En massa kvällsfunderingar

Att de ska vara så svårt att släppa denna dumburken och hoppa i säng... Jag har kikat runt på lite födelsedagspresenter till Oliver som snart blir 2 år!

Sen har jag suttit och funderat på när han ska börja få sova i vanlig säng.. Han sover fortfarnade i spjälsäng och älskar sin säng.. Han är ju som en liten torped i sängen så jag är rädd för att han kommer sova på golvet varje natt ;-) Sen brukar han vakna på nätterna (behöver aldrig gå in till honom) och sitter och pratar en stund där inne och somnar sen om igen.. Risken finns ju att han då går ur sängen och börjar leka istället?!

Ska man låta han sova kvar i spjälsängen ett tag till eller ska man byta?! Hur har ni andra gjort med era små, gick de smidigt och hur gamla var de?

Kommentarer
Postat av: Emma

Viktor fick stor säng när han var ca 18 månader och det gick hur bra som helst.

Men det där med att flytta över till större säng är så himla olika. En del flyttar över innan de fyllt året och en del flyttar inte över förrän de är tre. Det gäller att känna vad som är rätt för ens eget barn, finns ingen som kan tala om vad som är rätt eller fel. Man kan ta emot råd men sedan så tror jag att det är magkänslan som måste bestämma.

Om ni väljer att byta och det inte funkar så är ju det värsta som händer att han får flytta tillbaka till spjälsängen. Värre än så är det ju inte :)

2012-02-03 @ 23:18:25
URL: http://emmsaklemmsa.blogg.se/
Postat av: Lizette

Instämmer med vad Emma skrev.... Följ magkänslan... :)

Elliot började sova i juniorsäng när han va 1,5 år... Funkade jättebra! :) Han har ju en bräda som stöd så han rullar inte ut.... Tog några dagar innan han fatta att han fick, och kunde, klättra ut sängen... Hehe! Ändå så var vi noga med att han fick testa på det lite innan han sov där första natten... Fick hämta honom på rummet flera mornar i rad... :P



Oliver kommer nog klara det suveränt! O som Emma oxå sa, om det inte funkar så är det ju bara att byta tillbaka! :D

2012-02-04 @ 12:25:03
URL: http://backgammon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0