FredagVädret idag har varit helt underbart idag.. Har tagit min första lite längre promenad idag och det kändes bra :-) Höfterna har idag varit riktigt bra och jag hoppas det nu bara blir bättre..

Har haft besök både på förmiddag och efter lunch så dagen har gått i ett :-) Tur man fick rätt så bra sömn inatt... Wiggo vaknade var tredje timma för mat men somnade om direkt efteråt, så det var skönt :-) Vaknade vid halv sju och efter det var han vaken i 2 timmar.. Rekord för hans del tror ja ;)

Imorgon ska jag iväg på klädparty.. Hoppas man hittar något fint till de små grabbarna :-)

Puss&Kram

Mått & träning v.1

Lite uppdatering om vad som hänt med kroppen efter en vecka utan Wiggo i magen :-)

De sista måtten innan förlossningen

Vikt - 71 kg (startvikt 51 kg)
Mage - 101 cm
Midja - 95 cm

1 vecka efter förlossning

Vikt - 61 kg
Mage - 91 cm
Midja - 84 cm

Kommer för min egen skull att uppdatera om mått och träning.. Än så länge har jag inte kunnat köra igång med träningen då jag har haft fruktansvärt ont i höfterna.. Idag var det dock lite bättre :-)

Har iaf varit ut till stallet och mockat och kört vatten.. Kan säga att det var nog jobbigt för en otränad kropp ;)

Puss&Kram


Wiggo 1 vecka

Idag är Wiggo 1 vecka gammal :-) Han gör inte så mycket väsen av sig våran lilla grabb.. Låter lite när han vill ha mat och när han har bajs i blöjan.. Sover 1-3 timmar åt gången och är almänt nöjd med tillvaron tror ja :-)
Han tar bröstet otroligt bra och det känns bra då Oliver var riktigt svår med det så honom gav vi på flaska istället..

Något som är väldigt skönt men lite konstigt är att han spyr inte alls.. Endast en gång har det kommit upp lite mat och det var super lite.. Ett tag funderade jag på om det var för att han fick i sig för lite mat men då tycker jag han skulle vara mer missnöjd och skrika mer än vad han gör.. Han äter ju med 1-3 timmars mellanrum hela dagen..
Puss&Kram


Inskolning

I måndags började Oliver på dagis eller rättare sakt så började vi hans inskolning då :-) Ingen liten kille vi har här hemma längre.. Än så länge går det som en dans :-) Misstänkte att det inte skulle bli några problem men man vet aldrig.. Får se hur han reagerar när vi ska lämna honom korta stunder..

Idag när han kom hem vid lunch var han helt slut.. Somnade och sov i 3,5 timma!!! Men det tar på krafterna och leka med en massa andra jämnåriga och alla nya intryck..


Oliver i lekparken för någon vecka sedan.. Har varit dålig med kameran nu ett tag pga sjukhusvistelse och en massa annat :-) Men känner nu att jag börjar komma in i vardagen med 2 barn här hemma så imorgon åker nog kameran fram igen!

Vill så mycket!

Man vill göra så otroligt mycket nu när magen är borta, tyvärr säger kroppen stopp! Man får bygga upp sig i lagomt tempo, men som sakt jag har svårt att ta de lugnt när jag nu är lite lättare..
Igår fick jag sota för att jag hållt igång lite väl mycket.. Smärta i höfter, ljumskar och rygg kom som ett brev på posten..

Sen har jag ju order om att fortfarande ta det lugnt pga havandeskapsförgiftningen.. Verkar som det höga blodtrycket håller i sig :( Hoppas de börjar vända snart, jobbigt med denna huvudvärk!


Äntligen hemma :-)


Wiggo, 3055g & 47 cm

Äntligen!!!
Efter en vecka på sjukhus är jag nu utskriven.. Så nu är hela familjen samlande! Drar historien lite kort.. Var på rutinkontroll i måndags pga protein i urin och något högt blodtryck.. I måndags var det högre så blev inskickad till Spec. MVC och blev sen inlagd på Avd. 14 (förvården)..

Låg till onsdag förmiddag då blodtrycket hade blivit högre och jag mådde riktigt dåligt... De tog då beslut om att sätta igång förlossningen.. 13.30 får jag en gel som ska mjuka upp livmoderstappen

00.23 den 22 september 2011 kommer Wiggo ut i världen :-) (längre förlossningsberättelse kommer)

Hade det inte varit för min havandeskapsförgiftning hade vi kunnat åka hem samma dag men jag blev inlagd på Avd 11 för att ha koll på blodtryck osv.

i söndags vid lunch blev jag utskriven men får fortsätta gå på kontroller och blodtryckssänkande medicin..

Puss&Kram


Bebis :-)

Som ni kanske förstår har våran andra son kommit till världen.. Inatt den 22 sep kl 00.23 föddes Wiggo, 3055g och 47 cm :-) mer info kommer när ja kommer hem från sjukhuset så håll ut.. Blev inlagd i måndags för havandeskapsförgiftning.. Vi alla mår bra :-)

Söndag förmiddagGod morgon! Eller vi har varit vakna drygt 1 timma här hemma.. Ska snart åka iväg på kalas! Först blir det lite plock och städning här i hemmet.. Har dåligt väder utanför fönstret så vi håller oss inne idag.. Iaf på förmiddagen! 

Har sovit riktigt bra inatt.. Bebis har legat på ett bra sätt i magen vilket resulterar i att jag slipper springa på toaletten :-)

Hörs senare!

Puss&Kram

Tjurruset

Inatt trodde jag att det var bebis på gång.. Hade regelbundna förvärkar som kändes, dock gjorde de inte ont.. Tog några timmar för mej att somna men till slut så :-) Har under dagen haft ordtentligt tryck men rätt så lugnt med sammandragningarn.. De börjar komma nu igen!

Har idag varit ute på Skutberget och kikat på min sambo när han sprungit Tjurruset.. Det gick otroligt bra och kan kom in på 95 plats.. Var mer än 800 starter så de var en super bra resultat.. Oliver har varit med hela dagen och skött sig exemplariskt!! Min lilla guldklimp :-)


Hela laget samlat


Min duktiga sambo genom vattnetNu återstår det att se om natten blir lugn eller om Wille får rätt med ankomstdag för bebis ;)

Puss&Kram

Tråkig mamma

Har varit en väldigt tråkig mamma idag och jag är så glad över att Oliver har en sån bra förmåga att leka själv..Har varit helt slut och matt i kroppen och ont av både fogar och förvärkar och en bebis som trycker på neråt..

Oliver är verkligen helt underbar!
Nu sover han för natten och jag ska ta mej en dusch för att sedan återgå till soffan, där jag tillbringat mest tid idag.. Hoppas på en piggare dag imorgon :-)


Mitt hjärta <3


Graviditetsvecka 38 (37+0)

Idag är bebis fullgången och det kommer inte stå prematur i pappren :-) Det är verkligen en milstolpe i denna graviditet... Underbart, nu är sparven välkommen!!

Som sakt skrev lite igår hur det ligger till.. Börjar dock bli lite orolig över min viktuppgång :/ Ska ha lite koll på det nu fram till måndag så får vi se vart de slutar.. Jag tycker INTE det är normalt att gå upp 0,8 kg över en dag (väger mej på morgon innan frukost) och svullnaden i fötter, ben och händer försvinner inte över natten.. Det tycker jag också är lite konstigt.. Som sakt får se vad proverna säger på måndag!Idag ska jag packa ner allt i BB-väskan förutom kamera och mobil som vi använder.. Men nu får det stå redo i sovrummet :-)

Puss&kram

Lekparken


En förmiddag i lekparken

BM besök v 36+6

BM besök idag igen.. Idag pratade vi om förlossning och hur jag kände inför det och skrev ordning en journal som jag ska ha med mej.. Jag har inga speciella önskemål direkt utan jag tar det som det kommer.. Känns bäst så för min del..

Bebis var väldigt lugn i magen idag men och hade hjärtljud på en 122 när vi började men tillslut så ökade de upp till runt 134 som de varit de andra gångerna.. Blev lite orolig där ett tag men hjärtljudena lät fint och bebis reagerade när vi var där och "störde"

Dock var inte mina värden lika bra :( Hade protein i urinet och på gränsen till för högt blodtryck, så det blir tillbaka på kontroll igen på måndag.. Hoppas de är bättre då!!


Magen idag

Glöm nu inte att gissa när bebis kikar ut ;)

Puss&Kram


Gissa när bebis kommer!!

När tror ni lilla sparven kommer??
Skriv en kommentar i detta inlägg, vilken dag ni gissar på, vilket kön och om ni vill även vikt och längd.. De som har blogg kommer jag länka vidare till :-)

BF enligt RUL 6 oktober
BF enligt SM 4 oktober

Annan onödig fakta ;)
Oliver föddes 15 veckor innan BF, vikt 820g & 33 cm
Jag är född 4 dagar innan BF, vikt 3310g & 49 cm
Anders född 3 veckor innan BF, vikt 3016g & 47 cm

Lycka till!!

Anders
 (pappa)- 18 sep, pojke, vikt 2900g & 52 cm
Lizette            - 19 sep, pojke, vikt 3250g & 49 cm 
Angelina
         - 20 sep, flicka, vikt 2300g & 47 cm
Joel (morbror) - 21sep, flicka, vikt 3200g & 47 cm 
Håkan
(farfar) - 22 sep, pojke, vikt 3180g & 52 cm
Ulf C               - 23 sep, pojke, vikt 3050g & 49 cm
Åse (farmor)   - 24 sep, flicka, vikt 3090g & 49 cm
Camilla          - 26 sep, flicka, vikt 3220g & 48 cm
Jag                 - 27 sep, pojke, vikt 3650g & 50 cm
Emelie            - 29 sep, pojke, vikt 3190g & 51 cm
Hästtjej          - 2 okt, flicka, vikt 3450g & 50 cm
PJ                    - 2 okt, flicka, vikt 3321g & 51,5cm

Fyller på listan allt efter som!


Tisdag 13

Förkylningen är som bortblåst och idag är jag rätt så pigg.. Älsklingen jobbar hela dagen så jag och Oliver är själva hemma..

Försöker plocka och dona lite här hemma.. Dock väldigt jobbigt att böja sig ner, trycker på som attan!!

Måste säga Grattis till min arbetskamrat som äntligen fått sin son :-) Snacka om att jag nu blev bebissjuk!! Vill också ha bebis nu eller snart iaf :-)

Ska nu ta tag i blommor och tvätt tänkte jag.. Disken får vänta, magen är ivägen när jag ska diska..hihi rätt roligt faktiskt!


Slut i kroppen

Tror jag har en förkylning i kroppen som har slagit ut mej helt och hållet.. Har inte gjort mycket alls idag.. Ingen ork!! Var ut till hingstarna på förmiddagen och de hade det bra :-)
Sen blev det soffläge hela eftermiddagen.. Har fruktansvärt ont i magen också som jag har svårt att sätt fingret på vad det är..
Nästan som mensvärk fast inte den molande värken utan mer smärta.. Hmm svårt att förklara! Bebis får iaf hålla sig kvar tills jag känner mej piggare, skulle nog inte orka med en förlossning nu..

Hoppas ni andra har en bra måndagkväll.. För mej blir det tv och 16 and pregnent efter att jag lagt Oliver..


Hick hick

Har en hickande bebis i magen :-) Har hickat otroligt mycket nu på sista tiden.. Speciellt på natten.. Låg vaken jätte länge inatt och kunde inte somna då de hickade där inne hela tiden ;)

Ha en bra söndag!

Puss&Kram

Graviditetsvecka 37 (36+2)

Nu är det endast några dagar kvar tills man betraktas som fullgången :-) ÅÅ vad jag längtar efter liten bebis!! Förvärkarna hänger i och trycket neråt och i ljumskarna blir värre och värre.. Nu under eftermiddagen har det varit hemskt.. Konstant tryck och när man får en förvärk blir det 10 gånger värre.. Den stora frågan är hur länge man går med sådana förvärkar innan de riktiga drar igång.. Ändras livmoderstappen något tro?!

Ja som sakt så är allt fixat nu inför bebis ankomst så jag tror jag är rätt så redo, om man nu kan vara det.. Till torsdagen blir det prat om förlossningen hos BM.. Så ska sätta mej nu i veckan och skriva ner lite punker på hur jag tänker inför förlossning osv.

Foglossningarna klarar jag av att leva med.. Konstigt hur kroppen anpassar sig till smärta! Har haft foglossningar sedan v 15-16 och i perioder har det varit hemskt.. Dock upplever jag att det har blivit något bättre sedan bebis fixerade sig.. Promenader för jag i stort sett skippa då jag blir liggandes efteråt.. Har istället testat spinningcykeln vi har nere i källaren och det har fungerat bra.. Känns så otroligt skönt att få röra på benen lite!


Tyvärr lite dåliga bilder idag på magen..

Har nu ett magomfång på hela 100 cm!!! Mitt mått innan graviditet låg runt 65 cm så det har ju hänt lite ;) Vikt vågar jag knappt ta längre.. Mår så dåligt över vad vågen visar så det får bli in vikt innan jag åker till förlossningen så jag har något att utgå ifrån sen :-)'

Nu ska jag ta min deg som ligger på jäsning!

Ha en bra kväll!!

Mia´s Kladdkaksmuffins


Har fått fnatt på att göra kladdkaksmuffins och har länge kört på ett och samma recept.. Men nu har jag ändrat om lite och kan bara säga att de är ljuvligt goda :-) Någon som är nyfiken på recept?? ;)

Lördag

Blev inget bloggande igår.. Hade fullt upp hela dagen och kvällen tillbringades inne i stan med vänner och en god middag :-)

Idag har jag inhandlat en beg. bilbarnstol till den lilla.. Var meningen att vi skulle hyra denna gången också som vi gjode sist, men så dock de upp en på blocket för samma pris som det kostar att hyra.. Då var det lika bra att slå till :-)

Igår var vi hela familjen i lekparken hela förmiddagen och Oliver roade sig med allt möjligt.. Han älskar att få vara ute och springa ;)
Återkommer lite senare med fler inlägg.. bla. så har vi nu gått in i ny vecka :-)

Puss&Kram

Potatisgratäng & fläskfiléEn ritkig 10 poängare.. Älskar verkligen potatisgratäng, såklart hemmagjord med mjölig potatis och en massa grädde!!

BM besök 35+6

Var hos barnmorskan nu på förmiddagen och allt ser jätte bra ut... Bebis ligger redo och väntar på förlossning.. Mina förvärkar jag har börjat fått är ett tecken på att nu börjar det närma sig.. Alltid svårt att säga hur mycket livmoderstappen ändrar sig nu när jag får dessa förvärkar.. Bara vänta att se :-) Nästa vecka är ju bebisen "fullgången" och välkommen när som helst!!

SF mått låg idag på 33 och hjärtljud på 134 slag/min.. Ett blodtryck på 120/70
Har dock lågt blodvärde och järnvärde så det får bli till att tvinga i sig lite blutsaft dagligen :) Men släpper den värsta tröttheten blir jag glad!

Idag är älsklingen ledig så i eftermiddag/kväll blir det potatisgratäng och fläskfilé på menyn.. Ska bli riktigt gott, fixar nog någon sås till detta också, har inte bestämt vad än bara :-)

Hörs senare!!

Puss&Kram

Trötter...

Hur trött kan man vara... Orken finns inte till mkt just nu, bara det nödvändigaste! Illamåendet är lite bättre nu men vem vet de kommer kanske tillbaka till kvällen.. Igårkväll fick jag inte behålla maten :-(

Imorgon
är det BM besök igen och som vanligt är det superkul att få höra bebisljud.. Har även en massa frågor som jag funderar över.. Ska nog skriva ner dem så jag inte glömmer hälften när jag väl är där..


Häromdagen när vi var i lekparken...

Ha en bra eftermiddag :-)

Puss&Kram

Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder ;)Trots att vädret var dåligt så vill min lilla grabb ut.. Man kan inte hålla honom inne nu när han springer runt överallt.. Efter en eftermiddagslur så monterade vi spjälsängen och efter det på med regnkläder.. Började regna nästan på en gång när vi kom ut, men de sluta rätt fort.. Blev en dryg timma i lekparken där Oliver roade sig med att gunga och springa runt och busa..

Väl hemma igen tog vi ett bad och nu sover han som en prins ;) Han har även lärt sig att säga "brumbrum" till bilarna han ser :-) Alltid lika roligt när han börjar med ett nytt ord eller uttryck!

Puss&Kram
Mia

1 månad kvar!!

Nu är det ynka 1 månad kvar till BF :-) och idag inhandlade jag det sista nödvändiga till sparven.. Ska ta och packa ordning BB-väskan också så det är klart.. Sist sa jag till mej själv att väskan skulle packas efter RUL pga att Oliver kom redan i v. 25 och ingenting var packat då.. men jag har dragit på det hela tiden..

Har haft en riktig jobbig natt med illamående och förvärkar.. Men har lugnat ner sig nu igen på förmiddagen.. Min mage har varit knas i 3 dagarn, typ magknip och jag undrar om det har något med graviditeten att göra?! Får fråga BM på torsdag..

Puss&Kram

Lekparken i Grums

Igår var vi nere i lekparken vid centrum.. Inte direkt jätte barnvänlig för så små barn som Oliver men fördelen är att det är flis istället för sand :-) Och de hade en STOR gunga som Oliver gillade!!!


Puss&kram

Graviditetsvecka 36 (35+1)

Ja vad ska jag säga :-) Jag känner mej stor och tung och det mesta man gör blir jobbigt och påfrestande.. Men jag ser ett ljus i tunneln nu.. De är faktiskt inte alls länge kvar tills den lille kommer ut :-) På tisdag är det bara en månad kvar till BF...

Har sista veckan samlat på mej en massa vätska så jag kan inte ha min förlovningsring längre och skorna är trånga.. Även klockan sitter åt..

Har ett magomfång på 99 cm (har haft de nu i drygt 2 veckor)
Min vikt ligger nu på 66,9 kg (startvikten var 50,9 kg)Magen idag :-) Mjukisbyxor är det enda bekväma just för tillfället.. Allt annat klämmer och trycker :)

Puss&Kram

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0