Sjukhus - Avd 12

Ja då var natten på sjukhus avklarad och rolig var den inte.. Kom in kl 18 och de la in mej och Oliver på ett rum, gick rysningar genom hela kroppen på mej.. Sen hände det inte mycket, låg och titta på fotboll. De skulle inte börja sina mätningar förrän Oliver hade somnat.. De skulle då mäta satraktionen och ta transkutanvärden hela natten.. Det tog sin lilla tid innan han somnade, ville inte sova i sjukhus sängen, men till slut somnade han. Då kom de in och kopplade upp honom..
Han syresätter sig jätte bra men värdena på hur han ventilerar ut koldioxid genom lugerna var jätte dåliga.. Mådde verkligen jätte dåligt och såg det värsta framför mej, vi blir inlagda igen och han får ha CPAP igen för att ventilera ut lugorna..
Till slut somnade jag men det var inte långa stunden, för vid halv 4 kommer de in och tycker att det borde vara något fel då värderna  är så höga på honom, då kommer de på att de kanske ska pröva och byta membranet.
Efter det hade han jätte bra värden :-)
Att man ska behöva ligga och vara orolig för att de inte kollar grejerna ordentligt innan.. Men det viktigaste är att vi fick åka hem igen och att värderna såg bra ut :-)
Innan vi åkte hem från sjukhuset låg Oliver och sov i den stora sängen


Tidigare under dagen hade vi varit, även då, på sjukhuset. Vi var där för att bli utskrivna från hemsjukvården. O hjälp vad han har växt!!
Han vägde 4470 g
var 55 cm lång och hade huvudomfång på 39 cm
Läkaren tyckte det var mycket bra och i övrigt var han också fin och inom det "normala" så nu kommer alla kontroller ske på BVC

Häromdagen var jag och Mimmi på kvällspromenad och då dök Mimmis kompis (eller hatobjekt) Igge upp.. Hon brukar träffa den väldigt ofta men denna gången vägrade den att flytta på sig så jag fick lyft Mimmi över..
Igge


Nu ska jag laga mat och se om min lilla älskling har vaknat, han får gärna sova en stund till, har varit en jobbig natt för honom, blev pillad på flera gånger varje timma.. Hoppas bara inte det störde hans natt rutiner här hemma!

<3


Midsommar

Hade igår en jätte trevlig midsommar med mina föräldrar uppe i sommarstugan... Var även en sväng till Borgvik och tog en fika där. På kvällen blev det grillning, mkt god mat :-)

Oliver har nu fått in en ny rytm tror jag.. Han vaknar exakt kl 04.03 varje morgon, då får han lite mat sen vaknar han kl 07.58.. Exakt samma tider tre dagar på raken nu.. Han är som en klocka. Idag ökade jag på sista målet så jag hoppas han står sig lite längre än till 4.. Känns bättre om han vaknar runt 6 tiden..

Imorgon ska jag till stallet i morgonfodra, är inte så många hästar kvar på ridskolan nu, de flesta är på bete.. Danilo börjar även komma igång riktigt bra, han är verkligen jätte fin.. Ska be mamma följa med någon dag så vi kan ta lite nya kort på honom, hade även tänkt lägga in lite hoppning för honom..

Har börjat sortera bland alla mina gamla hästbilder, här kommer en bild på min vita lilla sagoponny, Gangster (ja han heter så och han är en riktigt liten gangster)


Nej nu blir det till att försöka sova lite, har storstädat hela huset idag när Wille varit på jobbet.. Imorgon är det kalas för älsklingen <3


Leende

Oliver har nu börjat ge lite svarsleende :) Man blir tårögd av att se honom le mot en, tidigare har han bara dragit på mungiporna men nu börjar han le med hela ansiktet och det händer när han verkligen är glad.. Som igår när jag hade varit i stallet, så kom jag hem och gick fram och hälsa på Oliver och då ler han mot mej, då blir man varm i hjärtat..

Skulle idag blivit utskrivna från sjukhuset men det fanns ingen läkare som hade tid och antagligen blir vi utskrivna nästa tisdag.. Ska även den natten sova på Avd 12. Detta gör man tydligen med alla barn som haft behov av syrgas, så ligger man där över en natt och de kollar hur han syresätter sig.. Usch det kommer vara jobbigt att sova där en natt..

Världens underbaraste!


Imorgon blir det en sväng till stan för att sedan ta en vända på häcken, den börjar se lite ovårdad ut..

<3

Rutinerna borta

Jag vet inte vad som hänt med min lilla plutt, han har varit jätte duktig på att sova hela nätterna men nu de senaste dagarna har han vaknat flera gånger och vill ha mat på natten. Tror han är inne i en växperiod för han äter verkligen hela tiden :)
Inatt sov han till 8 men det tog nästan 4 timmar att få honom att somna igår, pust!! Inget var bra, så fort jag skulle lägga honom i sängen så skrek han, prövade tillomed att ta in barnvagnen men den var inte till så mycket hjälp.. Han ville ligga i famnen men man var tvungen att rör sig hela tiden..
Skulle verkligen vilja att han tyckte om nappen, han vill tutta på något hela tiden och ingenting duger förutom nappflaskan, så till slut bestämde jag mej för att han skulle få mat tills han var nöjd.. Ja ibland kan man bli förundrad över hur mycket de små kan få i sig.. Stoppa nog i honom 300ml på 3h :o men tillslut somnade han, helt fullproppad!!

Nu ska jag bänka mej framför tvn...Gissa vad det är där?!

<3

Långpromenad

När min älskling åkte till jobbet passade jag, Mimmi och Oliver på att ge oss ut på en långpromenad.. Det var riktigt skönt, vi gick ner till vattnet så Mimmi kunde svalka fötterna lite. Inte för att det var speciellt varmt ute, det blåste en hel del.. 

Lite bilder från våran promenad




Mimmi spanar efter fiskmåsen!!


Jag :)


Oliver var inte så glad när vi gick upp för den branta, ojämna barkvägen <3


När vi väl hade gått uppför hela backen ser jag att de har byggt ett hinder för att inte bilar ska kunna köra ner. Det roliga var att jag knappt kom imellan med barnvagnen, men efter lite knixande kom vi förbi, för inte hade jag någon lust med att vända tillbaka och gå ner igen..

Mimmi tog en inspektion av bygget :)



Hade även besök utav min farmor och farfar idag, de kom för att fira min födelsedag :) (som var för länge sedan, men var ju på sjukhuset då) Var även skönt att se att farfar var pigg efter operationen..

<3


15 juni - sjukhus igen

Börjar nu se ett slut på alla sladdar och apparater nu :-) Oliver har varit utan syrgas sedan 3/6 och idag när vi var inne på sjukhuset för vaccination fick vi även ha sat. mätaren bortkopplad under dagen. Ska bara ha den på natte tid när vi sover..
Det känns lite konstigt som jag trodde det skulle göra, kollar hela tiden på att han andas ordentligt, man blir ju lite nojig.. Men han är ju min älskling!!
På måndag nästa vecka ska han in på en MR undersökning, de ska kolla igenom hela hjärnan på honom, det skulle ta sin tid och vi fick inte vara med på den.. och går att enligt planerna så kommer vi bli utskrivna från hemsjukvården på torsdag nästa vecka :-) UNDERBART!!!!!

Han vägde idag 3870 g, var då nymatad så det blev lite plus på vikten :) Han går bra upp i vikt iaf.. Sen som jag nämde så fick han vaccinations spruta också.. Det är aldrig trevligt och nu i efterhand är han så öm i benen, kan inte röra honom där utan han skriker, men det har varit samma sakt varje gång, det brukar släppa efter något dygn..

Här kommer en bild på mej och Oliver (nyvakna är vi, fast Oliver är på väldigt bra humör)



<3

Liten

Man glömmer fort hur lite Oliver igentligen var så imorse tog jag fram han lilla body i st 38. Den hade han när han vägde runt 1500g och det är inte speciellt mycket, han har varit så mycket mindre..



Kläderna Oliver har på sig är st 50

Nu vaknade lillplutten så det är dax att sluta..

<3

Fotbolls VM

Ja det började idag så nu kommer väl min kära sambo sitta bänkad framför tv så fort han får chans :) Tur att ja också tycker det är helt okej att titta på fotboll :)

Idag fick vi allt skräp kört till tippen, känns bra nu behöver "bara" hela källaren en storstädning, ser hemskt ut där nere, men det får bli till veckan. I helgen är det fullt upp.
Imorgon ska vi på dop och därefter blir det flytt av ponnyn, fick reda på idag att Danilos sällskap ska åka imorgon så det får bli till att köra ner honom till ridskolan på eftermiddagen. Efter att det är gjort ska jag försöka hinna mej iväg till grillpartyt som privatryttarna i stallet har ordnat..

Oliver har idag blivit fri från alla sina mediciner idag :-) Pratade med läkaren idag och vi tog även bort järnet över helgen för att se om det är det han blir dålig i magen utav.. Är det inte bättre till på tisdag när vi ska in till sjukhuset får vi helt enkelt ta lite prover på honom. Jag hoppas det bara är järnet som gör att han blir så lös i magen.

Nu när Oliver börjar bli mer vaken på dagen så kommer han i säng mycket tidigare, han har redan slocknat i sängen och klockan är bara 20.50. Hoppas han fortsätter så :) tidigare somnade han runt 23 tiden.

Han vill alltid ha snuttefilten i ansiktet <3


Förutom vädret idag har det varit en bra dag, har ätit god mat (fläskfilé och potatisgratäng) och så lyxade jag till det med lite efterrätt :) Det är så roligt att laga mat och ännu bättre hade det varit om man slapp diska.. Vill ha ett nytt kök med diskmaskin!!!

Här är två utav min älsklingar <3


Nu ska jag gå in till grabbarna och kolla lite fotboll :)

<3

Studenten

Idag firade vi studenten för en granne :) Var först nere i Grums och var med när han lämnade skolan, efter det tog jag, Oliver och Mimmi en sväng upp till mamma i Värmskog. Där fick det bli ett storrens i stallet. Vad som skulle sparas och vad som skulle slängas eller säljas. Då insåg jag vad grejer jag har ! och allt ska hem till mej nu när mamma och pappa ska flytta. Så någon dag nästa vecka får det bli IKEA och köpa förvaringslåder, behöves en del kan ja lova. När jag hade som mest 10 hästar i Värmskog så går det åt en del saker :)
Ja det var tider det, men ibland kan jag sakna det, man hade och göra hela dagarna och man lärde sig något nytt varje dag och det roligaste av allt var att se utveckligen på hästarna jag hade.. Men nu har man andra saker att tänka på <3

När jag var klar i Värmskog blev det en sväng till studenten på lite tårta och Oliver tyckte det var väldigt spännande med alla nya människor, efter en 20 min spanande somnade han som en stock i barnvagnen mitt i allt väsen.. Ja bebisar kan sova överallt :)

Imorgon ska vi försöka ta oss till tippen, vill få bort det nu för snart kommer allt annat som är mitt från Värmskog..

<3

Förkyld

Har inte alls känt mej pigg idag, hoppas det släpper fort. Oliver mår inte heller så bra, han har så ont i sin rumpa, det bara rinner ur honom. Imorgon blir det till att ringa Oliver sjuksöterska. Tycker så synd om honom, så fort han fått mat dra magen igång på honom och det börjar rinna i blöjan och han bara skriker.. stackarn!! <3
Annars har han varit pigg, varit väldigt mycket vaken idag men det tror jag er har att göra med att han inte kan koppla av ordetligt när det kör i magen.
Han har kanske sovit 6h under dagen och det brukar var betydligt mer. Han somnade nu iaf, hoppas han får ro att sova hela natten, det blir nog värre för mej. Man blir lite orolig att det är något, det kan ju vara en infektion i tarmarna men då skulle han kanske ha varit mer sliten. Kan även va att han får en del bröstmjölk som jag pumpade ut när han var en månad gammal och den är det mer protein i.. Ja vi får höra oss för imorgon coh i värsta fall får vi åka in och ta lite prover på honom..

<3

8 juni

Ja då var veckan underskökningar klar för Oliver. Som vi misstänkte förra veckan så hade han lite låga blodvärden, men de var inte för lågt, då hade vi behövt ge honom blod, nu ökar vi på järnet lite istället.. På fredag blir han av med Kalcium och Fosfat medicinerna.. Det är skönt för lillpojken börjar få kväljningar när han ska äta dem, tycker så synd om honom..
Oliver sjuksöterska var inte så duktig på att ta blodprov idag så hon fick sticka honom 3 gånger innan det kom blod, stackarn, men duktig är han :)
Var även ögonundersökning idag och det såg helt normalt ut och nu blir det ingen mer förrän Oliver är 2 ½ år, sönt!
Tog även vikt och längd på honom, han vägde 3600 g och var dragit iväg till hela 49 cm :) Han har växt mycket nu på längden, var ju lite kort förut men det tar han igen om han fortsätter i denna takt :) Har märkt detta på kläderna, storlek 50 är snart för litet :)

Här kommer en bild på Oliver som jag passa på att ta imorse <3



Sen tror jag att ja håller på att bli galen för snittet kliar nå fruktansvärt och jag kan inte kli på det. Det är ju så att jag inte har någon känsel runt snittet och när jag ska kli känner jag inget, det är väldigt frustrerande.. Tur att det inte är 24 timmar om dygnet.

Trodde ja skulle få slippa åta in till sjukhuset nästa vecka men så blev inte fallet, han ska nämligen ha sin andra vaccinations spruta. Hoppas även då att han har varit syrgasfri och vi kan ta bort sat. mätaren :) Det skulle vara underbart fast ändå lite läskigt, han är ju ändå uppväxt med den. Den har allti funnits där, men som med allt annat så vänjer man sej nog fort..

Oliver ligger nu och sover i våran säng så det är bäst jag går och kikar till honom :)

<3

Nationaldagen

Igår hade vi en underbar dag uppe i Värmskog hos Olivers mormor och morfar :) Dagen började men en sovmorgon. Oliver är så duktig på att sova, vaknar runt 8 tiden varje dag sen ligger han och myser med oss i sängen till 10 tiden :)
Packade ordning allt som skulle med och begav oss upp till Värmskog, kanske den sista gången vi var där och åt mat. Mor och far ska nämligen flytta där ifrån. Det är verkligen underbart fint där uppe på sommaren.
Vi blev bjudna på grillat och en god rabarberpaj.
Senare på eftermiddagen var det full action på gräsmattan ;) Joel (min bror) städade bilen :0 haha och Wille tog högtryckstvätten och spolade av våran bil. Mimmi jagade fåglar och katter som kom in på tomten.. Hon är väldigt vaktig av sig, inga främlingar får komma inärheten när hon är ute.. Bus hund!!

Oliver har varit utan sin syrgas i över 3 dagar nu och jag hoppas det håller i sig.. Vill bli av med dessa sladdar nu! Hans sat. mätare lever sitt eget liv just nu, den har blivit sliten så den visar helt konstiga siffror, den är med andra ord inte till så mycket hjälp, tur att man har lärt sig att se på honom när han är i behov av syrgas..
Imorgon ska vi in på ögonundersökning (förhoppningsvis den sista) och läkarkontroll.

Nu ska jag röja i huset.. Har så mycket skräp som ska till tippen, tyvärr fick vi inte vagnen idag så tippen får vänta någon dag, men man kan ju alltid plocka ordning allt som ska med :) Inte det roligaste men skönt när det är gjort..

<3

4 juni

Natten blev inte som jag ville men som jag hade väntat mej när Oliver somnade så tidigt.. Han vaknade kl 03.06 och han somnade kl 06.15 igen. Då hade jag nog gått igenom de flesta metoder man kan använda sig av. Jag prövade sätta honom i hans babysitter med musik och han somnade direkt.. Trodde ja, han vaknade igen efter 20 min.. vid 6 tiden orkade jag inge mer så han fick lite mer mat och sen fick han sova brevid mej, sov då ca 3 timmar.. De är alltid något!

Olivers babysitter, är jätte nöjd med den :)

Har passat på att sola lite idag när Oliver låg och sov så nu ser man inte lika blek ut iaf, men det är mycket kvar till en fin bränna :)

Nu blir det grillning!

<3


3 juni

Det har hänt mycket denna veckan.. I helgen fick min farfar åka in till sjukhuset och imorgon ska han opereras, tänker på dej!! Allt kommer gå bra det känner jag på mej..
I tisdags var vi in till sjukhuset med Oliver för ett läkarbesök. Han vägde då 3455g så han har verkligen varit duktig på att äta, det enda nu är att han har fått börja ha lite mer syrgas igen och varit väldigt svänging i syresättningen så vi bestämde att vi skulle börja ge honom järn. Skulle det inte bli bättre till nästa vecka kan det hända att han behöver lite blod..
Sen har jag nog fått en väldigt duktig bebis när det gäller att sova :) Han sover hela nätter, ända upp till 9-10 timmar i sträck.. Idag lyckades jag få honom att somna vid 21.30 så jag hoppas att han sover duktigt även inatt..

Under veckan har jag försökt mej på att sola men hinner inte ligga i solen mer än 20 minuter, det är alltid något man måste fixa..

Snart ska jag börja rida min lilla ponny också, är verkligen jätte rid sugen. Jag red honom två gånger i april men sen har det inte blivit något mer.. Just nu såtår han uppe i Värmskog på sommarbete, men sen ska han få komma ner till Grums och få arbeta lite.

Äntligen har vi fått upp en löplina till Mimmi på baksidan så nu kan hon vara ute hela dagarna utan att hon rymmer :) Hon är ju en riktig soldyrkare, hade hon haft pigment som oss skulle hon vara svart vid det här laget :)

Nu blir det nog till att hoppa i sängen, ny dag imorgon som väntar!

<3


Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0