Gott nytt år!!!

Gott nytt år alla mina kära bloggläsare!! Uppdaterar nästa år med bilder och mitt år 2011 ;) Kramar från iPhonen!


Fyndat :-)

Har fyndat på mellandagsrean på Nelly.se

50% rabatt på massa varor så dessa tre saker blev hemklickade till mina grabbar :-)

Body till Wiggo, NameIt                Adidas skor till Oliver                   Didriksson vinteroverall till Oliver

Allt för under 700 kr... De tyckte jag var ett bra pris :) Ska ner till posten och hämta ut mer reafynd från Polarn och Pyret..

Fullt hus :)

Denna helgen kommer de vara fullt hus här hemma och jag har räknat med att de kommer bli lite kaos mellan varven :-)
Är nämligen hundvakt.. Mina föräldrar är borta över nyår.. Så här hemma under helgen kommer jag få ta hand om 2 vuxna hundar + en 12 veckors valp som ej är rumsren och väldigt busig ;)

Min lillebror ska även bo hos oss över helgen, men de kommer nog bli det minsta problemet!

Wiggo fick sällskap i sitt gym i morse av en vild liten jackrussel valp som tyckte dessa små dinglande saker var väldigt roliga att leka med :-)

Efter lite uppläxning av Socka så gick de bra att leka sen.. Hon var ju tvungen att visa vem som bor här i huset ;)

Emmaljunga Twin City Cross


Är riktigt nöjd över mitt nya inköp :-)
Båda barnen älskar den.. Den var betydligt lättare att köra än vad jag hade räknat med.. Trodde den skulle vara tungkörd men de var den inte, rullar väldigt lätt och fint!
Den medföljande mjukliften är ju helt underbar!! Att jag inte hade en sån till Oliver.. Kan ju flytta runt på Wiggo utan att störa honom.. och det bästa är att den även passar i Citykorgen vi har till singelvagnen :)

Utvecklingssprång

Tror min lilla grabb Wiggo är inne i ett utvecklingssprång just nu.. Ibörjan av ett sådant!!
Han är nämligen inte alls sig likt utan kräver otroligt mycket närhet, skriker betydligt mera, har svårt att komma till ro när han äter, vill mest kolla sig runt och ligger och sprattlar vid bröstet.. Han har även svårt att komma till ro när han ska sova.. Sover mindre om dagarna och har svårt att somna på kvällen.. Har även svårt att somna om efter nattmålet..
Alla dessa saker har tidigare fungerat galant, och alla dessa saker är tecken på en ny utvecklignsfas..
Han känner nog inte igen sig själv stackaren!!
Hoppas den går över fort så vi känner igen våra lilla Wiggo igen..

Tänk vad barn kan vara olika.. Oliver märkte man aldrig av några faser på, inte tydligt iaf.. Därav tänkte man aldrig så mycket på alla dessa utvecklignsspång de små liven gör under de första året.. 

Vagn + uterum

Wiggo har så ont i magen.. Hela tiden spökar den på honom och han skriker och kan inte komma till ro.. Funderar på att sluta med alla mjölkprodukter, men vad ska jag då äta??

De enda som fungerar just nu är att lägga honom i vagnen och gunga tills han somnar.. Sen får han stå i uterummet och där sover han som en stock :-) Fick en Baby Watcher i julklapp av Wiggos mormor och morfar och den är super nu när Wiggo bara vill sova i vagnen ute..

Ute och rider :)


Dagen


Idag tog hela familjen sovmorgon.. Wiggo vaknade för mat vid 8 men somnade om igen och vi gick upp ur sängen vid 9.45!!
Efter frukost satte jag mej i bilen och åkte in till bilprovningen för att besikta bilen.. och den gick inte genom...suck!!! Förra året var de bromsarna som behövde bytas och detta året var de bromsröret.. Tur att min kära bror är bilmekaniker :-) Han är guld värd!!

Kom hem för att lägga Oliver men han ville inte sova middag så vi packade på oss ytterkläderna och gick ut i de fina "höstvädret"..
Oliver har nu under ett par veckor hoppat över middagsvilan några gånger, inte varje dag men ibland, speciellt när han vaknar så sent som 9.30.. Vem vet han kanske slutar helt med de snart.. Från att sova 2-3 timmar till att inte sova alls.. väldigt knasigt ;)

Andra dagen Wiggo har feber nu... Hoppas den försvinner nu!! Idag har han sovit mest hela dagen, lill plutten.. Han har varit väldigt trött och lite små gnällig när han är vaken.. Orkar inte suga på nappen heller så han blir lite svårtröstlig ibland..



Socka




Bilprovningen

Är på Bilprovningen!!


Bilder från Juldagen



Grabbarna som inviger lite nya leksaker :)



Mina glada pojkar på Juldagens förmiddag :) <3

Frisk luft

Jag och oliver tillbringade eftermiddagen på baksidan :) har inte varit på topp idag men lite frisk luft gjorde mej lite piggare....


Julhelgen


Vi
har haft en underbar jul och Oliver och Wiggo har fått en massa fina presenter.. Även jag hade varit snäll och fick fina julklappar :-)
Båda barnen somnade som stockar på julafton och sov länge.. Härligt!! De var mycket intryck för båda två..

När Oliver vaknade idag ville han knappt ha frukost.. Han kunde inte slita sig från sitt rum och alla nya leksaker :-) Wiggo fick även han inviga några av sina julklappar idag på morgonen och han gillade att ligga i sitt nya babygym!

Idag har älsklingen jobbat så jag och grabbarna tillbringade Juldagens förmiddag utomhus tillsammans med barnens mormor och morfar..




Bilder från julafton

Uppesittarkväll

Kvällen lider mot sitt slut och jag ska snart hoppa i säng...knäcken är precis klar och paketen ligger under granen.. Dagen ska börja tidigt imorgon med en löprunda tillsammans med min mamma, därefter blir det att laga mat och invänta familjerna :-)


Mobilbloggar

Har äntligen fått en iPhone :-) därför testar jag att göra mitt första blogginlägg genom telefonen..


Julkort


Blev väldigt chockad över detta julkort när de hamnade i brevlådan... Jag fick läsa två gånger för att fatta.. Julkortet är från Babyproffsen!!
De måste vara otroligt måna om sina kunder ifall de skickar utt ett julkort till alla som handlat i deras butik!!

3 månader


En sovande 3 månaders Wiggo :-)

Plutten är hela 3 månader gammal och vid det här laget har man börjat lära känna denna lilla krabat riktigt bra.. Det är otroligt skönt att veta hans signaler och vad han gillar och inte gillar..

Han sover hela nätter, från 20.00 - 07.30.. Äter fortfarnade 1 gång under natten mellan 2-4 någon gång.. Men jag vet med erfarenhet att detta kan ändras på rätt fort ;)
Han äter 6 gånger på en dag och är väldigt effektiv och det är jag glad för, då hinner inte Oliver göra allt för mycket hyss när jag ammar :-)
Helammar honom fortfarnade.. Får ersättning när jag är borta och inför läggning
Rullar från mage till rygg, åt båda hållen :)
Har blivit ett riktigt litet charmtroll.. Skrattar och ler om man pratar med honom..
Vill helst sitta eller stå upp när han är vaken, eller ligga på magen så man kan se sej omkring..
Tycker nu om babysittern och det är underbart.. Den är guldvärd, samtidigt som han sitter säkert i den när Oliver är i farten..
Har storlek 62 i kläder
Från att gå till att skrika vid blöjbyte och klädbyte så älskar han de nu.. Att de kan ändra sig så fort?!
Har börjat grepa leksaker man sätter i handen på honom

Överlag är han en väldigt snäll och tillfreds bebis.. Är för det mesta nöjd :-)

Snö


Äntligen kom det lite snö :-) Blir genast lite ljusare ute och man får lite mer julstämning i kroppen..
Oliver fick komma ut en sväng trots att han fått en liten sväng av magsjukan tror jag.. Han spydde nämligen 1 gång i går och den var det inget mer.. och idag var nr 2 som välling :( Även de bara en gång så de var nog en lindrig variant av magsjukan/vinterkräksjukan?!

Idag blev det en löp runda tillsammans med min mamma.. Det var riktigt kul att springa med sällskap :-) Vi hade även med oss hundarna så även de fick springa av sig.. Socka tycket de var riktigt kul :)
Nästa pass tillsammans blir på Julaftons morgon.. Jag och mamma springer 5 km och Wille och min pappa springer 10 km.. Sen kan vi alla fyra äta julmat med gott samvete ;)

Läkarbesök 19/12 - 2011


I måndags var vi på läkarbesök inne på Centralsjukhuset med Oliver.. Han går ju på extra kontroller där inne hos en barnläkare pga att han är född i v. 25.. Så då vill de ha extra kontroller på honom.. De kollar hur har utvecklat sig och hur de har växt..  De lyssnar även på hjärta och lungor då de var otroligt outvecklade när Oliver föddes..

De känns väldigt skönt att få komma dit in och checka av läget, de har ju trots allt stor rutin på hur prematura barn utvecklas och växer..

Allt såg jätte bra ut och han var otroligt nöjd med Olivers utveckling så här långt, likaså med hans storlek.. Där är det nog mer jag som är nojig... Han väger nu en bit över 11 kg och är 84,5 cm lång :-)

BVC 20/12 - 2011

Idag var det dax för Wiggos vaccinations spruta.. Tänk att han redan är 3 månader på torsdag :-) Hade ställt in mej på att Wiggo skulle vara helt hysterisk efter han hade fått sprutorna men jag hade fel.. Han lugnade sig mycket fortare än vad jag hade väntat mej..
Wiggo är en väldigt känslig liten kille, inte alls som Oliver var.. Han var stentuff och gjorde inte mycket väsen av sig när det kom till sprutor..
Men som sakt Wiggo lugnade sig rätt fort..

Vägning och mätning stod på schemat också.. Han följer sin kurva jätte bra :-) Vikten ligger mitt i den tjocka normalkurvan och lika så med huvudet.. Längden ligger han ett snäpp under normal..

Vikt - 5905g
Längd - 59 cm
Huvud - 40,5 cm

5 km :-)

En löprunda på 5 km idag :-) Känns otroligt skönt och bra!! Känner inte av foglossningarna alls, så jag hoppas de är borta helt och hållet nu..

Nu väntar duschen och lite mat i magen.. Sen sängen, imorgon ska min lilla grabb få sin första vaccinations spruta, usch och fy!

Ha en bra kväll

Socka myser redan på kudden <3


Bakning

Häromdagen fick Oliver vara med och baka kladdkaka..

Blev inte riktigt så som jag hade tänkt mej.. hihi Först gick de jätte bra och Oliver var jätte duktig, men de slutade lite värre :-)


Puss puss



Wiggo


Syskonvagn

Vilken djungel detta med vagnar är..
Jag är helt fast i Emmaljungas vagnar och dum som jag var trodde jag att jag skulle gilla något annat när de väl kom till syskonvagn..

Köpte ju i somras en Babytravel Dublin helt ny från Babyproffsen och tyckte den verkade jätte bra.. Vagnen i sig är ju väldigt smidig och den var otroligt lättkörd, men vad gör man när ingen av barnen trivdes i den :-(
Oliver satt inte bra i den då sitsarna inte går att ha i 90 graders vinkel.. Han är i vanliga fall van att åka en Emmaljunga scooter som han älskar och sitter super bra i..
Wiggo skrek så fort han hamnade i vagnen.. När vi är två som går ut på promenad så ligger Wiggo i en Emmaljunga Classic Sport och den älska han att ligga i.. Antagligen gjorde han protester i den babytravel vagnen för att liggdelen var väldigt trång och vagnen har ingen bra fjädring..

Så jag tog bestlutet om att sälja vagnen på blocket.. Blev av med den rätt fort!

Just nu letar jag efter en Emmaljunga Twin CityCross då jag vill ha en vagn med 4 ordentliga hjul och ordentlig fjädring så Wiggo blir nöjd och Oliver får sitta bra.. Den är ju mycket mer tungkörd men de får jag ta.. De viktigaste är att banen gillar att åka i den.. :-)



Bloglovin

Att jag inte har fixat de tidigare :-) Ibland tror jag man är lite efter...hihi men nu är det fixat och jag har skrivit in alla mina favorit bloggar där..

Smidigt för mej som inte har all tid i världen jämt :-)

Väntar på att älsklingen ska komma hem från innebandyn så jag kan ge mej ut och springa.. Har blivit otroligt dåligt med träning nu när W har jobbat så mycket..


Avslutningssamtal

Väntar på att Oliver ska vakna för att bege oss iväg till Olivers dagis... Vi ska ha ett avslutnings/utvecklingssamtal.. Blev ju inte många månader på dagis för Olivers del men jag är nöjd med mitt beslut..
Dagis eller Dagmamma blir det till hösten då jag antingen börjar plugga eller börjar jobba!

Idag var vädret lite bättre så vi gick till lekparken för att Oliver skulle få leka av sig lite..




Min lilla tokunge <3

22 månader


Tänk att min lilla grabb, som blivit storebror snart är 2 år gammal!!!

Mina älsklingsgrabbar <3





Fotade lite igår eftermiddag men Wiggo tröttnade fort och somnade.. Så tyvärr fick jag inte så många bilder på mina pojkar tillsammans.. Men desto fler på en sovande Wiggo :-)




Lucia 13 december

Usch vilket hemskt väder :( Har iaf varit ute på en promenad och de var blött och kallt... Har inte mycket andra planer för dagen mer än att busa med mina små grabbar..

Wiggo skrattade för första gången idag :-) Helt underbart att höra!!!!

Igår julpysslade jag och Oliver så nu är det mesta fixat inför julen.. Alla julklappar är inhandlade, alla är inte inpackade men gör de till veckan och allt julpynt är framtaget (de lilla vi har).. Man får köpa på sig lite i taget :-) Har bara storstädningen kvar då vi ska fira jul hemma hos oss..



Knäck igen :-)


Vågade ge mej på knäck igen efter det förra misslyckandet... Tror dessa ska bli bra :-) Smeten smakade inte bränt iaf ;)
Ska ta ut dem i uterummet någon timma och hoppas de är perfekta när de ska ätas :-) Mums!!

Rutinerna ger resultat


För någon vecka sedan började jag med hårda kvällsrutiner för Wiggo och de har gett resultat :-) De första dagarna sov han från 20 till ca 2.00 och vaknade då för mat men somnade snabbt om och vaknade igen vid 6.. Nu de två senaste dagarna har han sovit från 20 till 05 på morgonen!! Äter då en liten stund och somnar om igen till ca 8 :-)
härligt att han nu sover så lång stund tycker jag.. Dock så måste jag upp på natten och pumpa ur mjölk, en lite nackdel tycker ja men så är det.. de är bättre än att få mjölkstockning iaf :-)

Får nu hoppas dessa rutiner håller i sig och att de tillomed kan leda till att 5 målet också försvinner..

Oliver vs Wiggo

Lite svårt att jämföra mina killar då Oliver är född så extremt tidigt.. Skulle man gå efter månader så skulle Oliver vara en lite plutt :-)
Jämför bilder på dem när de var ungefär lika stora.. Ser ni några likheter?!


Oliver aug 2010 (6mån, korr* 2½mån)                       Wiggo december 2011 (2½ mån)

* korr = korrigerad, alltså den ålder han hade varit ifall han hade födds i v. 40..

Nakenfis

Wiggo var väldigt pigg efter kvällsbadet och jag passade då på att ta en massa bilder på min lilla nakenfis :-) Han älskade att ligga där på pallen och titta på tvn samtidigt som jag fotade...





Sömn

Tror bestämt att de ska få bli en tidig kväll idag.. Älsklingen kommer hem sent då han jobbar, Oliver somnade 19 och Wiggo somnade vid 19.45.. Så jag sitter ändå här i min ensamhet, lika bra att vila upp sig ordentligt :-)

Skulle kunna göra alla måsten här hemma, så som diska, vika tvätt eller något annan "roligt" men sedan jag blev tvåbarnsmamma har jag (tillslut) lärt mej att koppla av fast de finns disk på bänken och tvätt som behöver vikas.. De känns bra!
Bättre att vara utvilad och glad :-) därmed en roligare mamma!!

God Natt!


Beslutsångest

De blåser halv stom ute och jag sitter här med beslutsångest...
Mitt abonnemang på mobilen har gått ut och jag har hela tiden varit inställd på att byta operatör, men nu är jag inte lika säker längre.. De handlar om att spara pengar!
Vill ha en iPhone 4 och mellan de olika operatörerna skiljer de ett par hundra lappar för exakt samma telefon..
Frågan är då om man ska ha kvar sin gamla operatör som jag inte är helt nöjd med eller ska man byta, men då åka på en högre månadskostnad?!


Hundälskare

Oliver älskar verkligen hundar och han är hur snäll som helst mot dem, nästan så man vill att han ska säga ifrån när det blir för mycket.. I förmiddags gick vi till min mamma för att busa med alla valparna innan de flyttar till sina nya ägare..



Oliver ville provligga i den lilla snön som hade kommit :-)

Misslyckat

Försökte mej på att göra knäck... de var inte min grej de... hahahha
Gör ett nytt försök imorgon!! :-)


Min lilla rocker

Är halvsliten idag fast jag kom i säng redan vid 22 igår kväll.. Wiggo vaknade 01.30 för mat men ville inte somna om sen, hade magknip stackaren.. Runt 4 somnade han men vaknade igen vid 6 tiden för mat..
Hade tänkt vila nu när Oliver sover middag men Wiggo har ingen lust att sova..

Oliver fick vara en liten rocker igår eftermiddag.. :-) Han härjade runt så mycket så de passade bra att göra tuppkam på honom tycker ja!



Mums mums


Wiggo har hittat sina små händer :-)

Mått & träning v.10


Jag kan numera han mina gamla jeans :-) Trodde aldrig jag skulle komma i dem igen..

Träning denna vecka har också blivit dåligt med.. Oliver har ju varit riktigt sjuk så vi har blivit inne så inga promenader har de blivit.. Sen är tvillingvagnen såld så de blir inga längre promenade nu på ett tag om jag inte får med mej min mor :-)

Måndag - Ridning 40 min
Tisdag - Ridning 40 min
Onsdag - Löpning 2,5 km terräng, 17 min
Torsdag - Ridning 40 min
Fredag -
Lördag -
Söndag - Spinning 12 min + ryggövningar och plankan

Kan säga att jag blev riktigt chockad när jag ställde mej på vågen imorse.. Hur kan bara kilona försvinna?? Jag äter extremt onyttigt.. Är det ammningen som tar så mycket??

Vikt - 53,5 kg (- 2,1 kg)
Mage - 76,5 cm (-1,5 cm)
Midja - 67 cm (-2 cm)

Målet är att försöka göra något litet varje dag.. Min rygg är riktigt stel så de blir lite rehab med ryggövningar

På bättrings vägen


Igår när han väntade på att maten skulle bli klar.. Han var vrålhungrig :-)

Oliver är tillbaka till sitt vanliga jag igen, dvs grejer högt och lågt :-) Matlusten kom tillbaka igår efter vilan och som jag misstänkte skulle mos och korv gå ner i den lilla magen.. Han var riktigt hungrig!!

Skönt nu att febern är borta, nu är de bara den rinnande näsan och hostan som ska försvinna, men de brukar ju ta sin lilla tid.. Huvudsaken är att han nu är pigg :-)

Hoppas hoppas...

att febern nu är borta för gott!! Oliver vaknade med feber, 38,9 grader men nu vid lunch hade den gått ner till 37,8..
Förhoppningsvis är han på bättringsvägen, dock vägrar han att äta :-( Vatten får han i sig idag iallafall, vet ju själv att man inte har sån aptit när man är så sjuk som han är nu..
Ska laga hans favorit mat i eftermiddag, potatismos och korv och hoppas de går ner.. Ska även baka en sockerkaka som han brukar älska!

Bild från igårkväll.. Trots nästan 40 graders feber så höll han humöret uppe :-) Mammas goding <3

De försvunna napparna

Dessa små nappar är en super bra uppfinning, men de har en förmåga att försvinna.. Vem äter upp dem egentligen?? Igårkväll när Oliver skulle lägga sig hittade vi inte en enda napp, leta överallt!

Slutade med att vi öppnade en ny (har alltid ett oöppnat packet med napper ifall de försvinner).. Jag var 100% säker på att hitta massa nappar så fort jag hade öppnat de nya... och jag hade såklart rätt :-)

Hittade 2 stycken igårkväll när Oliver hade somnat och ytterligare 2 stycken idag.. Ja letade ju inte ens, så kan de vara.. När man behöver dem som mest försvinner de och när man inte behöver dem tittar de ram från sina gömställen :-)

Kvällsgympa


Har börjat med nya rutiner här hemma.. Wiggo har tidigare lagt sig på lite olika tidpunkter och oftast har det blivit i samband med att vi lägger oss.. Igår började jag de nya rutinerna med att försöka få Wiggo i säng vid 20 tiden..
Skönt att få lite egentid på kvällen!
Han är ju såpass stor så de går ju hålla honom vaken en stund nu för tiden ;) Idag höll vi honom vaken sedan 18 efter att han hade ätit lite.. Och nu 20.30 sover han efter lite kvällsgympa och bad :-)
Kanske lättare för honom att förstå vad som är natt och dag med dessa rutiner..

Nu ska jag passa på att njuta lite av att båda killarna sover.. Så nu blir det mys med älskligen!

Sover i den också


Babysittern fungerade även som sovplats, både igår och idag :-) Från att skrika så fort han hamnade i den till att skratta och sova i den.. Vad en filt kan göra underverk :-) Hoppas de håller i sig för det är väldigt skönt att han kan sitta i den.. Vardagen blir lite lättare :-)

Nu vaknade Wiggo så de är dax för mat..

Vill inte släppa..

Oliver har fortfarnade hög feber.. Pendlar mellan 38,8 - 40,2 grader :-( Igår åt han bra och fick i sig en massa vatten, men idag är det tvärstopp.. Lite välling har han fått i sig och en halv risifrutti..
Maten kväljer honom och han får rysningar.. Vatten vill han inte ha, så nu har jag varit iväg och köpt hem en massa söta drycker och smoothie och hoppas de faller i smak.. För vätska måste han få i sig!!
Köpte även hem isglass, han har aldrig ätit de förut men förhoppningsvis går det ner :-)

Mammas lilla sjukling.. Håller humöret uppe trots den höga febern! Gick idag och hämtade en bok, Ludde Modig, och ville att jag skulle läsa den.. De har ALDRIG tidigare hänt.. Han satt och lyssnade genom hela boken :)


Babysittern

Efter tips från min kära mor att lägga en filt i babysittern verkar Wiggo trivas lite bättre i den :-)

Feber igen :-(

Stackars lilla Oliver, han har feber igen...När ska detta sluta!!!? Ska han aldrig få bli frisk igen... Hoppas bara att det var en febertopp som är borta imorgon..


På tv

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mej in på.. Idag på förmiddagen blev jag, Wille och våra små grabbar intervjuade av Tv4.. Jag var sjukt nervör och hittade inga ord alls..
Det handlade om att vara ung mamma.. Fick en massa frågor som för mej är helt självklara.. För vissa kanske de inte är lika självklart att skaffa barn tidigt i sitt liv men för mej så har det inte varit något konstigt.. Det är verkligen det bästa som hänt mej och jag hade inte velat vänta en massa år..

Oliver tycket kameran var väldigt intressant så vi får se hur det blir på tvn.. Jag kommer nog inte våga titta :P

Wiggo sov sig genom hela intervjun men vaknade lite senare för att prata lite ;) och häma oss när vi lipar är roligt!

1 december

Jag har klarat av mitt godisförbud som vi införde 1 november.. Min kära sambo klarade av halva månaden men sen kunde han inte motstå chips och godis :-)

I skrivande stund sitter jag och smaskar på en Kex choklad.. :-) inser att godis är inte speciellt gott.. Tycker mycket bättre om fika så som bullar och sockerkaka.. Eller en god paj med vaniljsås!
De kommer jag inte sluta äta.. Älskar ju att baka så då måste man ju kunna äta av det man bakar..

Mina underbart goda saffransbullar börjar ta slut i frysen så ikväll blir det nog mer bullbak :-)


Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0