v. 28+0

Ny vecka igen :-) och jag är så glad för varje dag som går.. Känns väldigt bra nu att man har kommit till perioden då man klassas som "höggravid"  

Ja vad har hänt på en vecka.. Inte så jätte mycket faktiskt, dock har jag börjat få bristningar på magen :-( Usch vad jag mår dåligt över det!! Men de är ju sånt som ingår när man är gravid, tyvärr.. Samtidigt har mitt gamla ärr som jag har på sidan av magen börjat göra väldigt ont och bli rött igen..  

Mått för denna veckan

Vikt - 60,5 kg (+0,1 kg)
Midja - 85 cm (+0 cm)
Mage - 90 cm (+1 cm)




Här kommer lite info om v 28 från vardguiden.se 

Barnet
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma
Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Puss&Kram


Kommentarer
Postat av: Lizette

Myyysmage! :) Vad skönt för dej att veckorna går o bebis stannar där h*n ska! :)

Tyvärr är det ju så med bristningar, vissa får det o det är ju som du skriver helt normalt... Men de ljusnar med tiden... :) Jag slapp bristningar på magen, men har istället högt upp på insidan låren, på rumpan o undersidan av brösten från amningen.... Inte så rockigt det heller... Men that's life! Samma visa var det under graviditeten med Elliot... Men som sagt, de hann o ljusna massor fram tills magen började växa igen! Hehe!

Det "drar" ju överallt så o det är ju inte så konstigt att "detta hemska" uppkommer... ;D



Ska du upp till Borgvik i helgen? Jag åker upp till Grums imorgon o kommer antaligen åka till Borgvik imorgon em o kolla läget... Vore kul o träffas! :)



Kram

2011-07-15 @ 22:11:32
URL: http://backgammon.blogg.se/
Postat av: Carro

Du borde testa lite "Target Action Toning Lotion". Många har kunnat undvika bristningar och hållit en åtstramad hud efter graviditeten med hjälp av den ;) Skönt att allt är bra iaf!

Kraaam!

2011-07-15 @ 23:52:59
URL: http://stylecarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0