Söndag morgon

Som jag misstänkte skulle Oliver vakna 1 timma tidigare.. Hade glömt bort det igår kväll så jag la honom som vanligt.. Gav honom en vällingflaska så han är rätt nöjd.. Frukosten får bli lite senare, runt 9-10 som vanligt :-)

Förkylningen tog nya tag på mej och Wiggo igårkväll... Jag var helt utslagen och inatt vaknade jag med ögoninfektion.. Wiggo var så sliten igår kväll, stackaren! Han sov och sov mest hela tiden och även han var helt klibbig i ögonen..
Trots förkylningen i kroppen så bestämde han sig för att slå upp sina små ögon vid tolv tiden och var då vaken 2½ timma.. Tillslut somnade han brevid mej i sängen och sov 4 timmar..



Nu vaknade Wiggo.. Dax för mat :-)


Badhuset



Idag var vi till badhuset med Oliver för första gången.. Han tog det riktgit bra för att vara första gången tycker jag.. Var lite spänd i början men de släppte mer och mer..
Vi märkte att Oliver är precis som mej, en liten "fryslort" :-) Efter ca 20 min var han blå om läpparna och hela han skakade.. Upp och värma sig en stund och sen var det i bassängen igen!



Blev inte så mycket kort tagna pga dåligt ljus där inne.. Men gör ett nytt försök nästa gång vi är där :-)



Underbara bilder




Foto: Ulrica Tellebo

Igår var jag, mamma/mormor, Oliver,Wiggo och Maxi i lekparken.. Min mamma hade såklart med sig kameran och tog en massa underbara kort  :-)
Vill ni se mer fina foton så är det bara gå in på hennes hemsida...klicka här!

Nu ska ja fortsätta med storstädningen här hemma!

Puss&kram

Egentid... nej inte idag ;)


Tillslut somnade Wiggo

men då var det en annan liten kille som ville vakna :-)


Så här blir det ingen lugn stund idag inte :-)

Älskar mina grabbar <3

Mått & träning v.5


Höfterna
känns bättre och bättre och efter att jag var ner och prata med barnmorskan om mina foglossningar känns det betydligt bättre..

Träningen
har varit lite si så där då jag blev så himlans förkyld i helgen, men jag har försökt ta mej en liten promenad varje dag..

Torsdag - 50 min (4,8 km)
Fredag - 30 min
Lördag - 30 min (2,8 km)
Söndag -
Måndag - 20 min
Tisdag - 25 min
Onsdag - 30 min

Vikten står rätt stilla tycker jag men för att få bort den så är det hårdare träning som gäller och det kör jag igång med så fort jag varit på efterkontrollen..

Vikt - 57,8 kg (-0,6 kg)
Midja - 74 cm (-3 cm)
Mage - 82 cm (-1 cm)

Till veckan ska jag nog ge mej på första ridpasset :-) Ska bli såå underbart!!!!



Blåsigt och kallt



Idag är det tråkigt höstväder.. Tycker om hösten men inte dagar som denna..
Tog på oss en massa kläder och gick ut på förmiddagen.. Wiggo kom aldrig till ro inne och var väldigt övertrött.. Men efter en stund i vagnen somnade han som en stock :-)
Gick först en promenad, vill att förkylningen släpper snart så man kan börja springa, och efter de så stannade vi till i en av alla lekparker här i Grums så att Oliver kunde leka av sig lite..




Oliver fick idag inviga sin nya jacka :-) Fleece jacka och byxor under var ett måste idag i det blåsiga vädret!

Efter en stund sov han som en stock i vagnen <3

Ska nog ta och baka något idag... kanske Kärleksmums??! :-)

Sjukstuga


Mina två små hjärtan håller hand <3

Idag har det bara varit sjuklingar här hemma.. Den enda friska i familjen jobbar!
Wiggo vaknade imorse och var helt täppt i näsan...igen!!! Han hostar även lite.. Jag är helt matt i kroppen och hostar och snorar :-(
Oliver är på bättringsvägen så jag hoppas han kan gå till dagis på torsdag.. Dock hostar han väldigt mycket på natten fortfarnade och snoret rinner...

Förmiddagen tillbringade vi ute i lekparken och eftermiddagen har vi varit inne.. Min ork tog skut efter promenaden på förmiddagen.. Så när Oliver sov middag (i nästan 3 timmar) så passade jag och Wiggo på att sova vi med :-)





Nu blir det soffläge för mej och Wiggo och vänta på att älsklingen ska komma hem :-)

Puss&Kram


BVC

Har en sovande Wiggo i min famn och Oliver ligger i sin säng och sover.. Även jag skulle behöva ta en sovstund men jag fastnar vid datorn istället..

Idag var vi på BVC besök jag och Wiggo.. (4 veckors kontrollen) och han växer och utvecklas bra och är ingen liten kille längre..

Vikt - 3910g
Längd - 51,5 cm

Nu i två dagar har han börjat ge en svarsleenden och det är så underbart!!

Puss&kram

Bergviksdagarna

Hela familjen tog en tur till Bergvik idag på förmiddagen.. Blev en del handlat, en massa måste saker till Oliver.. Kunde inte missa det otroligt bra erbjudandet som var på Polarn & Pyret..
Köp en skaljacka och få en vindfleece jacka på köpet :-) Så nu har Oliver kläder för våren då vi tog en extra stor storlek!

Trots att Oliver är tokförkyld skötte han sig hur bra som helst.. Inte ett enda gnäll från hans sida när vi var där och han somnade i bilen hem.. Dock ville han inte somna sen när vi kom hem så vi hade en sliten grabb inför läggning.. Han somnade i min famn, och det händer aldrig i vanliga fall!! 

Jag har också åkt på samma förkylning som Oliver och jag förstår nu varför han varit gnällig.. Stackaren!!
Nu blir det nattning av Wiggo och sen bums i säng!¨

Natti natt


Wiggo 1 månad

Idag är vår lilla plutt 1 månad gammal <3



- Wiggo kan fixera blicken och älskar att man pratar med honom
- han har börjat använda vissa kläder i st. 56
- han gillar att ligga på mage
- han är redan jätte stark och lyfter huvudet i bukläge, dock inga längre stunder
- han sover i egen säng hela natten, matas 1-2 gånger per natt
- äter bara bröstmjölk
- har rullat från mage till rygg!!! Gjorde detta den 17/10.. Så klart var det inte medvetet men han tog i så mycket så han tippade över.. Han blev lite chockad över händelsen tror jag :-)
- Älskar sin vagn, somnar så fort man packat på honom kläderna och lagt honom i vagnen
- sover, äter och skiter är vad han gör mest.. han har några vaken stunder per dag och när han väl är vaken kan det lätt vara i över 1 timma :-)
- tycker inte om att byta blöja och byta kläder.. En av få gånger han skriker riktigt ordentligt!!
- skriker bara när han vill ha mat eller om han är trött annars är han en glad sparv :-)

Tror jag fick med det mesta :-) Ska vid varje månad för min egen skull skriva upp vad han kan, gillar och ev inte gillar vid varje månad.. Bilder från idag och igår på 1 månaders killen :-)





Sjukling

Har en sjukling här hemma och det är min grabb Oliver.. Han har feber, hostar, snorar, rinner i ögonen och verkar ha ont i halsen (svårt att fråga en 1½ åring :/).. Allt detta medför en väldigt hängig och gnällig Oliver..

Försöker så gott jag kan med att ha båda mina grabbar i famnen men det är svårt.. Båda är nu i stort behov av närhet och man kan ibland känna sig otroligt splittrad..


Mina två älsklingar  <3


Mått & träning v.4

Körde på bra med promenader i slutet av förra veckan, men har de senaste dagarna blivit lugnt pga mina höfter/fogar.. Tycker det borde bli bättre snart..

Torsdag - 60 min (5km)
Fredag - 30 min (2,8km)
Lördag - 45 min (3,7km) + 60 min (5km)
Söndag - 40min (3,7km) + 70 min (6km)

Början på denna veckan har det bara blivit små promenader... Men hoppas kunna köra på nu igen..

Måtten för veckan har inte inte ändrat sig värst mycket..

Vikt - 58,4 kg (-0,3kg)
Mage - 83 cm (-2 cm)
Midja - 77 cm (-0 cm)



När jag ammar gör....



Oliver så här... Han röjer i allt!!!

Idag vill inte Wiggo släppa mej och mitt bröst, han sover inte ens så natten och förmiddagen har varit rätt krävande.. Nu sover iaf Oliver middag

I skrivande stund så ligger Wiggo i min famn och små kikar... Han vill kanske ha koll på så jag inte ska lägga ifrån mej honom :-)

Bärselen kom fram förut när Oliver behövde lite tid.. Ja man får komma på en massa små lösningar så båda barna blir nöjda.. Lejonkungen har fått rulla på tvn också.. Oliver gillar alla djuren :-)

Snart kommer min farmor och farfar på besök..

Kram

Innebandy proffs?




Olivers morbror Anton har fixat ordningen en innebandy klubba.. Så här är det ingen låtsasklubba ;)

Oliver på förskolan

Oliver är nu inne på sin fjärde vecka och allt har gått bra fram till i torsdags.. När Wille lämnade honom blev han jätte ledsen och lika så idag när jag lämnade honom.. Han ville inte gå in till de andra barnen..
Är nog mycket som kommer ikapp honom nu kan jag tänka mej.. Han började på förskolan samtidigt som han fick en lillebror!



I övrigt är Oliver väldigt okomplicerad och gnäller sällan när han är där.. Det enda som är ett litet problem är att han äter dåligt, men det släpper nog tillslut!

Ska nu gå och hämta honom från förskolan.. Funderar även på att ändra hans tider lite! Vi får se, har inte bestämt än hur han ska gå :-)

Kram


Besök

Helgen har gått i ett och sprungit iväg väldigt fort..
Igår hade vi besök av mina kusiner från Stockholm.. Det var jätte roligt att få träffa dem.. Wiggo fick massa fina presenter :-)



Wiggo med några av hans presenter :-)


Oliver 20 månader

Tiden går så fort och jag började så smått inse att Oliver snart är 2 år!! Helt otroligt :-) Idag är han 20 månader och här kommer en månadsbild på mitt charmtroll <3




Wiggo 3 veckor


Wiggo 3 veckor gammal <3

Mat överallt!


En vanlig syn när man har en 1½ åring som ska äta mat själv ;)

Ivanliga fall har vi hunden Socka hemma hos oss men igår lämnade vi henne hos min mamma då Socka ska valpa där... Så både jag och Wille fick en chock när vi fick se golvet efter middagen... Kan bara säga att Socka är en otroligt bra dammsugare!



Mått & träning v.3



Har denna vecka fått till en massa promenader.. Målet för nästa vecka är att förlänga dessa promenader och öka på tempot.. Ev så får det bli två promenader på en dag ifall tiden finns där...

Torsdag - 90 min promenad i rätt lugnt tempo
Fredag - 60 min promenad
Lördag - 40 min promenad (3km)
Söndag - 45 min promenad (drygt 3 km)
Måndag - 35 min promenad
Tisdag - 70 min promenad (6km)

Tisdagens promenad kände jag av höfterna igen och hade ont även dagen efter så det blev ingen lång promenad då.. Hade fullt upp med två barn hela dagen :-)

Vikten har det inte hänt så mycket med men har tappat ytterligare några cm runt midja och mage..

Vikt - 58,7 kg (-0,1kg)
Mage - 85 cm (-2cm)
Midja - 77 cm (-2cm)

Hoppas snart kunna lägg in ridpass.. Är så otroligt ridsugen!!!


Dagen så här långt

Dagarna bara springer iväg!!

Fick en bra nattsömn inatt :-) Wiggo vaknade för mat en gång vid 02.30 sen blev dock morgonen värre... Vaknar vid 6.30 och har magknip stackaren.. Inget annat än bröstet dög för honom.. Tur man fick några timmars sammanhängande sömn under natten :-)

Oliver är väldigt sliten idag men vi tog oss ut till lekparken ändå nu på förmiddagen.. Skönt att få vara ute i det fina höstvädret..



Sliten grabb och det syns på bilderna..


Hösten är allt bra fin :-)

Har nog snart en liten Wiggo som vill ha mat, just nu sover han ute i vagnen.. Oliver ligger orolig i sängen och försöker somna.. Han har varit väldigt svår med läggning nu några dagar.. Gråter och gråter :( Jobbigt i ens mammahjärta!!


Wiggo bvc

Har varit på ett bvc besök idag med Wiggo.. Allt såg bra ut, dock har han sin gulsot kvar men det är ingen fara så länge han äter och är pigg :-)

Vikt - 3310g
Längd - 49,5 cm
Huvudomfång - 35 cm

Vid 13 dagar var han över sin födelsevikt och nu vid 19 dagar ser hans siffror ut så här.. Har inte varit speciellt orolig över att han ska gå upp i vikt då han äter bra och jag har känt på honom att han har blivit större :-)



Nu ska jag hämta Oliver på dagis för att sedan fortsätta med alla "måsten" här hemma ;)

Kram

Vill men kan inte


Mina tre killar som betyder allt för mej <3

Finns mycket jag skulle vilja skriva just nu.. men det går inte!!

Älskar min underbara sambo och mina två barn..

<3

Egentid

Låg i sängen ända till halv tio idag och det behövdes.. Wiggo hade bestämt sig att vara vaken mellan 12 och 3 inatt.. Som tur är så skriker han inte utan han är nöjd ifall man sitter och pratar med honom :-) Efter mat och en dell gungande somnade han vid 3 tiden.. Sen sov han till 05.30, mat igen och sen sov han till 7.30.. Efter de somnade han bredvid mej i sängen.. ¨
Tur att man inte behöver så mycket sömn för att orka vara vaken på dagen :-)

Efter frukost och lite lek så gick jag ut på en promenad med grabbarna.. Riktigt skönt faktiskt!! Var meningen att vi skulle bada med Oliver i badhuset idag men det får vänta tills han inte är så snorig som han är nu..

Nu sover båda mina små änglar och jag har lite egentid :-) I eftermiddag väntas kalas!!


Vädret var idag inte helt på topp men väldigt skönt att vara ute och gå i :-)

Hoppas hoppas

Inatt hoppas jag på en bättre natt än den som var.. Wiggo ville ha mat VARJE timma hela natten!! Lillplutten har ju redan fått sin första lilla förkylning.. Så kan kanske vara det som gör att han ville äta och ligga vid bröstet större delen av natten..

Får jag bara 2-3 timmar i ett svep så är jag nöjd :-) Ska inatt lägga honom i lite halvsittande ställning för att underlätta andningen på honom då han är lite täppt i näsan..

Nu blir det natten för mej!


Charmtrollet <3

Puss&Kram


Första badet

Idag fick Wiggo bada för första gången.. ÅÅÅ han bara älskade de!! Precis som Oliver ;) Wiggo blev helt galen när jag tog upp honom ur vattnet.. Han hade nog gärna stannat kvar där..



<3

Puss&Kram

Tillbaka på jobbet

Blir rätt lugnt på bloggen nu känner jag.. Idag började älsklingen att jobba igen så jag blir själv med mina två små grabbar :-) Därav att jag kanske inte hinner blogga så mycket som jag vill..

Men jag gör mitt bästa :-)


Oliver har skött sig jätte bra sedan Wiggo kom in i familjen.. Han är jätte försiktig med honom och vill hjälpa till att ge honom nappen.. Såååå sööt!!


Mått &träning v.2



Ytterligare
en vecka har gått och jag har fortfarnade känningar i höfterna/fogarna men det är betydligt bättre :-) Har inte blivit så jätte mycket träning men det ska bli bättre denna vecka..

Blev två ordentliga promenader under veckan som gått.. Lördags 45 min och Onsdags 90 min!

De sista måtten innan förlossningen

Vikt - 71 kg (startvikt 51 kg)
Mage - 101 cm
Midja - 95 cm 

2 vecka efter förlossning

Vikt - 58,8 kg (-2,2 kg)
Mage - 87 cm (-4 cm)
Midja - 79 cm (-5 cm)

Det händer fortfarnade mycket med kroppen och man rasar i cm men det är de sista cm och kg som är de jobbigaste :-)

Stalljobb ingen lek


Hösten är här och flyttfåglarna drar till varmare breddgrader :-)

Seg i kroppen.. Vill göra en massa men kroppen säger nej! Har varit i stallet på förmiddagen och släppt ut lite hästar och mockat och kört vatten.. Stalljobb är ingen barnlek när kroppen är så ur kondis och styrka som min kropp är just nu.. Men det ska de bli ändring på, man får ta lite i taget!

Disken och tvätten står på schemat.. Ska försöka baka bullar också, är ju kanelbullensdag idag!

Puss&Kram

Nio månader



När fick du reda på att du var gravid?
31 januari
Blev det en chock?
Nej, kände på mej innan att jag var gravid
Hur gammal var du då?
22år
Hade du mycket halsbränna?
Nej
Spydde du mycket?
Några gånger under de 3 första månaderna
Hade du mycket foglossning?
JA!!! Usch och fy...
Ditt sf-mått som störst?
34
Har du fått bristningar?
Ja en massa överallt
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Pojke
Vad hoppades du på?
Gå tiden ut och en frisk bebis
Gick du över tiden?
Nej
Födde du för tidigt?
Ja, v 37+6
Hur var förlossningen?
Häftig upplevelse!
Blev du sydd?
Ja
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
5 st när bebis skulle komma ut
Hade du någon nära med dig?
Anders
Vilket sjukhus födde du på?
Karlstad
Hur stor var bebisen?
47 cm och 3055g
Vad fick den heta?
Wiggo
Var allting värt det?
JA!
Vill du ha fler barn?
Kanske, inte än på några år!

Våran förmiddag

Söndag igen!! Tiden går så fort... Igår var jag iväg på Me and I party och kikade på en massa kläder.. Dock var det inget jag direkt fastnade för så inget handlande för min del..

Wiggo börjar bli mer och mer vaken om dagarna och sover helt okej på nätterna tycker jag nog.. Lite typiskt bara att han har sina bajsstunder på nätterna så det blir några blöjbyten ;) Men han är iaf duktig och somnar om!

Oliver är inne i en gnäll/trots period.. Kan bero på fler tänder då han dregglar en massa och det är som en puckelpist inne i munnen på honom..

Tog idag den första ordentliga promenaden.. 45 minuter blev det! Kändes riktigt bra :-)
Lite bilder från våran förmiddag :-)


Gungan är alltid en favorit när vi är i lekparken


Tillslut hittade Oliver en pinne som han kunde leka med bland de fina höstlöven..

Wiggo sov som en stock i vagnen när storebror lekte :-)

Puss&kram

Lilypie Second Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
RSS 2.0