Sötast

Va tiden går fort när man är hemma.. :) Oliver har börjat äta väldigt bra och jag har kunnat öka på matmängden och han får i sig allt varje mål.. Han är duktig och tar medicinerna också.. Man märker att han växer för snart kan han inte ha blöjorna, får gå till aaffären och köpa en större sort..

I onsdags hade vi trevligt besöka av Fredrik och Tina :) De måste göras om.. Senare på kvällen kom mamma på besök. Mamma hade med sig sin fina kamera så det blev en massa bilder på Oliver

Mimmi och Oliver pussas <3Helt utan sladdar, inte allt för lång tid som det blir utan för alltid!!Min goding <3Ska nu ge mej ut på en långpromenad :)
<3

Sonden borta

Igår när jag vaknade så hade Oliver varit duktig och dragit ur sonden...ringde till hemsjukvården och hörde om det gick bra att jag blandade hans mediciner med maten han fick i nappflaskan, och det gjorde det såklart. Vi hade tänkt sätta en ny sond idag när vi var in till stan för blodprover och ögonundersökning men han hade gått bra upp i vikt så den blir borta för gått :) Skönt att slippa den där slangen ner i näsan så nu är det bara syrgasen som ska bort, men den är nästan borta den med.. Han använder den ca 1-2 timmar per dag, ibland när han äter och ibland när han är väldigt svajig i syresättningen..

Kändes verkligen konstigt att komma in till avd 10 idag, man mådde lite smått dåligt. Vi fick sitta på ett familjerum som var ledigt. Satt där ca 1 h och det kändes som en evighet.. Skönt att vara hemma!!

Nu ska vi på kalas hos Olivers mormor... :-)

I helgen var faster Maria och Jonas på besök, vi hade en trevlig grillkväll
Oliver myser i Marias famn!!

<3

Kommentarer

Vill bara säga att jag läser era kommentarer, tack för alla fina ord!! Vill även säga att jag bestämmer själv när jag vill lägga ut bilder. Känner att jag vill landa först och det första jag tänker på då är inte att jag måste lägga ut bilder på bloggen.. Det kommer när det kommer :)

Snart  ska jag oliver och Mimmi gå ut på långpromenad men först måste lill plutten äta.. Han har blivit så duktig, har ätit från nappflaska nu i två dagar utan att behöva ge honom något i sonden. Det enda han får genom sonden är medicinen, tror inte han tar den ur nappflaska, smakar nog inte så bra..

Blev en konstig natt, Oliver somnade vid 00.30, fick även då tyst på hans sat.mätare, sen vaknade han vid 4.00 och därefter sov han till 8.00 så det var ju ändå helt okej.. Han har även varit mycket utan syrgas nu under natten och förmiddagen. Åt även en hel måltid utan att jag behövde ge honm syrgas :)

Ja grillning blir det ikväll och så blir det upp till Värmskog en sväng för att titta till hästarna. Mamma är på utställning med hundarna, så ikväll kommer en av valparna hit, Bamse. Ska passa den till imorgon.. Ska även försöka skruva upp lite saker på väggarna i Olivers rum..

<3

Massa saker fixade

Ja då har Oliver varit på lite rundtur i Karlstad :) Med tanke på att vi inte hunnit köpa så mycket innan vi kom hem så får man ta lite nu istället. Jag som hade planerat att dela upp allt man skulle köpa för att det inte skulle bli så dyrt men så blev nu inte fallet.. 13 veckor på sjukhus blev det istället!!
Idag tog vi först en sväng till sjukhuset, ryste i mej när jag svängde in på parkeringen, där jag skulle hämta ut Rakit mediciner till Oliver.. Han får en hel del än så länge men snart är nog det också borta.. Passade även på att köpa lite andra nödvändiga saker när man ändå var på apoteket..

Därefter körde vi till Barnens Hus och där införskaffade vi oss ett skötunderlägg med stjärnor på :) och så fick det bli en sophink. Än så länge sov Oliver i sin bilbarnstol och var nöjd, men när vi kom till IKEA så vill han vara med och se sig omkring.. och inte ville han sitta i stolen längre utan vi fick gå och bära på honom och gissa om vi fick en massa folk som skulle titta på honom.. En gubbe var lite rolig, för han såg att han hade en sondsalang ner i näsan och Wille gick runt med syrgas tuben på ryggen, så han frågade om vi hade maten i väskan och om vi gav honom mat hela tiden :) Ja så det kan vara!!
Alla tycker han är så lite och jag tycker han är jätte stor nu!! Lill plutten<3
På Ikea blev det en massa saker som vanligt, lampa, matta till Oliver, förvaringboxar m.m När jag kom hem så hade jag glömt en massa saker, det får vi ta en annan gång..

När Wille åkte till jobbet passade jag på att göra Olivers rum klart, fast det blev inte klart. Har garderobsdörrarna kvar samt så ska en del saker skruvar upp på väggarna, men det får bli imorgon är väldigt trött nu. Oliver var vaken till 02.30 igår, hoppas han somnar lite tidigar ikväll.. Har bara ett annat bekymmer nu, Olivers sat.mätare piper hela tiden, vet inte vad det är för fel på den.. Hoppas den ger sig snart, har stått så nu i över 1 timma..

Imorgon blir det grillning om vädret tillåter..

<3

Äntligen hemma

Det känns så himla overkligt att vara hemma :) I måndags blev vi utskrivna från sjukhuset och inskrivna i hemsjukvården istället.. Den känsla som  man fick när man gick ut i bilen men Oliver med oss är obeskrivlig! <3

Han har fortfarnade övervakning och syrgas och kommer antagligen ha det ett tag till. Han ligger utan syrgas ca 12 timmar per dygn, han behöver det när han äter och sover riktigt djupt. 
Under flera veckors tid har jag försökt lära honom att ta bröstet och det har inte fungerat så bra, han tar den bara ibland, men får inte ut så mycket mjölk så han blir aldrig nöjd. Jag pratade med dem på sjukhuset om att jag ville börja med nappflaska på honom, men det gick inge bra. Så fort jag kom hem gick jag iväg och köpte en flaska och började mata honom i den och helt plötsligt fick jag en underbar bebis som för en gång skull var nöjd!!
Nu när vi är hemma får han äta när han vill och inte vara styrd över fasta tider han ska äta på, man kan helt enkelt göra som man vill nu när man är hemma :)

Igår var hemsjukvården på besök, det är en barnsjuksköterska som jobbar på avd 10 och som känner Oliver sedan tidigare. De kollar så han går upp i vikt som han ska och om allt fungerar. Han vägde 3205g, min lilla plutt!! Han är inte så liten längre..

<3

Promenad

Idag var jag och Oliver ute i en bra stund. Mina kusiner från Hammarö kom och hälsade på så mina kusiner turades om att dra barnvagnen :) Tack för trevligt besök! Oliver tackar för sin saker också :) Olivers mormor, morfar och morbror kom förbi också. Nu är jag åter själv..

Sitter just nu i familjepentryt och har käkat lite mat.. Det är väldigt skönt att jag nu kan rulla med mej Oliver i vagnen där syrgasen är kopplad, men han skulle kunna ha utan också för han har ej någon syrgas på.. Blir fler och fler timmar som han är utan, hoppas snart att han är fri från den helt och hållet..

Han har nu fått sin första vaccinations spruta och sin andra spruta för RS viruset så han har varit lite öm i låren och haft lite feber..

På måndag när det är stor rond så då ska vi höra hur länge det är kvar tills vi får åka hem.. Nu när ekg övervakningen är borta kan det inte var allt för långt undan.. Syrgas är ju aldrig några problem att åka hem med men det bästa är ju om han blir av med den helt och hållet först..

Nej nu ska jag ge mej tillbaka till mitt rum, dax att väga lilla pojken och se hur står han blivit idag..

I går såg det ut så här...

Vikt 2895g

Längd 44cm
Huvudomfång 34,2cm

Ha det gott alla där ute i verkligheten ;)

<3

 


Lycka

Ett kort inlägg idag med, men desto roligare. Idag tog de bort EKG övervakningen på oliver och det medför att vi fick gå ut på promenad med honom för först gången. Det var en obeskrivlig känsla att få vara ute hela familjen. Oliver älskade verkligen att åka vagn :) så det blir det mer av. Har även idag varit utan syrgas väldigt länge så nu är nog inte hemgång jätte långt undan. Har en sån otrolig hemlängtan. Saknar huset, hästen, och värdens underbarast hund Mimmi. Nu ska Oliver ha mat så det är dax att lägga undan telefonen :)

Duktig

Hinner inte skriva så mycket så är kommer bara ett kort inlägg..

Oliver har varit jätte duktig idag, har varit utan syrgas i ca 10h och som längst 3,5 h i följd. Hoppas att han slipper den helt snart!!
Vägde idag 2810g!!!
Han har även fått sin fösta vaccin spruta, reagerad lite på den så han fick lite alvedon för att lindra värken.. Imorgon ska han få en spruta till.. Alltid spännade och se vad de säger på storronden imorgon

<3

Syrgas

Vill verkligen hem nu!!! Det blir mer längtan hem nu när man vet att det inte är allt för lång tid kvar..

Oliver väger nu 1705g, är 43cm lång och ett huvudomfång på 33,4cm. Han har börjat amma mer och mer, vissa gånger suger han riktigt bra :)
Idag har han legat utan syrgas i flera timmar, helt otroligt, känns overkligt på något vis!! Hoppas det fortsätter så här bra..
Imorgon ska han få sin andra spruta för RS viruset och sen efter det ska han få först grundvaccinationen. Det nästa som väntar är 11 maj då de ska röntga armen på honom och göra en ögonundersökning.

Vi har ju honom nu hela nätterna och han är även där riktigt duktig, somnar som en stock efter 1 målet och sover sedan till 7 :) matar honom när han sover vid 4 tiden så han får i sig det han ska ha..

Nu ska jag in och mata honom och Anders ;)

<3

Massa bilder

Dagarna går och Oliver blir större och större, väger nu 1495g. Han svänger inte fullt så mycket längre men det är en del fortfarnade.
I torsdags var det ögonundersökning och det såg jätte bra ut, allt hade nästan växt färdigt och nu var risken väldigt liten att han skulle få några problem med ögonen. Nästa undersökning är 11 maj då han även ska röntga underarmen.
På torsdagen kom mamma in och hämta mej för att hämta ut Olivers barnvagn :) Tack mamma och pappa!!<3
Här är den fina vagnen, Emmaljunga Classic Sport

Igår hade Oliver rekord på att vara vaken, vi hade bestämt att inatt skulle vi pröva att han honom hela natten, bara lämna in honom så de kan ta transkutanvärden (vet ej hur det stavas) på honom. Han hade sovit väldigt mycket med mej hela dagen, bara vaknat innan mat och sedan somnat igen. Nu vaknade han vid 23 och hade inte alls någon lust med att sova :) A fick hålla honom sällskap ända till 3 sen fick jag ta över men då somnade han..

Här kommer bild på honom utan CPAPen.
Oliver och hans helikopter nalle :)Sover så gott..Nu är det matdax för Oliver

<3


Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0