Våran eftermiddag

Jag och killarna har haft en riktigt mysig eftermiddag.. Till middag lagade vi pannkakor med grädde och jordgubbar, mums!!
Efter de ville Oliver ut så då hoppade vi in i bilen och åkte ut till betet där Agge, min 2 åriga hopphäst, går tillsammans med Besten, en 3 årig hingst..
Oliver älskar verkligen att träffa hästarna!! Wiggo sov så gott i bilen när vi gosade med hästarna..
 
Innan vi styrde bilen hem igen blev de en tur till Ica och killarna fick åka kundvagn tillsammans, dagens höjdpunkt tror ja ;) Oliver fick välja kvällsmat själv i butiken och de blev rostbröd och havregrynsgröt.. Men helst ville han ha fläskfilén men den får vänta till en annan dag ;)
 
Men den största händelsen i eftermiddag/kväll var att Wiggo sa MAMMA!!!! Lycka :D

Trollungar

De är lika duktig på att spexa dessa små grabbar.. Älskar er så obeskrivligt mycket <3
 
 

Juni utmaningen

Juni månad körde jag en egen utmaning, för att få platt och stark mage igen.. Tyvärr har jag inte gått helhjärtat in för denna utmaningen så jag ska fixa en ny för mej.. Har slarvat och de har inte blivit så många plankor jag hade velat.. Jag höll i bra i början, även om de inte blev två om dagen så blev de iaf en.. Men nu mot slutet har de varit noll, endast haft med plankan när jag tränat och sprungit..
Men resultat blev de ändå :-) Vikten har inte ändrat sig och de var målet..
Midjan före 67 cm - efter 64 cm (-3 cm)
Magen före 76 cm - efter 72 cm (-4 cm)
När man ser resultat blir man klart sporrad till att fortsätta men målet är absolut inte att bli mindre utan bara starkare i kroppen..
 
 

Lunch

Grabbarna sover och jag sitter och äter lite lunch i form av en köttbullsmacka.. Ska nu sätta mej och redigera lite bilder som jag inte hunnit med och skriva ett inlägg om min utmaning som jag hade nu i juni månad, mer om de i nästa inlägg..

Tårta

Maräng tårtan som inte blev som jag tänkt mej men fick bra betyg under kalaset.. Fanns inte en smula kvar när fikat var över!
Jag tyckte också den var god men var missnöjd över hur den såg ut.. Får göra på ett annat sätt nästa gång för något likvärdigt lär det bli igen :)
 

Vilken natt

Riktig jobbig natt för båda killarna och både jag och Wille skulle jobba från 8 på morgonen.. Wiggo vaknade till och från mellan 23-03, sov 5-15 min åt gången och ville helst att jag skulle sitta med handen på honom.. Oliver vaknade tillslut och var jätte ledsen för att Wiggo skrek så han var vaken mellan 00.30-2 någon gång..
Känner mej lite småsliten just nu.. Planen är att orka ut på en liten löprunda i kväll när barnen somnat.. Nu blir det bus med killarna och vänta in pappan som kommer hem snart :-)

Dagens

Inviger idag ett fynd från Lager157
 
Har igen försökt mej på att göra en tårta jag inte tidigare gjort och jag tror tyvärr inte resultatet blev bra :( Har inte tid att börja om nu så jag hoppas de kommer smaka rätt så bra iaf.. De ser inte så mycket ut för världen heller(bild kommer senare)
 

En ny granne

En ny granne har flyttat in i två hus bortanför oss.. Varje dag kommer detta lilla rådjur och hälsar på och äter mat hos grannen.. Häromdagen stod den vid vårat uterum och kikade in i hopp om att vi också skulle mata den.. Tror du vi hade en glad 2 åring!!
Undrar hur länge den blir kvar, kanske blir inneboende helt och hållet..
 

Grattis

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Anders födelsedag, Hurra Hurra Hurra!!!
Grattis älskling på dagen!!

Likheter

Sitter och fixar fotobok för 2011 och det tar sin lilla tid.. Man har ju glömt vad mycket bilder man har och de året hade jag inte ens en systemkamera hela året.. Köpte kameran i maj så efter de ökar antalet bilder kraftigt :-)
 
Hittade bilder på Oliver när han var 1 år alltså om man korrigerar hans ålder så skulle han varit 9 månader då så jag passar på att slänga in en bild på dem båda i ca 9 månaders ålder..
Finns det några likheter?
Jag tyckte ett tag att de blev mer och mer lika men nu vet jag inte.. Lite lika är de allt, men Wiggo har mer mej i sig och Oliver har mer pappa.. Iaf på dessa bilderna :-)

Pasta och köttfärsrätt till barn

Risoni är verkligen perfekt när man ska laga barnmat till 8-12 månaders barn, äldre också för den delen ;) Vanlig pasta blir gärna för stora bitar och lite svårätna för små barn, men Risoni är samma storlek som ris och de fungerar utmärkt till Wiggo att äta utan att sätta i halsen..
Här kommer recept på ett egengjort ihopkok, alla mått är på ett hum då jag aldrig mäter..
 
2 dl Risoni
Nötfärs ca 150-200 g
1 liten gul lök
½ vitlök
1 finriven morot
1 dl passerade tomater (går att använda tomatpuré också)
1-2 dl grädde (beror på hur rinnigt man vill ha de)
Lite vitpeppar
Oregano
 
Koka pastan så den är lite överkokt (lättare att äta för små barn då) och ställ åt sidan.. Stek lök, vitlök och köttfärs i lite margarin. när de är klart tog jag och hällde i allt i grytan med pasta i och ställde på plattan igen (sänk värmen så inte pastan bränner fast) Häll i passerade tomater, morot och grädde och krydda efter smak. Av detta blev de 6 barnmatsburkar.
 

Morgon tankar

Sovmorgon till 7.08, de är ovanligt för att vara Wiggo.. Regnet vill inte ge med sig och det ser ut som de kommer bli en blöt ridtur om någon timma..
Dagen i övrigt blir nog rätt lugn med inne mys och besök av T & A.. Angående Olivers vattkoppor är jag lite orolig över att detta inte var vattkoppor.. Någon med erfarenhet?! Han vaknade på morgonen med ca 8 stycken prickar i ansiktet och en på handleden.. Någon timma senare fanns de ca 7 stycken på fötterna.. Ingen av dem har varit vattenfylld och de är endast den på handleden som kliat lite.. Han har inte fått några mer och ingen feber vad vi har märkt..

Shopping

Planen för dagen ändrades och jag tog mej in till stan utan barn och sambo för att shoppa lite.. Tog mej ut till Välsviken för att spana in Lager157 och Stadium Outlet.. Oj så mycket fint de fanns!! Passade på att köpa present till älsklingen och en massa andra bra och ha saker..
 
Hittade en härlig SVEA tröja till Oliver och en fin keps som han inviger nu direkt ;-)
Ute på promenad tillsammans <3

Midsommar 2012

Våran planer för midsommar sprak lite när Oliver vaknade upp och var prickig, vi tror de är vattkoppor, säkert en väldigt lindrig variant då de endast är ca 15 prickar i ansikte och fötter och han är pigg.. Men detta gjorde att Oliver fick vara hemma med pappa när vi andra åkte till Borgvik..
Efter ett par timmar där åkte vi hem och hämtade upp Oliver och Wille för grillning hemma oss mina föräldrar..
Killarna skötte sig verkligen super och Wiggo somnade för natten vid 20 (han klarade inte längre) så han fick sova i en säng och så flyttade vi bara över honom i vagnen när vi gick hem.. Oliver var vaken till 22 utan gnäll och då begav vi oss hemåt och han somnade på två röda väl hemma i sin säng :-)

Godmorgon söndag!

Helt okej sovmorgon idag om man bortser från att jag var upp 5.30 och fixade mat till Wiggo.. Han somnade snabbt om och strax efter 8 vaknade båda killarna igen.. Härligt, jag är utvilad men har en riktig jobbig träningsvärk :/
Körde ett intensivt hemmapass igår där de flesta av kroppens muskler fick vara med och de känns!
 
Killarna leker inne på Olivers rum och jag ska strax fixa lite frukost sen kickar vi igång denna söndagmorgon med en promenad och utelek..

Middagsbjudning

I onsdags gjorde jag en trerättersmiddag som mina föräldrar fick vara försökskaniner till.. Lagade tre rätter som var helt nya för mej, varmrätten var den enda som jag gjort snarlik innan..
Förrätt - Melonsallad med rucola och rostade valnötter
 
Huvudrätt -  Fylld kycklingfilé med ungsrostade rotfrukter och bearnesiesås
 
Efterrätt -  Cheesecake med jordgubbar och chokladsås
Allt fick bra betyg men min personliga favorit blev efterrätten, den var ljuvlig!!
 
 

Wiggo 9 månader

Igår var våran lilla kille 9 månader!!
Hjälp vad de händer gjerjer med våran kille nu.. Kommer inte ihåg att det gjorde de med Oliver.. Han lär sig nya saker varje dag och han stora idol är självklart storebror!! Han ska göra allt som Oliver gör och vill leka med samma saker, gullunge!!
 
Han ålar sig fram överallt och ställer sig upp mot oss, är för feg för att testa mot andra saker men de kommer nog snart.. Står gärna vid vardagsrumsbordet och leker tillsammans med Oliver..
Han stod helt själv dagen innan sin 9 månadersdag, även om de var endast 5-6 sekuder så lyckades han parera sig och hitta balansen innan han hamnade i famnen på mej :-)
 
Äter de mesta, men föredrar hemlagad mat.. Äter 5 gånger under en dag och sover hela nätterna.. Dock får man ge honom nappern ett par gånger varje natt.. Har nu lite svårare att somna och sova på dagen, men för de mesta blir det en förmiddagsvila och en eftermiddagsvila..
 
Har lärt sig att göra "indianljud" och gör de flera gånger per dag, har även upptäckt klockan och är väldigt intresserad av den..
Säger pappappappa mest hela tiden, försöker lära honom att säga mamma men än så länge har de inte lyckats så bra ;-) De är även en hel del brumm ljud och baabba ljud eller så bjuder han på glädjetjut!
 
Fortfarnade lite blyg av sig mot ansikten han inte sett eller sett på ett tag, han klarar sig ofta från gråt då han alltid vänder bort huvudet när han tycker de blir jobbigt..
 
Vägde honom för ca två veckor sedan och då var de en liten kille på ynka 7800 g och 68 cm.. Ny vägning och mätning ska vi på snart igen då han fortfarnade tappat lite på sin kurva.. Har ju haft en kraftig förkylning så den dålig viktuppgång har säkert med de att göra..
 
 

Nytt på blogg.se

Alla som har blogg.se som verktyg har nog inte missat att de är omgjort på sidan :-)
Riktigt smidigt när man kan svara direkt på kommentarerna, de har jag verkligen saknat.. Så ställer ni frågor är det bara att gå in och kika där ni kommenterat :-)

Nu ska jag börja planera inför en 3 rätters imorgon!

Stadsloppet Karlstad


Var inte alls taggad inför detta lopp pga dåligt med träning de senaste veckorna.. Men efter lite uppvärmning kom jag igång och bestämde mej för att hålla ett jämt tempo loppet runt..

De första 5 km gick rätt lugnt ca 27-28 min och då insåg jag att tempot var tvunget att ökas lite för att hålla mej ifrån 60 min.. Mitt första mål när jag fick startbeviset var att springa under 60 min men sen ändrade jag till ett tuffare mål att springa under 50 min.. och nu de senaste veckorna har jag gått tillbaka till 60 min målet då jag inte alls känt mej redo för 10 km..
De sista 5 km försökte jag öka på tempot och hålla de in i mål och de lyckades riktigt bra :-) Kom in på tiden 54,11 min och de är absolut ingen kanon tid men för mej är det riktigt bra.. Nästa år SKA jag vara under 50 min!!

Min kära sambo sprang in på 40,58, tror han var lite ofokuserad idag pga att de samtidigt anordnade svensexa för hans kompis... Men de är självklart en super bra tid, men under 40 vill han ju vara..

Min kropp skriker just nu och de kommer bli en tidig säng för min del.. Kommer nog vara härligt stel imorgon!

Maskros



Lekfull Oliver



Älskade tokunge <3

En riktig favorit


När jag lagar mat vill jag göra det enkelt för mej och lika så är det när jag ska fixa mat åt Wiggo.. Häromdagen slängde jag ihop en Mos och torskrätt till honom som visade sig bli en favorit..

4 potatisar
½ fiskbuljong
½ dl morot och ärtor
1 torskfilé
lite mjölk


Kokade först potatisen i vatten och fiskbuljon, när den nästan var klar sänkte jag värmen och la i grönsakerna och torsken och lät de sjuda tills fisken var klar..
Hällde nästan av allt vatten, mosade ihop allt med elvisp och hade i en skvätt mjölk så de blev lagom konsistens.. Tog inte mer är 20 min att tillaga.. Perfekt!!
Blev 4 portioner åt Wiggo

Framåt :-)

Som jag misstänkte igår var Wiggo inne i en utvecklingsfas.. Han har då alltid svårt att somna själv och vaknar flera gånger när han ska somna för natten..
Idag fick han bevisa vad han lärt sig.. Han tar sig numera framåt!! Än har han inte kommit på att krypa "på riktigt" men de kommer.. han går med benen men armarna står still så om ett par veckor sitter nog även detta..

Så idag har han varit en väldigt nöjd kille på golvet.. Han tar ju sig fram och når de saker han vill leka med :-)

Träningssugen

Godmorgon!!
Trots extrem trötthet så känner jag stort sug efter att få träna.. Ge kroppen lite träningsvärk och ut och få springa av sig i skogen.. Dock är schemat för oss denna helgen inte den optimala för träning.. Mycket jobb!!

På lördag är det Stadsloppet och jag har inte löptränat på över 3 veckor!!
Till veckan är min plan att få in 3 pass, ett långpass 10-12 km och två kortare pass 5-7 km..

Nu ska jag snart hoppa i säng och sova ca 4 timmar för att sedan ta över barnen då älsklingen åker till jobbet..
God natt!

Älskade barn

Dagens fotostund
Som vanligt är Wiggo en riktig fotomodell och älskar när kameran kommer fram, lite värre är det med Oliver då han gärna vill va uppe i kameran och med en 50 mm objektiv behöver jag lite avstånd, sen är han ju aldrig still och de dröjer nog inte länge förrän båda killarna blir svåra att fånga på bild
Puss <3

Effektiv dag

Dagen idag har gått i ett och vi har fått otroligt mycket gjort.. Jag passade på att storstäda hela huset medans killarna var ute och lekte.. Därefter röjde vi i källaren och Wille tod med sin far och körde en vända till tippen och jag passade då på att röja i garaget och ställa allt på plats (allt har en tendens att hamna på fel ställen) samt att sopa garage och uppfart..
När de kom hem från tippen så blev bilen tvättad och jag diskade och fixade inför maten.. Gräset hanns med och klippas och Wille hann träna och vi han även med på en spontan fika med goda vänner :-)

Så himlans skönt när så mycket blir gjort, har lite lättare att slappna av då och sova ordentligt när jag jobbat natt.. Helgen kommer bli jobbig som den redan är då vi jobbar om varnadra.. Jag 22-06 hela helgen och Wille jobbar ca 11-20 hela helgen.. De betyder väldigt lite sömn för min del men de ska nog gå bra :-)


Bild från arkivet på Oliver våren 2011


Nationaldagen


Nationaldagen firade vi med släkten utanför Askersund på en jätte fin herrgård.. Min farfar fyllde 80 häromdagen och vi ville fira honom lite extra genom att samla alla hans barn och kusiner..

Dagen var helt fantastisk och vi fick avnjuta en underbar trerätters middag.. De är väldigt sällan man träffas såhär alla samtidigt och de var kul att så många av oss kunde komma.. Endast två stycken fattades och det var Filips sambo och min Anders..

Killarna skötte sig super hela dagen och jag hade mina två små kusiner som extra barnvakt åt Oliver :-)






Min kusin Paulina och Wiggo

Grabbarna spelar lite boul.. Oskar, Anton, Niklas, Robin och Filip

Instagram

Ja då har man åkt dit också ;-) Försökte verkligen hålla mej ifrån detta men de är svårt.. Heter iaf miatellebo och jag har precis börjat!

Blir bloggen dåligt uppdaterad så ser ni garanterat skymten av mej på instagram.. Lite lättare där då jag har telefonen med mej hela tiden..

Tiden finns inte jämt att sitta ner och skriva blogginlägg.. Vissa blogginlägg gör jag via telefonen men de blir inte så ofta, tycker de är mest bökigt och den vill inte jämt få med bilderna..


Dagens mamma

Slänger in en dagens som händer otroligt sällan på denna bloggen, men kanske något man ska försöka göra lite då och då..

En vanlig söndag


I våran familj är söndagar lite tråkigt ur familje synpunkt.. De är väldigt ofta vi jobbar om varandra på söndagar och lika så idag.. Älsklingen började kl 11 och jobbar till 21, är hemma runt 21.30 och vid 21.45 åker jag till jobbet och gör ett natt pass..
Vi hann umgås en liten stund ute i en lekpark innan Wille tog cykeln till jobbet, man får ta till vara på den lilla familjetid man får vissa dagar :)

Jag och barnen ska i eftermiddag åka in till stan och fira min farfar som blir 80 år idag :-)

Bjuder på några bilder från våran förmiddag med de bästa jag har!

Oliver och Wiggo letar efter något?!

Grabbarna ska ta en båttur <3

Nyvaken och glad efter en lite tuppluri vagnen

Gunga är rätt skoj, speciellt när mamma försöker ta mina fötter ;-)

Woodjoggen 2012

Idag sprang min kära sambo 1 mil på Woodjoggen och slog sitt personbästa med 3 min!!! Kom in på tiden 39,58 min..
Duktig är han min älskling!!

Tränar fotoredigering

Försöker lära mej lite fotoredigering.. Har inte redigerat mina bilder jätte mycket pga att jag inte kan/har lärt mej.. Har ibland ljusat upp bilder och ibland gjort dem svartvita.. Men man kan ju göra så mycket mer bara man tar tid att lära sig..

Satt och mixtra lite nu med en bild som är jätte härlig på Oliver men tyvärr fick jag inte helt bra skärpa i bilden i själva fotostunden (inte jämt helt lätt på en livlig 2 åring)
Men genom lite redigering av ljus och skärpa så tycker jag att bilden blev lite bättre, eller vad tycker ni?


Träning

De har blivit riktigt dåligt med träning den senaste veckan, men man ska inte träna med förskylning i kroppen.. De är viktigt att lyssna på kroppen!
Planen var att springa Woodjoggen här i Grums imorgon men jag får hoppa den helt enkelt.. Siktet är nu inställt på Stadsloppet i Karlstad om ca 2 veckor..
Hoppas kroppen piggnar på snart så får de bli hårdträning..

Har ett nytt mål för Juni månad som är att köra plankan 2 gånger om dagen 3*60sek.. Vill bli starkare i magen och framförallt vill jag få tillbaka min platta mage igen.. Nu när jag inte har någon vikt att gå ner längre så är de styrka som behövs..
Har tagit mått och bilder för att kunna jämnföra och resultatet får ni se om 30 dagar :-)

Studievägledare

Idag var jag iväg till en studievägledare för att prata lite studer, hade ställt in mej på att få en hel del information som jag inte visste om, men de visade sig att jag visste de mesta.. Konstigt då jag inte alls är inne i hur de fungerar att läsa som vuxen..

Min plan är att läsa Naturkunskap B nu till hösten men de största problemet just nu är de redan har stängt de kuserna, jag hoppas jag kan komma in ändå eller lyckas komma in någon annan stanns och läsa kursen..

Ja de återstår att se, de känns som man har en plan med vad man vill göra just nu iaf och de känns väldigt skönt!

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0