Bloggen

Blogglusten börjar smyga sig tillbaka efter ett par veckor av dåligt uppdaterande.. Vi har en jobbig förkylning som härjar här i familjen med feber, hosta och hals ont.. Wiggo har haft det riktig jobbigt och Oliver äter dåligt.. Jag börjar också känna mej lite halv risig men jag hoppas jag slipper undan de värsta..

Ska strax ge mej ut till de underbara små djuren i stallet.. De är verkligen min fristad och jag älskar att vara där!!

<3

Hårdträning

Wiggo ligger i riktig hårdträning trots en jobbig förkylning.. De gungas och är mycket plankan som gäller.. De är så häftig att se, de ger sig aldrig och skulle vi jobba på lika hårt som de gör en dag skulle vi inte ta oss upp ur sängen dagen efter..

Stora killen har även lärt sig dricka vatten själv.. och han är såååå stolt :-)



Mobilinlägg

Sitter på verandan och äter lite lunch.. Killarna sover middag och senare ska vi iväg på kalas... :-)


Kläd och sko tankar

Värmen verkar var ahär för att stanna och de är helt underbart.. Så synd för lille Oliver att han ska vaa så förkyld, men han var mycket piggare idag än vad han varit de andra dagarna..

Idag blev det en tur till Karlstad för att inhandla lite sommarkläder till pojkarna, eller framförallt till Oliver.. Har haft en väldigt tur när de kommer till kläder till Wiggo.. De kläderna som Oliver hade förra sommaren kan Wiggo ha nu, vissa plagg är lite stora men de växer han ju i..
Visst kan de vara lite tråkigt att använda samma kläder till killarna men de är väldigt ekonomiskt.. Sen är vissa plagg väldigt lite använda..
De är nu man inser vad liten Oliver var innan han växte ikapp (som han i stort sett har gjort nu).. Mycket av de Wiggo har nu (8månader gammal) hade Oliver när han var 17-18 månader! Helt galet :-)

Köpte även ett par sandaler till Oliver och vi satsade på ett par ordentliga så inte hans små fötter ska ta skada.. Ville ha en sko som var bra uppbyggt men även mjuk och skön att ha på foten.. Valde en sandal som även ska fungera bra att ha en strumpa i ifall väldret är lite kallare i sommar..
Valet föll på ett par Kavat skor av modellen Diggy

Har vi tur så kommer dessa små skor även passa Wiggo nästa sommar :-)

Intervallträning

Har den senaste veckan blivit mycket intervallträningar i löpningen och de känns i mina ben.. Förra veckan körde jag ett pass med korta intervaller 16*20 sek med 10 sek vila emellan, senare i veckan blev de tuffa intervaller tillsammans med Angelica.. 5*500m och efteråt 3*100m i brant backe..

I måndags var jag med i gruppträning och då var det stegringsintervaller, 1 min, 1,5 min, 2 min och därefter ner igen till 1 min, sen blev det korta intervaller i skogen (inga stigar utan rakt ut i ojämn mark) om jag minns rätt blev de en 10 korta intervaller på ca 20-30 sek vardera..

Dagens löpning gjorde jag tillsammans med min sambo, meningen var att jogga runt ca 7-8 km men så blev tyvärr inte fallet, baksidan av mitt högra lår vill inte vara med, kände av de redan igår men körde på ändå och idag var det betydligt värre.. Sprang ändå på i hopp om att det skulle ge med sig men vi fick avbryta turen efter ca 5,5 km..

Nu blir det vila ett par dagar och hoppas att låret frisknar på..

Wiggo 8 månader



Wiggo är idag 8 månader!!

Slog mej idag att han börjar faktiskt bli stor.. Han är ingen bebis längre utan en liten kille med en egen personlighet.. En kille som vill otroligt mycket, varför vara still när man kan röra på sig.. Charmar de flesta med antingen ett stort leende, stor gapande mun eller en sur underläpp..

Går inte lämna honom längre stunder då han förflyttar sig (för de mesta bakåt och åt sidorna).. Idag lämnade jag honom i Olivers rum bland leksakerna sittandes och någon minut senare fann jag honom jätte nöjd under Olivers säng på mage!
Ska bli spännade och se om han intar ål tekniken som Oliver eller om han kommer börja krypa på riktigt, men jag tror de kommer dröja minst 1 månad till..

Trodde jag skulle bli kallad på 8 månaders kontroll, men de har jag inte blivit så jag får ringa imorgon och höra mej för.. Spännade och se hur mycket han har växt sen 6 månaders kontrollen..

Söndag

Oliver är tokförkyld och jag är rätt trött.. Tur att lille Wiggo är pigg iaf :-) Ska snart ut på sista nattpasset för denna helgen och sen väntar en fullspäckad vecka.. Med stalltjänst, jobb, ev betessläpp och 3 årstest...

Killarna sover för natten nu och jag ska passa på att vila någon timma..

Fina Agge <3

Nätter

Snart dax att ge sej ut på andra natten... Har blivit lite sömn så jag vet en som kommer vara trött de sista timmarna av passet :-)

Idag invigde vi grillen för första gången iår.. Vet inte varför premiären drog ut så på tiden, men så är det.. I vanliga fall brukar vi grilla tidigt i april..

Nu blir det kvällspromenad med vovvarna som vi är "barnvakt" åt, sen vila lite innan jobbet kallar!

Härlig fredag


Fredag förmiddag tillbringade med jämåriga Axel och underbara Tina.. Pojkarna busade runt och båda var riktigt trötta inför lunchvilan..
Skönt att han två killar som leker så självständigt så vi mammor kan sitta och tjöta och ta kort såklart ;-) Wiggo sov sig genom hela lekstunden, vaknade lagomt tills vi skulle gå hem :-)


Fotbollsmatch i Borgvik

Eftermiddagen har tillbringats på Borgviks fotbollsplan.. Pappan i familjen hade match och jag, min bror och små killarna var åskådare, dock hade både jag och min bror lite dålig koll på resultat i matchen, vi hade fullt upp med en busig Oliver som var överallt!! :-)
Huvudsaken är ju ändå att han hade kul och de verkade de som iaf.. Var den sista kvarten som han började tröttna men de är fullt förstårligt efter drygt 2 timmar..

Ett tag fungerade bilar som sysselsättning...

Lite senare fick russina vara sysselsättningen, en hel halvlek sprang han runt och käkade russin, mycket tid gick åt till att leta upp russin som han tappade under sina springturer ;)

Wiggo myste mest i vagnen...

men fick även tillbringa lite tid på gräset som var väldigt spännade

Pappa i full action!!!


Mobilinlägg

Krypställningen är intagen :-)


Fotografering

Var till Växtriket igår i hopp om att lyckas få ett syskonkort på mina bus killar.. Men Oliver var otroligt svårflörtad och var jätte sur när vi skulle ta kort, Så tyvärr blev det inga kort på dem tillsammans..

Så istället åkte jag hem och testade mej fram här hemma.. Dock är det otroligt svårt att fånga båda på bild, men jag fick några riktigt bra bilder på var och en :-)





Sista bilden så slog jag igång fläkten i taket och båda killarna blev helt till sig på sina egna vis ;-)

Vårruset 2012 Karlstad

De bjöds inte på något direkt skönt vårväder när vi intog Karlstad för att springa 5 km.. De var ruskigt blött överallt och regnet föll ner mest hela tiden...
Man stofd in i de längsta med kläderna på men strax innan uppvärmning åkte jackan av och man blev varm i kroppen rätt fort så länge man höll igång..
I vanliga fall brukar jag vara dålig på att vara med på uppvärmningarna men i år var det ett måste, hade nog frusit ihjäl innan start annars ;-)

Som vanligt när man startar i en stor klunga är det alltid någon som ska stoppa upp för en i starten och likaså igår.. Nu var de ju vattenbölarna som var den största boven, vet inte riktigt vad folk tänker på när de stannar så fort de kommer vatten..
Jaja jag traglade mej förbi på ett riktigt smidigt sätt ändå och tappade inta allt för mycket fart.. Jag höll min plan genom hela loppet.. Körde lite lugnt den första km för att slippa jaga mej förbi en massa folk och så fort de började glesa ut så höjde jag upp tempot lite för att försöka klara mitt mål (under 25 min)

Benen kändes riktigt bra men jag hade ingen som jag kunde ta följe på, de flesta som sprang runt mej sprang i ett väldigt ojämt tempo och jag ville hålla ett så jämt som möjligt.. Men de flöt på bra och när jag inser att mitt mål kommer kunna gå vägen fick mina ben ny energi och jag sprang i mål på tiden 24,39!! Så himla härligt att klara ett uppsatt mål..
Sen är man ju tävlingsmänniska så efter ett par timmar var jag inte riktigt nöjd ändå.. Hade nog kunnat ta ut mej ytterligare, jag hade mer att ge, men jag var lite feg under loppet att kroppen skulle säga ifrån.. Har aldrig sprungit så fort tidigare så jag visste inte vart min gräns är..
Inför nästkommande lopp är såklart målet att slå mitt nysatt personbästa :-)

Mina solstrålar <3



Träningsveckan v 18

Åter en dålig träningsvecka.. grr vill ju så mycket mer men tiden räcker inte till, tyvärr!
Blev ett pass i källaren där de blev 30 min cykel (1,5mil) och 20 min styrka, dagen efter blev de ett löppass i terräng på 25 min (4,5 km)

Ett ordentligt ridpass och en PW på drygt 50 min

Detta var de jag hann med, känner att jag inte alls är klar inför Vårruset på torsdag.. Hade velat få in fler löpass.. Som schemat ser ut så hinner jag nog ut på två pass innan torsdag.. Får nog bli ett lite längre på tisdag och sen ett lite lugnare och kortare pass på onsdag :-)


Söndag och sjuka barn

Killarna avlöser varandra i magsjukan...usch och fy!! Är glad för att de är en betydligt lindrigare variant denna gången.. 
Blev lite sömn inatt pga Wiggo som vaknade i omgångar och gallskrek, stackaren.. Inatt hoppas vi på en bättre natt då jag börjar jobba kl 06.00 imorgon..

Innan de blir sängen för mej så står det en massa måsten på min lista som ska fixas idag!!

Killarna kikar på "morgontvn"

Chokladboll


ÅÅ finns det något så gått som en chokladboll?! Igår till filmkvällen bakade jag några chokladbollar och de fanns även kvar idag.. Jag har väldigt svårt att hålla mej ifrån dessa godbitar!!

Jag har alltid kaffe i mina, tycker de blir godast smak i dem då.. Fick en rolig kommentar av min sambo när jag hällde i allt i en bunke

"Neeeejj.. Ha inte i kaffe, de blir inte goda då!! "
"Men jag har alltid i de och de har väl aldrig varit fel på dem tidigare?!"


Och som jag misstänkte åt han dem gladligen när jag var klar med dem ;-)


Hundvakt

Idag ska vi vara hundvakt åt Maxi och XL i en hel vecka.. De kom för någon timma sedan och de verkar redan ha kommit till ro.. Maxi har intagit sin favoritplats här hemma och XL bekantar sig fortfarnade med den nya miljön..
Han tycker Wiggo är lite småläskig i sin gåstol men han kommer nog vänja sig fort :-)



Maxi och XL

Filmkväll

För en gång skull är vi båda lediga och hemma på kvällen så idag blir de film för hela slanten :-)
Trevlig helg!!


Kondition + Styrka

Har blivit dåligt med träning under föregående vecka.. Körde ett ordentligt löppass på måndagen i grupp och de slutade på hela 11,5 km :-)
Övrigt under veckan blev de två ridpass och ett pass med Tabata intervaller (innehöll benböj, armhävningar, höftlyft och plankan)

Pågrund av dålig med träning förra veckan började jag maj månad starkt och körde en kombinerat pass nere i källaren..
Spinning 10 min, därefter Pullover 15*2 rep, Knäböj med korsade armar 15*2 rep och Plankan 2*90 sek

Spinning 10 min, därefter Lateral raise 15*2 rep, Höftlyft 15*2 rep, Omvänd crunch 15*2 rep

Spinning 10 min, därefter Triceps extension 15*2 rep, Bred knäböj med vikt(4kg) 15*2 rep, Finska stolen 2*40 sek

Totalt blev de 30 min spinning (15 km) och lite drygt 20 min styrka

Programet hittade jag i tidningen Fitness och de är Jarkko Kortelainen som satt ihop de.. Konditionen kunde man variera genom att antingen cykla, köra rodd, springa eller köra på crosstrainer..

Måste få tid över till att ut och springa lite denna veckan, för nästa vecka är det nämligen Vårruset här i Karlstad!! 

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0