Ond cirkel

Nu känns allt väldigt jobbigt, Oliver har kommit in i en ond cirkel.. Han har de senaste dagarn behövt mer syrgas och hans värden, på hur han syresätter blodet och hur han andas ut ordentligt har ökat en del. För att minska detta måste han ligga på rätt tryck och flöde i CPAPen och det är inte det lättaste.. För Oliver ligger gärna med öppen mun och då får han inte rätt tryck ner till lungorna pga att allt åker ut genom munnen och då får han inte det hjälp han behöver och därmed får man höja syrgasen..
Det jobbiga i det hela är att läkaren kommer in och säger att han måste hålla rätt tryck, annars finns det risk för att han hamnar i respirator igen för att han inte andas ut ordentligt och värderna om hur han syresätter blodet ökar.. En läkare säger en sak om hur han/hon vill att det ska vara sen hur det ska lösas får någon annan komma på.. i detta fall en sjuksöterska.. Efter många försök med att få rätt tryck så säger sköterskan att "jag vet inte hur vi ska lösa detta"
Det känns inge bra att veta att han kan bli ännu mer sjuk i lungorna om inte detta fungerar rätt, så vad ska man göra?!
Han nu suttit brevid honom i flera timmar och hållt igen munnen och hållt "näsan" på plats för att få rätt tryck..

Oliver har sen i måndags fått min mjölk berikad med lite extra protein och det är inte någon höjdare för han har börjat spy upp mycket av det så nu har de fått minska berikningen för att se om det beror på det..
Har även gjort en lungröntgen på honom idag, tyvärr har de ej så mycket att jämföra med så de hade inte så mycket att säga om dem..
Något positivt i det hela är att läkaren tycker han växer bra..

Man får kämpa vidare och se det positvia i det hela, men det tar på en!!

<3

Kommentarer
Postat av: faster maria

Tänkte bara skicka lite styrke kramar!! Puss på er vi tänker på er!!

2010-03-26 @ 10:41:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0