En annan sida av Oliver

Igår visade Oliver en sida som vi inte tidigare varit med om.. Här på sjukhuset är det mat vid bestämda tidpunkter så man har varit så inrutad på det hela tiden, men igår började Oliver 1 timma innan mat att vara hungrig, la honom till bröstet en stund så han blev nöjd, när han sedan somnat skulle jag lägga honom i sängen och han var  helt vansinnig, skrek hela tiden ingen ting var bra, samtidigt blir han frustreerad när han inte kan suga ordentligt.. Oliver har visat tydligt att han blivit större och mår bra!! Efter mat så var han lugn och sov nästan hela natten ( 4h)

Jag är verkligen glad över att vi hann komma in på familjerum innan helgen för det är jätte fullt inne på Oliver gamla avdelning!!
Snart ska A iväg och tråäna fotboll så då blir jag och Oliver själva, hoppas han är lugnare idag än igår kväll.. Nu ger jag honom mat när han vill, syn om honom annars, detr är ju så man skulle göra om man var hemma, inte mate efter bestämda mattider..

<3

Länge sedan

Det var länge sedan jag skrev sist.. Men jag kan berätta att det har hänt jätte mycket på kort tid :) Grimmträningen gick jätte bra och på torsdag den 22 var han helt utan CPAP, var en underbar känsla att veta att han förhoppningsvis ej behöver den mer.
På fredagen den 23 fick vi flytta in på ett familjerum...jipppi!!! Det är en andledning till att jag inte har kommit åt datorn och skrivit några rader, sen är jag väldigt trött också.. Wille jobbar om dagarna och då är jag helt själv med honom på rummet så det tar på en :) Men det är iallafall helt underbart att få vara med sin son hela dygnet, han ligger och myser med oss i sängen eller i famnen hela tiden..
Jag rullar in honom på Vaggan(lättvårdssalen) några timmar under natten då de tar lite värden på honom och så vi får sova några timmar..

Han väger nu 2290g och äter nu var tredje timme ca 55ml per gång.. Han ligger även och tuttar flera gånger om dagen, men får fortfarnade inte i sig så mycket, men det kommer, han är inte så gammal än..

Nu har även min barnvagn kommit så den ska jag hämta någon dag, då blir det en promenad runt sjukhuset.. Vi ska först få en utbildning i syrgas hantering, sen kommer vi kunna röra oss lite mer fritt :)

Nu måste jag kila in på rummet igen

<3

Förlängd grimmträning

Igår var han så duktig!! Han låg och ammade i 30 min, tog det lugnt så han hann med sig själv, fick nog inte i sej så jätte mycket men en god bit på vägen.. Idag sa läkarna att vi skulle öka på grimmträningen till ca 8 h per dygn så nu på förmiddagen har han haft grimma på sig i 4 timmar utan problem, tog även ett bad mellan måltiderna. Under hela tiden han har legat i famnen har han fått snutta på bröstet, snart fattar han nog vad detta är :-) Anders är just nu inne i stan och köper presenter :) undra vad det kan vara!! <3

Ammat

Dagen har fortsatt jätte bra, Oliver har även på eftermiddag haft syrgasgrimma på sig i två timmar och det gick bra denna gången med. Han har även under eftermiddagen ammat två gånger, första gången låg han bara och skrek och blev aldrig nöjd så då la jag honom till bröstet och då blev han nöjd direkt. Han sög inte så jätte mkt då men alltid något. Den andra gången var när han skulle ha 7målet pch man såg på honom att han letade så då tog jag ut honom och då sög han tag, kändes väldig ovant. Denna gången fick han i sig lite oh blev nöjd väldigt fort. Alltid en början!

Nu går det fort..

Ska kanske vänta mej ett bakslag nu... Allt har gått jätte fort!! I torsdags sänkte vi trycket till 3 och det skulle han ha över helgen, men redan dagen efter sänkte de ner trycket till 2 och lägre går de inte.. Han har varit väldigt stabil och har haft väldigt lite syrgas, maten har fungerat och han gick igår upp till 2025 g
Och idag när de kommer in från ronden säger de att vi ska börja grimmträna (en syrgas grimma som man har i näsa på honom) honom nu!! Blev lite små chockad, hade inte väntat mej det än, men det gick jätte bra.
Det var ovant för både mej och Oliver, det blev så tyst och skönt.. Man kunde tillomed höra när han smaskade! Det var en härlig känsla. Det som kan hända är att han kan bli väldigt trött av det och att baksalget kan komma lite i efterhand, men vi hoppas på det bästa.

<3

Sänkt tryck

Idag har de sänkt trycket på CPAPen så nästa vecka så kommer vi börja att vänja av honom CPAPen :) om allt går bra vill säga.
Läkarna bestlutade idag att ta bort berikningen i mjölken helt och hållet då han inte bajsar ordentligt och är hård i magen, hoppas att det blir bättre..

Igår blev siffrorna...

Vikt 1950g
Längd 41 cm
Huvudomfång 30cm


Han har inte växt så mycket på längden nu utan har lagt på sig lite på hullet istället :)

<3

Operation

Nu känns det bättre igen, efter att han fick lite blod blev han mycket bättre. Svängde inte så mycket och var allmänt stadigare. Behövde mindre syrgas igen och det känns bättre..

Igår hade läkarna pratat med de i Göteborg angående operationen på Olivers bråck, och som det ser ut nu ska man försöka vänta tills han är i v40 innan vi åker till Göterborg för operation, men skulle han få problem av det och ha ont hela tiden så ska vi åka dit direkt..

Han har fortfarnade bajsat dåligt, eller rättare sakt ingenting, verkar vara hård i magen så läkarna funderar på att sätta ut hans nutriprem helt och hållet.. Just nu får han 1 påse/100ml mjölk.

Idag är det onsdag och jag uppdaterar senare om hur lång han blivit :-) Imorgon har Oliver namsdag så jag och Anders var in till stan och köpte en namnsdagspresent.. Den är lite stor än så länge men snart kan han nog ha den!

Ett tecken på att han blivit större är att han nu har gått upp en storlek i blöjor, idag började vi använda newborn blöjorna istället för prematurblöjorna..

<3

Jobbig dag

Har varit en jobbig dag. Oliver har svängt mkt i sin syresättning och puls. Det har varit jobbigt för honom, har varit många läkare som har klämt och känt på honom. En kirurg har kollat på hans bråck och han ska prata med dem i Göteborg och se vad de säger. Som det ser ut nu så kommer oliver bli opererad inom en snar framtid. För det är inget som går tillbaka själv, tyvärr . Han har även haft svårt att bajsa så det kan vara mkt som gjort att han svängt så mkt idag. Kvällen var lite bättre son tur var, under natten ska han få lite blod så jag hoppas att morgondagen blir bättre än idag <3

Nybadad

Igår fick Oliver bada så han blev riktigt ren och fin :-)Stor pojk nu, vägde igår 1785g
Nybadad <3


Oliver är nöjd efter badet, 10 min senare somnade han

<3

v.33

Idag är Oliver i vecka 33 och man märker mer och mer att han börjar bli en bebis.. Han har börjat göra lite konstiga ljud för sig och är mycket mer vaken nu än tidigare..

Han har ytterligare gått ner på syrgasbehovet och ligger mycket stabilare, får se vad de beslutar efter helgen om de då sänker trycket lite till..

Ska nu iväg och kolla på när Anders ska spela innebandy här i Karlstad, skönt att få komma ut lite i solen:)

<3

Hjälp!!

yoJa då var det onsdag igen och vikt, längd och huvudomfång stod på listan.. och idag fick vi en chock när vi läste av vågen, trodde inte det stämde så vi tog in en annan våg och den visa det samma..
Han är nu i v. 32+4

Vikt 1705g
Längd 40,5 cm
Huvudomfång 28,9 cm


Igår vägde han 1630 g så han har lagt på sig!!

Lägger ut film från i söndags när han var 7 v gammal

Har varit en bra dag, än så länge fungerar det bra med att ha sänkt trycket, har inte behövt så mycket mer syrgas heller..

<3

Ett steg närmare

Idag har läkarna beslutat att sänka trycket på Olivers CPAP och det är verkligen ett jätte bra tecken :-) Hoppas att han kommer klara av det bra.. Sen sa läkaren att om allt skulle gå bra och man kan sänka ner trycket till 3 så kommer vi pröva att låta honom ligga utan CPAP en halvtimma åt gången :-) Detta kunde kanske redan hända efter helgen!!

Skriver mer senare ikväll, ska även då lägga in filmer

<3

Tisdag 6/4

Blev inget mer skrivet igår. Det var en otroligt rörig eftermiddag, 4 barn på avdelningen och mammor som skulle in med sängar osv. Sen tror jag närmare bestämt att personalen var dålig på att informera om vad som gäller inne på avdelningen.. De pratade i mobil telefoner och hade ytterkläder på sig.. Folk/kompisar kom in springades hur som helst.. Då ville jag bara här ifrån!!!

Idag har det varit lite lugnare och Oliver har varit duktig.. Han har fått en vaccinations mot RS visuset idag och det gjorde jätte ont tyckte Oliver.. Han fick den i låret, tyckte synd om honom då.. Sen vid 14 ska han få en ögonunderskökning till..<3


Oliver 7 veckor

Igår var Oliver 7 veckor gammal och vägde 1580g :) För första gången fick han ha kläder på sig st 38. Fick den av Olivers faster Anna :-)Skriver mer ikväll

<3

Påskafton

Då var påskafton över.. I år kände man knappt av påsken, har inte påskpyntat där hemma i huset, men det är ju inte så konstigt.. Våren är något man verkligen känner av.. Har idag varit ett underbart väder, kunde vara ute i solen och man blev varm av den..

Oliver har haft en kämpig förmiddag.. Mycket små Apneér och hade det jobbigt med maten, men det stora problemet var att han inte hade bajsat sedan dagen innan.. Försökte hjälpa honom lite, men det hjälpte inte..  Men till slut kom det en JÄTTE stor hög och då blev allt lite lättare igen..

Jag och Anders har varit på "80 års kalas" (två som fyllt 40 år) och åt mycket god mat. Tack för att vi fick komma, det var verkligen jätte trevligt..

Nu får det bli kvällen, måste se till att ta kort på Oliver imorgon, har bara en massa kort när han var liten men han ju som sakt var växt en del nu.. Ska se om jag kan klä på honom lite kläder också :-)

<3


Över 1500g

Igår vägde Oliver 1510g :-) Han växer på bra. Hade läkarsamtal igår och läkerna är väldigt nöjda med hur han utvecklas just nu.. Han växer bra och börjar komma ikapp sin kurva, sen har han även gått ner på syrgas och det är bra så i början av nästa vecka kommer de antagligen pröva att sänka trycket och se hur han klarar det.. Det är ett steg närmare att han blir av med CPAPen.
Dagen i går var en bra dag, hela förmiddagen låg han på 26% i syrgas och maten fungerade bra, sen vid 14 tiden fick han en ordentlig Apneé och efter det behövde han lite mer syrgas.. Han har även börjat skrika när han är riktigt hungrig..

Idag har jag varit hemma med Anders hela förmiddagen.. Vi har gått påskpromenad och jag vann 10 ägg :-) (va ja nu ska ha dem till) sen fick vi påskmiddag av Anders föräldrar.. När Anders skulle till jobbet äkte jag in till Oliver..
Även denna dagen har varit en bra dag, han fick en Apneé vid 18 målet men återhämta sig fort..

<3

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0