mycket bilder så när ska man ha tid att sätta sig och kika på allt :) Men hellre för många bilder än för få :)

En bild säger mer än 1000 ord!!!

Ha en bra kväll!!

Puss&Kram


Graviditetsvecka 33 (32+2)

Har i två dagar haft ett kraftigt tryck neråt och så fort jag rör mej får jag smärtsamma sammandragningar/förvärkar... Igår eftermiddag/kväll var de rätt så regelbundna men efter lite vila i soffan så lugnade det ner sig.. Skönt!!

Idag har trycket varit kvar hela dagen men något lugnare med sammandragningarn..

Mått för denna veckan

Vikt - 63 kg
Midja - 86 cm
Mage - 96 cm

Magen har växt en massa på bara en vecka.. och större lär den bli :-)


Mage v. 32+2

Puss&kram

Pojke eller flicka??

Hittade ett test man kan göra för att se om man har en pojke eller flicka i magen :-) Tror inte på sånt här men det kan ju vara roligt att göra testet iaf :)


Hjärtljuden
[X] Under 140 slag/minut = Pojke
[X] Över 140 slag/minut = Flicka
Har fått allt mellan 152 - 136 slag/minut 

Lugn/Vild bebis
[  ]Lugn bebis = Flicka
[X] Vild bebis = Pojke
 

Halsbränna
[  ] Mycket halsbränna = Flicka
[X] Lite halsbränna = Pojke

 

Illamående
[X] Mycket illamående = Flicka
[  ] Inget alls= Pojke

 

Hög/låg mage
[X] Låg mage = Flicka
[  ] Hög mage = Pojke

 

Toppig/bred mage
[  ] Bred mage = Flicka
[X] Toppig mage = Pojke

 

Mammans hårväxt
[X] Samma hårväxt = Flicka
[  ] Mer hårväxt = Pojke

 

Hickande bebis
[  ] Mkt hicka = Flicka
[X] Lite hicka = Pojke
 

Pigmentsrand
[X] Kort rand/ingen rand/svag rand = Flicka
[  ] Lång rand = Pojke
Har ingen alls än.. Med Oliver fick jag en jätte tidigt!

Mammas skönhet
[  ] Minskad skönhet = Flicka
[X] Bibehållen skönhet = Pojke
Tror ja ;)

Blödande tandkött
[  ] Mycket blödande tandkött = Flicka
[X] Lite/inget blödande tandkött = Pojke

 

Mammans sug/cravings
[X] Surt, frukt, grönsaker = Flicka
[  ] Choklad, salt, laktits = Pojke



Utputande navel

[X] Tidigt i graviditeten = Flicka
[  ] Sent i graviditeten/inte alls = Pojke

 

Urinvägsinfektioner
[  ] Många UVI, ofta = Flicka
[X] Inga = Pojke

 

Viktuppgången
[X] Mkt viktuppgång i början = Flicka
[  ] Lite viktuppgång i början = Pojke


8 st pojke och 8 st flicka :-)
Enligt detta test är det 50/50 och som jag känner har jag ingen aning om vad det är som döljer sig i magen.. Med Oliver var jag tvärsäker på en pojke innan UL..

Puss&Kram

Spec MVC v 32+0

Idag var jag in till Spec MVC för sista gången innan förlossningen :-) Känns otroligt skönt att inte behöva åka dit något mer.. Fram till vecka 32+6 ger man kortisonspruta för lungmognaden ifall den skulle komma inom de dagarna, men kommer jag förbi v 33 så försöker de inte stoppa förlossningen och inte heller ger de några sprutor för lungorna :)

Allt såg bra ut.. Dock var livmoderstappen något kortare denna gången och som jag visste så ligger sparven väldigt långt ner..

Kan inte beskriva hur skönt det känns.. Kommer få ha en "normal" förlossning denna gången (självklart kan det hända en massa annat också, men jag hoppas att allt kommer gå bra)


Magen precis nu, 32+0 :-) 56 dagar kvar

Puss&Kram


Tänder = svårt att somna

Min lilla älskling håller på att få kindtänder och har jätte svårt att somna om kvällarna.. Tredje dagen som han bara gråter så fort han ska sova.. Tar 2-3 timmar innan han somnar.. De tar på både mina och hans krafter, men jag hoppas det går över snart..

Har varit ifrån bloggen ett par dagar pga en massa olika anledningar..

Jag och älskligen har varit riktigt duktiga nu i 3 dagar och har städat och rensat ur ALLA garderober som vi har och lagt allt i en bra ordning.. Mycket välbehövligt!! Vi har även sorterat och slängt en massa saker från våra förråd nere i källaren.. Nu är det fint överallt och jag har bra koll på vart allt finns :-)
Nu står ett helt garage och väntar på att bli tömt på en massa som ska till tippen.. Det får bli imorgon det!!

Min kropp har just nu strejkat och jag hoppas min lilla plutt somnar snart!!

Puss&Kram

Söndag

Sov dåligt under natten.. Somna runt 3 tiden så det har inte blivit många knoå idag :-) Vädret har varit jätte tråkigt så det har inte gjort något..

Har suttit och skrivit ner vad jag ska packa ner i BB-väskan.. Förra gången blev det inget packat så denna gången ska jag vara ute i god tid..

Har även skrivit ner en lista på saker som måste köpas innan den lilla bestämmer sig för att kika fram :-)

Puss&Kram


Förlovningsmiddag

Idag var vi iväg på våran förlovningsmiddag :-) Ringarna fick vi igår och idag blev det en mysig middag i eftermiddagssolen <3

Våran lilla prins tog faster Maria hand om så vi fick lite egentid!!



Varmrätt

Efterrätt


Ringarna


Har haft en underbar eftermiddag med min älskade!! Nu blir det mys här hemma..

Puss&Kram

Ynka 2 månader

Bara 2 månader kvar till BF :-) Känns faktiskt inte alls långt borta nu!!

Tyvärr har mina fogar sakt upp sig idag :( Kan knappt gå.. Tar mej fram med krykor men det är lite bökigt när man har en liten Oliver som tycker det är väldigt intressant med mammas krykor ;)
Nu sover han middag och jag ska passa på att vila... Sist det blev så här illa med foglossningar tog jag några dagars vila och tillslut släppte det värsta.. Tror nämligen att det är ischias som spökar igen som det var sist då det endast är i en sida..

Nog om detta :)



Puss&Kram

Leklandet

Igår blev det en förmiddag på leklandet tillsammans med Olivers kompis Viktor :-) Först trodde vi att Oliver skulle vara lite för liten men det gick bra.. Fanns en massa saker han kunde leka med...

2 timmar orkade de små och sen blev det lite lunch, pannkakor med grädde och sylt! Efter de packade vi in oss i bilen och Oliver somnade efter 1 minut.. Väl hemma bärde jag in honom i sängen och han sov nästan 3 timmar.. Snacka om sliten grabb!!!






Måste göras om, men de får nog bli när jag har tryckt ut bebisen i magen.. Var inte den bästa stället att vara på när man är gravid med sammandragningar och foglossningar..

Puss&Kram

Graviditetsvecka 32 (31+0)

Magen växer och jag har en livlig kille eller tjej i magen :-) Sover när jag sover så det är bra...hoppas det håller i sig när den väl kommer ut!

Nästa vecka är det förhoppningsvis den sista kontrollen inne på Spec. MVC.. Efter den så gör de inget för att stoppa förlossningen ifall den skulle dra igång.. Men de kan hända att det blir en kontroll i v. 34-35 också.. Vi får se..

Magen idag



Puss&Kram

Mums med vinbär





Mitt hjärta <3

Oliver går :-)

Allt går så fort nu!!! För ett par dagar sedan gick han bara några steg åt gången och nu är det nästan hela tiden... Men än så länge är det lite ostadigt och krypa går ju fortare ;) Men bara på två dagar har det hänt otroligt mycket...



Nu blir det film :-)

Puss&Kram

Graviditetspenning

Fick idag ett bra besked från försäkringskassan :-)

Jag kommer få ut hel graviditetspenning i hela 50 dagar.. Alltså maxtid man kan få!! Det känns som en otrolig lättnad... Om jag inte skulle fått de skulle jag få vara sjukskriven men inte till BF utan då endast till v. 36+6 eller nått sånt..

 
Puss&Kram

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0